2020. július 14., kedd

Fróna Zsófia: A fegyverforgatók (Fegyverek Háza ) - ( "Fróna Zsófia valami elképesztő, varázslatos történetet írt. Hihetetlenül izgalmas, humoros és rejtélyes világot tárt elénk. Sok titok lappang Megaira családjában, iskolában s persze maga történet, ahogy kezdődött is egészen megmagyarázhatatlan volt.")

~~~ Előolvasás ~~~

Hálásan köszönöm Fróna Zsófia írónőnek, hogy lehetőségem nyílt megjelenés előtt elolvasni a könyvét A fegyverforgatók – Fegyverek Háza című könyvét.  Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagyszerű kötetet olvashattam. Nagyon kevés urban fantasy könyveket olvasok, főleg magyar szerzőktől. Kedvencet avattam, eszméletlen, letehetetlen és fordulatos történetet olvashattam. Még egyszer köszönöm, Zsófia!


Fróna Zsófia:
A fegyverforgatók
(Fegyverek Háza )



Tartalom:
Egy lány. 
Egy farkas. 
Egy tőr. 
Egy történet…
A harcos lélek küzdeni fog a végsőkig, a gyenge feladja, mielőtt célba érne. 
A tizenhét éves Megaira feszegeti saját határait, mindent megtesz, hogy kiderítse, mire hivatott. 
Miközben próbál rájönni, valójában hová tartozik, rejtélyes meghívást kap a Fegyverek Házába. 
Vajon az a sorsa, hogy fegyverforgatóvá váljon? 
Ahhoz harcos lélek kell, Megaira azonban még soha életében nem emelt kezet senkire. 
Megállja majd így a helyét? 
A válaszok keresése közben rájön, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak veszélybe sodorva a világot, amibe csöppent és a jövőjét, ami felé eddig csupán pár lépést tett. 
Lehet egy békés természetű lányból fegyverforgató? 
Tényleg ezt a sorsot szánták neki, vagy valami egészen mást? 
Meg tud küzdeni a rá leselkedő veszélyekkel, vagy elbukik?
A tét hatalmas, sikerén vagy bukásán több múlik, mint gondolná…


Véleményem
5/5

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megjelenés előtt olvashattam ezt a fantasztikus történetet.
Amikor elkezdtem nem gondoltam volna, hogy, kedvencemmé fog válni. Hiszen oly kevés urban fantasy történeteket olvasok s ráadásul nagyon kevés magyar szerzőnél, akadok ilyenre. Vagy legalábbis eddig nem futottam össze.
Fróna Zsófia valami elképesztő, varázslatos történetet írt. Hihetetlenül izgalmas, humoros és rejtélyes világot tárt elénk. Sok titok lappang Megaira családjában, iskolában s persze maga történet, ahogy kezdődött is egészen megmagyarázhatatlan volt.
Egy tőr, egy iskola, egy farkas vajon mi közük lehet Megaia-hoz. Mind csupa-csupa érdekességek...
Olvastátok Cassandra Clare a Végzet ereklyéi sorozatát? Akkor ezt a Fegyverek Házát egyenese imádni fogjátok. Nem gondoltam volna lesz magyar író, mer hasonló stílusban írni. Igazán meglepődtem, hogy ebből a történetből gyúrt össze egy igazán izgalmas, vicces, akciódús történetet. Ez igen! Csak így tovább. Kellenek ilyen fantasy írók, történetek még több a kis hazánkban.

Fegyverek Háza egy érdekes hely, ahol furcsaságok történnek, de egyben borzongató is. Megaia ide jön tanulni és sok mindenre, hanem is mindre, de rájön ki is ő valójában, miért került oda és mi folyik valójában az iskolai falakon belül. Persze a farkasáról is kiderül igencsak hátborzongató titkok is.

Kedvenc karakterem Christopher, annak ellenére, hogy néha morgós, jó fejnek találom. Imádtam a beszólásokat és azt is, hogy Megaia cseppet sem fél, ha ki kell nyitnia a száját. Mert bizony sokszor kinyitja, amikor nem kéne. Christophert sem kell ám félteni.
Mind minden történetben itt is vannak barátok, akik kiállnak egymásért és vannak, akik mérhetetlen gyűlöletet éreznek másik iránt, ok nélkül. Vagy még sem?

Egy szó, mint száz imádtam olvasni. Majd egy nap alatt olvastam ki a könyvet. Nagyon várom a következő részt, hogy mi fog még történi Megaia-val. Annyi kérdés maradt megválaszolatlanul.
Szívből ajánlom, akik Cassandra Clare írónőn nőttek fel, mert ezt a könyvet minden fiatalnak el kell olvasni. Imádom, kedvencem és nagyon várom a folytatást. Ő az első számú magyar Cassandra Clare nem vitás. 

Kedvenc idézeteim:






A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése