2018. november 15., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Isabel Healian Rose

De rég volt már ez a rovat, Ismerjük meg közelebbről a szerzőket. Most pedig Isabel Healian Rose szerzővel készült egy kis interjú. Köszönöm szerzőnek Isabelnek, hogy elvállalta. Még, ha a célzást nem értettem elsőnek, (kuncogok magamban). Igyekszem legközelebb ebben a rovatba is hozni újabb interjút nektek.
Addig is fogadjátok sok szeretettel Isabellel készült interjúmat.1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Először is köszönöm szépen a lehetőséget. A rovat fantasztikus ötlet, többek között azért, mert az Olvasók megismerhetik az írót olyan oldaláról is, melyet nem feltétlen látnak a mindennapokban.
28 éves pályakezdő szerzőként két könyvvel rendelkezem. Eddig. Imádok írni többek között azért, mert őszintén kiadhatok magamból mindent. Azt az elvet követve élek és írok, hogy bármi is legyen el tudjak számolni saját magammal.
Az írás mellett nagyon szeretek új ismereteket szerezni: jelenleg angolul, spanyolul és japánul tanulok, továbbá pont a héten kezdtem el komolyabban elmerülni a pszichológia rejtélyes világában. Gyermekkori álmom volt ezt tanulni, és bár a tényleges oktatásra esélyem sincs, úgy döntöttem ez nem akadályoz semmiben.

2. Miért pont Isabel Healian Rose az írói neved?

Ennek kalandos de főképp nagyon emberi oka van, azt hiszem. Az Angyalok Krónikái eseménysorainak egy részét én maga is átéltem. Viszont nem csak én voltam részese, hanem a másik főszereplő Marcell is. Mikor eldöntetett, hogy a kéziratomból könyv születik, nem akartam számára gondot, problémát okozni, ezért döntöttem az álnév használata mellett. A sors fintora, hogy azóta tudomására jutott a regény létezése és egyáltalán nem volt kifogása ellene, így akár a saját nevemen is írhatnék. Viszont ez az angolos légies név annyira kifejezi egy részem, hogy már nincs szívem megválni tőle.3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Ez érdekes kérdés. Ha arra vagy kíváncsi, hogy ténylegesen mikor használhatnám magamra az „író” jelzőt, akkor az tavaly december 6-a óta lenne, ugyanis akkor vált elérhetővé az Angyalok Krónikái a nagyközönség számára. Ám a véleményem az, hogy nagyon változó, hogy mikortól számítódik az írói pálya elkezdése. Van olyan művészlélek, aki sohasem publikál a nagyközönség előtt, mégis fantasztikus tehetség és van olyan is, aki bár ontja magából a műveket, komolyabban képtelen hatni az olvasóira. Szóval a legőszintébb válasz részemről ez lenne: az írói pályát akkor kezdtem/kezdem el, mikor képes voltam/vagyok maradandó élményt hagyni legalább egy emberben.

4. Írásod célja..

Az előző kérdés utolsó mondatát akár ide is írhattam volna. Célom a tanulás és a tanítás is egyben. Sokszor megkaptam már, hogy milyen bátorsággal és őszinteséggel írok. Ez egyrészt nekem segít megemészteni a saját nehézségeimet, másrészt pedig bátorságot adhat másoknak, hogy félelem nélkül felvállalják önmagukat.5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

A családom rettenetesen büszke rám. Édesanyám a legnagyobb rajongóm és támogatóm. Ha ezért vagy azért nem tudok írni, mindig rám szól, hogy most már ideje lenne kezdenem magammal valamit. Igen, azt hiszem ebből a szempontból nagyon szerencsés, vagyok.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Pont jókor jött ez a kérdés, mivel rengeteg tervem van. A legközelebbi már itt kopogtat az ajtóban, hiszen max. 3 héten belül megjelenik az első verseskötetem a NewLine Kiadó gondozásában. Nagyon izgalmas ez számomra, hiszen az Angyal-versek e-book-ként látja majd meg a napvilágot. Mivel ez számomra ismeretlen terület, kíváncsian várom az olvasók reakcióit.7. Vannak-e további terveid?

2022-ig teljesen be vagyok táblázva. Jövőre szeretnék 2 nyomtatott könyvet és egy e-book-t is kiadatni. Ebből kettő kisregény lesz majd, illetve jön az Angyalok Krónikái folytatása, Vezeklés címmel.
A következő év az életemben főként a mesékről fog szólni, ugyanis készül egy mesekönyv, amiben minden korosztály találhat magának olvasni valót. Összesen 365 történetet tartalmaz majd. De hogy a felnőtteknek is kedveskedjek, hozok egy csavaros romantikus regényt is.
2021-ben tervezem befejezni az Angyalok Krónikát, legalábbis olyan formában, ahogy most kinéz. A Megváltás lesz a trilógia befejező része, és ez fogja feltenni az i-re a pontot. Ám, szeretném kipróbálni magam más műfajban is, ezért ezután jön egy megrázó történet egy lányról, aki rettenetes dolgokat él át: itt főképp a lélek fájdalmán és a borzalmak feldolgozásán lesz majd a hangsúly. Azt hiszem a Soha többé c. című regényem lesz az, amit senki nem várna tőlem.
2022 ismét kedvez majd az Angyalok Krónikáit kedvelőknek, ugyanis jön egy spin-off kötet de, ez még maradjon az én titkom.
Amit még fontosnak tartok megemlíteni, bár azt még nem tudom, mikor kerül majd az olvasók kezébe, az Ferger Annamária írónővel íródó közös regényünk. A két világ közt című fantasy-n már javában dolgozunk, és annyit elárulhatok, hogy nem kevés izgalmat találnak majd benne a műfaj kedvelői.


A szerző könyvét itt tudjátok beszerezni: