2020. december 15., kedd

Tormási Vyktória: Szerethetetlen - ("Azt hiszem nem túl gyakran mondok egy könyvre, hogy zseniális. Ez a könyv zseniális! ")

Néhány héttel ezelőtt vásároltam meg a nem mindennapi történetet, hálásan köszönöm Tormási Vyktória írónőnek, hogy megvehettem, elolvashattam, és véleményt írhatok a Szerethetetlen c. kötetről.

Tormási Vyktória:
Szerethetetlen 


Tartalom: 

Zé maga a megtestesült rosszfiú. Cigaretta, alkohol, drogok, nők és illegális motorversenyek teszik ki az élete nagy részét. De vajon rejtőzik még több is e mögött a zord álarc mögött? Meg tudunk érteni valakit, aki az egész világ ellen harcol? Képesek vagyunk akkor is erősnek maradni, ha a világ összeomlik körülöttünk?
Lénát a sors sodorja Zé mellé, és olyan döntéseket kell meghoznia, amire soha nem számított. Zé az, aki felforgatja a hatalmas, írói álmokkal rendelkező, bölcsész diplomás lány életét. De mit akar ő igazán?
Felülmúlja a szerelem az élet törvényeit? Vajon elegendő szeretni valakit ahhoz, hogy jobb emberek legyünk? A sors mindig kegyes hozzánk?

 

Véleményem
5/5

Nagyon nehéz szavakba öntenem, mit is érzek valójában. Annyira gyönyörű történetet olvastam, hogy szavak nincsenek. Az biztos, hogy ide 100-as zsebi kell, de nagyon. Rég olvastam ilyen szomorú romantikus könyvet. Léna és Zé igencsak furcsa helyen találkoztak, és a történetük is érdekesen folytatódott. Nagyon szerettem olvasni, viszont azt el kell mondanom, hogy nagyon rövid kis történet ez. Alig másfél nap alatt olvastam ki. Szívesen olvasnék még többet. 

Az írónő bemutatta azt, hogy bárkit lehet szeretni, olyan nincs, hogy nem lehet szeretni. Mert az ember nem arra van programozva, hogy ne szeressen, max a gyűlöletre. De ez eléggé vékony határvonal a szeretet és a gyűlölet között. Rendkívül hatása alá kerültem érzelmileg, hiszen amikor kezembe vettem, nem gondoltam, hogy ennyire magával fog rántani. Noha tudtam, hogy mi lesz a vége, még így is faltam a betűket, hogy megtudja mi lesz Lénával és Zével. Imádtam őket, kedvenceim.

Vyktória tehetséges, ez meglátszik az írásán, a szókincsén és azon is, hogy ennyi érzelmet vitt bele a történetben.  Hiába volt rövid, szinte minden meg volt benne egy szívszorító történet legyen. Hogy alig tudjam letenni, olvassam tovább. S még tovább gondoljam a történetet.Mert úgy érzem ennek még nincs vége. Kell a folytatás, mert így nem lehet vége. Lénának kell a boldogság, szerelem.

Zé-t nagyon sajnáltam. Épp, hogy megtapasztalta, átélte milyen is lehet szeretve lenni, szerelmesnek lenni, szeretni valakit és viszont. Léna megmutatta, kitartott mellette akkor is, amikor Zé elmondta mi a baj. Bár mondhatnám, hogy szerelem mindent legyőz, de inkább azt mondom a szerelem, megszépít mindent. Szerelem olyan érzelem, amit mindenkinek egyszer az életben meg kell tapasztalnia, Zé ezt megkapta. Boldog volt Lénával.

Azt hiszem nem túl gyakran mondok egy könyvre, hogy zseniális. Ez a könyv zseniális! Ezekután még jobban fogom figyelemmel kísérni az írónő munkásságát, ha rajtam múlna, nem 5 csillagot adnék, hanem 10-et, 20-at.Vyktória, kérlek, folytasd az írást, legfőképpen ezt a történetet. Örülnék egy második résznek. (mosolygok.)

Kinek ajánlom ezt? Annak, aki szereti a szép, szomorú romantikus történetet, és nem retten meg, ha félig meddig van happy end. Ha nem zavar, ha kicsit meghal, ha kicsit fájni fog, ha kicsit kizsigerel, ha kicsit sírni kell. Számomra ez a könyv év egyik legnagyobb etalonja lett. Köszönöm, köszönöm!

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

NewLine Kiadó

Tormási Vyktória írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése