2018. december 28., péntek

Sacheverell Black: A Hold cirkusza

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném,  megköszönni Sacheverell Black szerzőnek és  Arte Tenebrarum Publishing Kiadónak, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam A Hold cirkusza c. könyvet. Igazán érdekes és egyben félelmetes is a maga történet. Ebben a történetben megtalálható a romantika, paranormális vagyis szellemek, misztikum és titokzatosság.Sacheverell Black
A Hold cirkuszaTartalom:
Anne, ​a huszonéves iowai lány egy apja által erőltetett érdekházasság elől elmenekül otthonról, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. Rodrick, a jóindulatú tűzzsonglőr befogadja lakókocsijába a szökevényt, és onnantól Anne is a cirkusz tagja lesz. A lány ezáltal megismerheti ezt a varázslatos világot: Megtudja, mi a kitartás, a kemény munka, az összetartás, s nem utolsó sorban, hogy mi a szerelem. 
Ám a „Hold cirkuszában” sajnos nem minden olyan szép és vidám, mint amilyennek Anne még a kezdetekkor gondolta. A karaván útját ármány, gonoszság, őrület és holttestek övezik. 
A társulat tagjai között van, aki sötét múlttal rendelkezik, s van, aki sötét jelennel. Vajon ki a veszélyes, és ki van veszélyben, a cirkuszban? 
Ki lehet az a szellem, akit időnként az előadások alatt látni lehet? 
S mi lehet az a hely, amit úgy hívnak, „Túlontúl”? A szeretet birodalma lenne ez, vagy inkább a sötétségé?
Egy misztikus történet tragikus szerelmekről, drámai emberi sorsokról, szeretteink elvesztéséről és megtalálásáról.


Véleményem

4, 5 / 5


Először is azt kell, mondjam, sosem olvastam még cirkuszos történetet. Így izgatottan vágtam bele. Eleinte azt hittem romantikus kis történetet fogok kapni, de e helyett egy érdekes történet lett, mely titkok, és misztikum járja át az egész kötetet.  Elején minden jól indult, Anne megismerkedik Roddal és a többi cirkuszosokkal. Anne elszökött otthonról, hogy az álmait valóra váltsa. Ahogy haladt a történet úgy vált egyre rejtélyesebb és lehangoló. Aztán volt egy pont a történetben, amikor letaglózott, szóhoz sem jutottam. Ez után már nem igazán tudtam, hogy kezeljem ezt a történetet. Kíváncsi is voltam, viszont félelmetes is volt. Először éreztem azt, hogy a szerző tökéletesen át tudta azt adni, ami egy cirkusz hangulatának lennie kell, hogy legyen. Sejtelmesen titokzatos, kellően izgalmas és romantikus hangulat. Tetszett az is, hogy nem egy személy, hanem több személy is bekapcsolódott a történetben, pl Leila, Rod… Külön kis történetük van, és mégis eggyé válik a könyv végén. Így hamar és gyorsan ki olvastam a könyvet. Bennem kettős érzésem van a könyvvel kapcsolatban. Tetszett is… izgalmas is volt… Csak, hát nem volt az a plusz, amiért rajongtam volna. Már, mint, hogy nem ujjongtam ezért. Viszont senkit sem szeretnék eltántorítani attól, hogy kézbe vegye a könyvet, azoknak tudom ajánlani, akik szeretik cirkuszos könyveket. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni:


E-könyv más boltokban