2023. március 4., szombat

Amiket el szeretnék olvasni 1.rész - Helma kiadó - ("(..)nemcsak e-könyvet, de hangoskönyvet is lehet vásárolni")

Idén is összeállítok egy listát, mely azok a könyvek, Amiket egyszer szeretnék elolvasni rovatomhoz. Most egy olyan kiadóra esett a választásom, mely nemcsak e-könyvet, de hangoskönyvet is lehet vásárolni. A kiadó pedig a Helma Kiadó. Ugyanis jó ideje szemezgetek vele és tökjó könyveik vannak fent. Ráadásul egyaránt van nyomtatott, e-könyv és hangoskönyvek. Tehát szemezgettem egy kicsit. Ha tetszik a kiadó és általa kiadott könyvek, kövesd be őket, vásárolj tőlük.

Ria Ann Donovan:
Aline és David


Tartalom:
A romantikus regény egy fiatal lányokból álló baráti társaság mindennapjairól, a tinédzserekkel megtörtént eseményekről, és az átélt történetek lélektani feldolgozásáról szól. Alina felismeri, hogy az érettségi után gyökeresen megváltozik az élete. A főszereplő természetesen kíváncsi az újra, a jövő kihívásaira, ugyanakkor lelkében aggódik a régi, majdhogynem gondtalan gyermekkora elvesztése, és a baráti társaság – iskolaváltás miatt törvényszerűen bekövetkező – felbomlása miatt. Alina megtalálja a szerelmet Davidben, de a lány még nem tudja bizonyosan, hogy vajon az egyetemi évek alatt is kitart-e a szerelmük ereje?

Lana V. Asol:
A folyó túlpartján


Tartalom:
Az ​Urvi-folyóról – amely a másvilágot választja el tőlünk – azt tartják, hogy bűvös, veszélyes dolgok ólálkodnak a sűrű köd mögött, ami a folyó vízén ül. Több ezer éve senki nem látta a túloldalt, a halhatatlan démonokat, akikről a gyerekmesék születtek. Csupán Stella, a fiatal és ügyes tolvaj, akit világéletében vonzott a különös víz.
Stella, aki azt gondolta, ismeri a múltját. Egy lány, aki átjutott az Urvin túlra, pedig ott – emberként – egy percig sem tartózkodhatna. Egy lány, aki az Urvi-folyó túlpartján, az elvinek világában rádöbbent arra, hogy eddig semmit sem tudott magáról és a képességeiről. Sosem gondolta volna, mekkora ösztönös erő lakozik benne. Már csak az a kérdés, hogy vajon a búvópatakként elrejtett képességeit időben előhívhatja-e magából? Ugyanis az idő, és az elvinek tanácsa ellene dolgozik. Stellának versenyt kell futnia az életben maradásáért. De nemcsak a saját maga, hanem a szerettei életéért is meg kell küzdenie, egy számára teljesen idegen környezetben. Vajon sikerül-e a küldetése? Vajon egy keserű véletlennek köszönheti, hogy a démonok legfelsőbb uralkodójának fogságába került, vagy az elkerülhetetlen végzet sodorta ebbe a varázslatos világba? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a könyv, amely egy képzeletbeli mindenségbe kalauzol minket, Olvasókat.

Borbíró Klára:
Szomjazó ködfolyók


Tartalom:
A ​történet két ember izgalmas, kalandos, romantikus egymásra találásáról szól. Mara – a kolontári tragikus esemény után – szülei és volt élettársa elől Budapestre menekül, hogy új életet kezdjen. Burlesque oktató lesz egy művelődési házban. Mivel attól tart, hogy volt élettársa rátalál, és bántalmazni fogja, beiratkozik egy önvédelmi képzésre, amit ugyanabban a művelődési házban Ricsi oktat. A férfi vízmérnök, aki legutóbb Amazóniában dolgozott, de az ellene felhozott alaptalan gyilkossági vád miatt hazamenekült. Hogy Mara segítségével az ártatlanságát bebizonyítsa, vissza-visszautazgatnak az esőerdőbe. Ricsi egy energiakinyerő szerkezet tervezésekor véletlenül feltalálta a térváltót. Ennek használatával tud időveszteség nélkül a Föld egyik részéről a másikra utazni. Először az indítékot kell kideríteniük, aztán megtalálni azokat a pénzéhes személyeket, akik a meggazdagodás reményében bármilyen bűntettre képesek. Mara és Ricsi között egyre erősebb a vonzalom, de a nő a múltja miatt nem mer komoly, hosszútávú kapcsolatban gondolkozni. Bizalmatlansága nem rémiszti el Ricsit, sőt…

Párkányi Zoltán:
Barlabássy és az előre el nem tervezett gyilkosságok
(Kakasvári történetek 1.)


Tartalom:
1932 novemberében Kakasvár erdős vízpartján gyilkosság történik. Barlabássy, a körzet detektívje akkor még nem is sejti, hogy egy szövevényes bűncselekmény-sorozatot kell kinyomoznia. Higgadt, logikus gondolkodásával, egy általa kitalált új módszer alkalmazásával és jó csapatmunkával fokozatosan felgöngyöli a szálakat, melyek elvezetik az indítékhoz és a tetteshez. A bűnügyi történet egy izgalmas krimisorozat első része. Keresse a folytatást a HELMA Kiadónál!

Noah Noé Noir:
Kiyoshi és Chloé


Tartalom:
Kiyoshi ​átlagos, börtönszerű iskolai élete egy csapásra megváltozik, mikor magához fogadja az útszélén talált macskát, akiről reggelre kiderül, hogy valójában egy vele egykorú lány. Ő Chloé, aki azon kívül, hogy képes macskává átalakulni, az a különlegessége, hogy egy másik világból jött, miután idáig üldözte nagybátyja egyik csatlósa. A lány félti a világát, így minél hamarabb vissza akar menni, ami sikerül is neki, azonban akaratlanul a kamaszfiút is magával rántja. Képtelenek együttműködni, hogy a srác hazajusson. Azonban ez a cél hamar tovább nehezedik, miután kiderül, hogy a lány nagybátyja sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint azt ő elképzelte, ráadásul sikerült Chloé ellen hangolnia a lány öccsét. Chloé kilátástalánságtól vezérelve utolsó reményként körüljárja a különleges világ négy országát, Tavasz, Nyár, Ősz és Tél földjét, hogy segítséget kérjen azoktól a vezetőktől, akiket korábban nem is ismert, hogy felvehesse a harcot legnagyobb ellenségével, a nagybátyjával, és kiszabadítsa a karmai közül szeretett öccsét. Mindezt a magával hozott Kiyoshi segítségével.

Vida Laura:
Rivaldafényben


Tartalom:
Egy véletlen folytán találkozik Olivia és James. Olivia már akkor egy nagyképű, arrogáns seggfejnek tartja a férfit, és örül, hogy többet nem látja, miután elmondta neki a véleményét.
Közben egy jó állásajánlatot kap. Csak annyi a feladata, hogy eljátssza egy híresség barátnőjét. és vele tartson az összes rendezvényre. Túl későn tudja meg, hogy ez a bizonyos híresség James Hunter.

Pataki Éva-Vajda Anikó:
Hamlet halott


Tartalom:
Széplaki Tibor ünnepelt színészt holtan találják a lakásán. Salgó Anita nyomozó kapja meg az ügyet, aki biztos megérzéseiről híres, de ezúttal nagy bajba keveredik. A média ráharap a sztorira, a híres meleg színész halálát öngyilkosságnak álcázták. Egy szélsőséges nézeteket hirdető erőszakszervezet halálosan megfenyegeti a fiatal rendőrlányt, miközben a politikai elit tagjai, jónevű pszichológusok és féltékeny színésztársak keverednek gyanúba; de kinek állt érdekében elhallgattatni a színészt, és mit tudott Széplaki? Pataki Éva bűnügyi története magával ragadó, húsba vágó, vérbeli „pesti krimi”.

Dr. Boros Csanád Örs:
Istenek az égben


Tartalom:
Mitől ​ember az ember? Mire képes az általunk alkotott gép? Hol van a határ teremtő és teremtmény között? Ismerjük-e egyáltalán a saját lényegünket? Ezen kérdések témakörében játszódik az Esendő istenek című kisregényem, ami egy fél évszázad múlva bekövetkező, elképzelt jövőt vázol fel. A lassan újból erőre kapó emberiség eddig élet-halál harcát vívta egy világjárvánnyal. Végre elérkezik az idő, amikor egy távoli, idegen planétára mentőexpedíció indulhat. Azonban a küldetés a vártnál nehezebbnek bizonyul. Míg a csapat egy eltűnt asztronauta után nyomoz, addig egyre több és több rejtélyes körülmény kerül napvilágra.
A Deus Ex Machina kezdete egy régóta zajló háború izgalmaiba röpíti az olvasót. Az elhúzódó harcok alatt az emberiség elindul a szülőbolygójáról, hogy megismerje és meghódítsa a távoli világokat. Az űrverseny célja egy lakható bolygó keresése, mely új erőforrással és otthonnal szolgálhatna a felfedezőjének. A világűr azonban nem csak lehetőségeket, de eddig még ismeretlen veszélyeket is tartogat. Ész és szív küzdelme a gátlástalan kegyetlenséggel és a nyomasztó túlerővel. A tét nem kevesebb, mint az emberiség lakta kozmosz. Igazságosságra vagy zsarnokságra fog-e épülni a kialakuló rendje? A kiélezett helyzetben különös hangsúlyt kap a tudóstársadalom felelőssége.

A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése