2018. december 5., szerda

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: L. Erik Roland

Nemrégiben a szerző könyvét mutattam be nektek, amely nemrég jelent meg. Most pedig egy interjúra az Ismerjük meg közelebbről a szerzőket rovatában felkértem, L. Erik Roland szerzőt, hogy meséljen magáról, további terveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elvállalta. A könyv Underground Kiadó gondozásában jelent meg Határok nélkül címmel. Fogadjátok szeretettel az interjút!1. Mesélj magadról kicsit! Mit lehet tudni rólad?

Hát hol is kezdjem? Erik Rolandnak hívnak, de a két keresztnevem közül a Rolandot használom inkább. Fizikai koromat tekintve jelenleg a 22. életévemet taposom, miközben mentálisan valahol 40 és 5 között ingázok. Nagyon nagy Harry Potter és Gyűrűk Ura rajongó vagyok, emellett pedig dinoszaurusz és sárkánymániás. Rendkívül széles és változatos az érdeklődési köröm. Szeretek nyelveket tanulni (jelenleg a koreai nyelv elsajátításán munkálkodom), rajzolni, FX Make-uppal foglalkozni, filmes kellékeket replikálni, fényképezni, kirándulni és persze olvasni. Főleg a fantasy köteteket bújom előszeretettel, de bármi le tud kötni, amíg van benne valami rejtély. Szeretem a csavaros, többszálon futó, izgalmas történeteket.

2. Miért pont L. Erik Roland az írói neved?

Az igazat megvallva, gondolkodtam írói álnév használatában, ami angol lett volna, azonban meggyőztem magam, hogy ha már magyar vagyok, akkor a saját nevemet fogom használni, azzal az apró módosítással, hogy a vezetéknevem meghagyom „rejtélynek”.3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Hogy őszinte legyek, teljesen véletlen volt. Először saját magam szórakoztatására írtam, aztán három évvel ezelőtt elkezdtem egy történetet, ami eredetileg azzal a céllal készült, hogy egy Live Action Role Playing-hez szolgáljon alapul. Megmutattam egy ismerősömnek, és ő mondta, hogy folytatnom kellene. El is kezdtem dolgozni rajta, ám időközben ez megszakadt, mert az életem más irányt vett. Egy elég nehéz időszakon mentem keresztül, amit nem tudtam egyedül átvészelni. Így született meg a Határok Nélkül főszereplője: Zach. Az ő történetének megalkotása húzott ki a gödörből és úgy éreztem, tartozok neki annyival, hogy nem tartom meg magamnak.

4. Írásod célja…

Szeretném, ha az írásaim elgondolkodtatnák, valamint szórakoztatnák az olvasókat. Célként tűztem ki, hogy minden történetem mögöttes tartalmával egyfajta tükröt állítsak a társadalomnak. A Határok Nélkül például a felszínesség mindennapos jelenségével, az előítéletekkel és a felnőtté válás témakörével foglalkozik.5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Először csak az tűnt fel nekik, hogy a szokásosnál többet használtam a laptopom billentyűzetét, majd mikor rákérdeztek, mit csinálok és a válaszom az volt, hogy könyvet írok, nem hittek nekem. Hónapokkal később tudatosult bennük, hogy egyáltalán nem viccnek szántam, és valóban regényírásba fogtam. Még ekkor is szkeptikus tekinteteket és megjegyzéseket kaptam tőlük, mert régebben szokásom volt félbehagyni azokat a tevékenységeket, amikbe belekezdtem, és nem gondolták volna, hogy az írásból végre lesz is valami. Hát lett, és most nagyon büszkék rám, bár szerintem annak jobban örülnek, hogy befejeztem valamit, mintsem a ténynek, hogy van egy könyvem.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Igen. Amint lerendeztem a Határok Nélkül kiadásával kapcsolatos teendőket, nekiálltam egy nagyobb kaliberű projektnek, ami egy többkötetes fantasy-sorozat lesz. Emellett fontolgatom – de ez a regény fogadtatásától is függ majd – Zach történetének folytatását is, valamint még egy tucat regényötletem vár arra, hogy végre megvalósításra kerüljenek.
7. Vannak-e további terveid?

Én tipikusan az a fajta ember vagyok, aki inkább a mának él és nem tervez hosszabb távokra előre, mert bármi történhet. Általában 1-2 évre szoktam gondolkodni, de azt is csak nagyvonalakban teszem, mert kifejezetten bosszant, ha valami keresztülhúzza a számításaimat. Erősen kacsintgatok a grafikus szakma irányába, de a fitness instruktor pálya is felkeltette az érdeklődésemet. Az viszont biztos, hogy még legalább egy tucat könyvet szeretnék írni a közeljövőben. 


A szerző könyvét itt tudjátok megvásárolni: