2021. december 21., kedd

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Farkas Anett - ("Mikor meghozta a futár és kibontottam az én példányaimat, megláttam, megszagoltam...én csak sírtam. Potyogtak a könnyeim az örömtől.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem az írónőt Farkas Anettet, hogy meséljen kicsit magáról, és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek A 33-as beteg című könyve jelent meg eddig, ami NewLine Kiadó oldalán lehet megrendelni.
Íme az interjú, fogadjátok szeretettel.


Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Feleség, anya és vállalkozó vagyok. Van egy csodálatos férjem, aki szorosan mellettem áll, és támogat a döntéseimben. Két gyönyörű kislányom mellett otthonról dolgozom, hogy maximálisan tudjam segíteni őket az életben. Hajdanán a rendőrség állományába tartoztam, mára pedig mondhatom, hogy egy sikeres vállalkozást vezetek.

A 33-as beteg című könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

A 33-as beteg sok kutatómunkát igényelt. Volt főnököm, dr. Vajda Gábor rendőralezredes segítségével vezettük le Dávid és Vivien nyomozását. Ezenkívül pedig Rebeka, a mentális beteg karakteremhez orvosi segítséget kértem. Szakkönyveket, orvosi véleményeket olvastam el, beleástam magam még a patológus feladataiba is.

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság? 

A történetem teljes egészében fikció, az én képzeletem szüleménye. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy sajnos igaz történetként is megállná a helyét a könyv.

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

Ez a szenvedély már egész korán megmutatkozott nálam, pontosabban az általános iskolában. A 33-as beteget először vázlatszerűen tavaly novemberben kezdtem el papírra vetni, a végleges formáját pedig 2021. augusztus végére nyerte el.

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Nem tervezem

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod? 

Nagyszerű érzés volt, bár hiányzott is. Nehezen engedtem el Rebekát.

Miért pont ez az írói álneved? Illetve, ha ez nem írói álnév, nem gondolkodtál még
ezen?

Nem szerettem volna álnév mögé bújni, így a férjem vezetéknevét használva született meg a Farkas Anett név.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Ez a műfaj áll hozzám a legközelebb. Ezeket a könyveket szeretem, az ilyen filmek és sorozatok keltik fel leginkább a kíváncsiságom.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

Fantasztikus érzés volt. Leírhatatlanul boldog voltam. Mikor meghozta a futár és kibontottam az én példányaimat, megláttam, megszagoltam...én csak sírtam. Potyogtak a könnyeim az örömtől.


Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

A kettő együtt. Ez a megfelelő válasz erre

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?  

Vannak, igen. A Rebekás részeket, illetve Dávid és Vivien csipkelődéseit imádtam írni, olyan volt számomra, mintha köztük lettem volna én is. Olyan rész nem volt, amit nem szerettem.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Kiskorom óta hatalmas fantáziám van. Szóval, mikor A 33-as beteget írtam, már a következő történet járt a fejemben. Nagyon maximalista vagyok. Ha megvan a teljes sztori a fejemben, írom, mint egy szinopszist, és szétcincálom fejezetekre. Ez nem egyszerű, de így tudom kikerülni a logikai bukfenceket. 


Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

Egyértelmű, hogy a családom olvassa. Már ennél a történetnél létrehoztam már egy külön csoportot, és oda küldöm a már kész, de szerkezetlen fejezeteket. A családomon kívül vannak ott hozzáértő emberek is. Most jelen állás szerint egy pszichiáterrel dolgozom együtt, egy nagytudású bűnügyessel, illetve olyan emberek olvassák még a kéziratot, akiknek van közük a könyvkiadáshoz. Két író, egy óvónő, akinek, rengeteg szakkönyv áll már a háta mögött, ezenkívül illusztrátor is. Sógornőm, aki orvos, a testvérem, aki tanár. A férjem testvére és annak lánya, anyukám, apukám, egy kritikus, és persze a férjem. Az ő tudásukkal, éles figyelmükkel és a szerkesztőm Tira Nael aprólékos, precíz munkájával tudom tökéletesre fejleszteni azt, ami most készül.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

A családom a kezdetektől fogva ösztönöz erre, nagyon pozitívan állnak a dologhoz és maximális támogatást kapok tőlük.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Idén már nem, de jövőre, reményeim szerint áprilisban érkezik: A 33-as ügy.
 
 
A könyvet itt tudod  beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.