2019. november 26., kedd

Robin O’Wrightly: Város a föld alatt (Tripiconi sztori 2.)


Szeretném megköszönni Robin O’Wrightly írónőnek, hogy elolvashattam Város a föld alatt (Tripiconi sztori 2.) címmel. Még tavaly nyáron került hozzám ekönyvként, de mostanra tudtam elolvasni. Nagyon megérte kivárni, hogy elkezdjem olvasni.


Robin O’Wrightly
Város a föld alatt
(Tripiconi sztori 2.)Tartalom:

A ​térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is… 
A Tripiconi sztori második, Város a Föld alatt című részében folytatódik a nem mindennapi szigetország és az alatta elterülő, ismeretlen, hihetetlen világ kalandos és fordulatokban gazdag története, a már megismert és plusz szereplőkkel, régi és új helyszíneken. A jelszó: semmi nem az, aminek látszik!
Mi lesz Daniellel, ha visszakapja az emlékeit? 
Találkozik-e újra Gregoriával? 
Folytathatják-e ott, ahol abbahagyták? 
Képes-e a királyfi jó vezetőként helyesen dönteni? 
Legyőzi-e azt, aki őt meg akarta ölni? 
Sikerül-e csapatával életben maradni a Föld alatt?
Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!


Véleményem
5/5


Te jó ég!
Az első résznél jobb sőt, a lehető legjobb lett ez a második rész. Végre megismerhetjük Daniel Amata-t a fura srácot. Míg az első rész Ponti családot mutatta be, addig a második rész Daniel családját, népét és a túléléséért vívott harcot mesélte el. Nagyon tetszett, élveztem a történet. Nem hiába tartom az elsőt etalonnak. S nem mellesleg sokat köszönhetek ennek a történetnek, mert igazából az első résszel fedeztem fel, hogy mennyire jók is az ifjúsági könyvek. Mondhatni minden korosztálynak tudnám ajánlani ezt a történetet, és szívesen folytatnám az olvasását. Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz Daniellel, Arival, Greogorával és a többiekkel. Kedvenceim, mint mindig Matteo, de Lorenzo és a barátját is kedvelem. Sokan azt mondják, hogy az első rész mindig a legjobb, befutó, az etalon. De ez a könyv a második rész rendesen rácáfol, mert ez bizony messze a legjobb lett az első résztől. Végre beindulni látszik a történet. Annyira olvastam volna még. Remélem, hogy mihamarabb meg lesz a harmadik rész. Egy élmény volt elolvasni.

Szívből köszönöm a lehetőséget és tényleg megérte várni. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése