2022. február 23., szerda

Előolvasás: Farkas Anett: A 33-as ügy (Dávid és Vivien 2.) - („Anett a 33-as beteggel már bizonyított. A 33-as üggyel pedig csúcsra járatta az izgalmat.”)

Szeretném megköszönni Farkas Anett írónőnek, hogy elolvashattam a második regényét az A 33-as ügy címmel. Nem is kérdés, hogy továbbra is a kedvencem, hű olvasója leszek. Elképesztően tehetséges, mi sem bizonyítja, hogy ez a könyv szuper, izgalmas, tele csavarokkal tarkítja az oldalakat.

 Farkas Anett:
A 33-as ügy

(Vivien és Dávid 2.)

 Tartalom:

Mit tennél, ha a gyermekedet valaki elvinné?
Dávid és Vivien ezúttal egy emberrablóval találják szembe magukat. Eredménytelenül keresik a nyomokat, de az elkövető mindig két lépéssel előttük halad.
Aztán egy különös idegen toppan be a nyomozónő életébe.
Egy naplót nyújt át neki, ami 1971-ig repíti vissza az időben. Dávid és Vivien egy kislányt ismerhetnek meg, akinek keserű élete elevenedik meg a lapokon.
Egy gyermeké, akinek köze lehet a mostani ügyükhöz.
De vajon a nyomozópáros hihet a naplónak, Pavlovics Linett fájdalmas vallomásának?
Az újságíró
A polgármester
A vértestvérek
A bántalmazott gyermek
Az akta, amit már mindenki elfeledett:
A 33-as ügy

 

Véleményem

5/5

Őszintén, szóhoz sem jutok, még a hatása alatt vagyok történteknek. Nem hiába mondják, hogy semmi sem az, ami látszik. Ez nagyon igaz a mondás a könyvre. Titkok, rejtélyek, családi drámák sokasága tarkítják az oldalak. Egy percre sem lehet nyugta az embernek, mert kérdések garmadája telepszik az ember fejében.  

Anett nagyon érzékletesen mutatja be a gyerekek viselkedését, a családon belüli erőszakot. Ahogy 70-es években, úgy mai napig jelen van az iskolai zaklatás, és az erőszak a családokban. Sajnos sosem fog elévülni ez. Történetben olyan szörnyű tettet hajtottak végre s több éven ez a titok tartotta őket csapdában, addig, míg valaki ki nem engedte.

Mikor az első részt olvastam, már akkor tudtam, hogy Anett tehetséges. Iszonyatosan jól ír, elképesztően hatással van a történetei. A történetei, az okok mindig a múltban keresendőek. Hiszen így kaphatjuk meg a kérdéseinkre választ, hogy miért tette azt, amit tett a Tettes.

Vártam a folytatást, mert nagyon megszerettem Dávidot, Vivient és Fannát. Ők kedvenceim. Imádom őket. Az ő jeleneteiket imádtam, szerettem, ahogy Dávid próbálja megértetni Viviennel az érzéseit, Fanna pedig cserfes, őszinte hangját. Vivien zárkózottsága miatt csak feltüzeli Dávidot. S vártam, hogy végre együtt legyenek, ne csak kerülgessék azt a bizonyos forró kását.

Ahogy olvastam a történetet, egyre több titok került napfényre. De mindig ott motoszkált bennem a kérdés, ki lehet Linett? Tényleg ő állt az egész mögött? Ő tette volna? Vagy valaki más? Mi történhetett vele? Barátjával?  Hiába a kérdések özöne, ha az írónő egyik csavart teszi bele, a másik után. S pont ettől lesz jobb, izgalmas a történet. Nem hagyja nyugodni az olvasó, ahogy engem sem. Nincs üresjárat, semmi felesleges sallang, semmi olyan, amitől, vagy amiért abba kellene hagynom az olvasást. Látszik az egészen, hogy alaposan utána nézett mindennek.

Végére fogtam is fejem, hogy most mi is történt? Ahogy az elején mondtam, semmi sem az, ami látszik. Szóval szívből merem ajánlani nektek a könyvet, ha az elsőt olvastad érdemes folytatni Dávid és Vivien történetét, mert izgalmakban nem lesz hiány.

„Anett a 33-as beteggel már bizonyított. A 33-as üggyel pedig csúcsra járatta az izgalmat.”

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Farkas Anett hivatalos szerzői oldala

Libri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.