2023. július 21., péntek

A magyar könyv is magyar termék mozgalom által megjelent könyvek júliusban.

Helma kiadó júliusi újdonságai, mely MKMT mozgalom által jelentek meg a könyvek. A könyvek borítóin látható mozgalom logói. A könyvek A magyar könyv is magyar termék mozgalom szárnyai alatt jelentek meg. Ezeket fogom nektek bemutatni. A könyveket e-könyvként lehet megvásárolni lentebb található weboldalon.
Sky S. T.
Vigyázat! Jövök! 

Tartalom:

Ditte romantikus szerelmes regényeket ír ahol minden tökéletes. A főhősnőnek nem szalad a harisnyája, a főhősnek nem csámpás a lába, és persze élnek boldogan míg meg
nem halnak.

A valóság viszont egy kicsit más. Ahol Ditte megfordul, ott a férfiak….. törik kezüket, lábukat. A postást letarolja a kapuval, a gyertyafényes vacsorán felgyullad az asztalterítő,
és az orvosokat sem kíméli a kórház sürgősségi osztályán. Ráadásul még Sátánnal, a szomszéd macskájával is élet-halál harcot kell vívnia a betevő pizzájáért.

Ám egyszer utoléri őt is a szerelem. A kérdés csak az, hogy Adam túléli-e a Dittével való találkozást?

Ha szeretsz felhőtlenül szórakozni, önfeledten nevetni, ez a könyv neked
íródott.


Sky S. T.
A szomszédom egy jó pasi
(Jó pasi 1.)


Tartalom:

A szomszédom tényleg egy jó pasi, van szemem, látom.
De a kihívás, az Gio, aki egyet lép előre majd kettőt hátra. A barátaim nem értik, hogy miért szaladok olyan szekér után, ami nem vesz fel, csak az öcsém tudja, hogy hajt a kihívás. Mióta elhagytam a kis falut, ahol felnőttem, még soha senki nem utasított vissza. A fogadást ugyan elvesztem, de a szomszédom szerelmét végre elnyerem.

Egy baj van csupán: a szomszédom titkolja előttem a családi nevét.

Szívmelengető történet szerelemről, barátságról és az emberi hülyeségről, ami határtalan. Kitalált történet, de ha magadra ismersz, az talán mégsem a véletlen műve (hahaha).


Hári Tamás
Vérestorkú angyalok


Tartalom:

Kizárólag ​18 éven felülieknek!

A háború nemcsak a győztesekről és a vesztesekről szól. Hanem sokkal többről
Egy férfiról, akit többször is elárultak
Egy öreg emberről, aki nem tehetett arról, hogy minek született.
Egy fiatal lányról, aki csak túlélni akart.
Egy kislányról, aki már csak a babáját szorongatta egy lebombázott városban.
Egy nőről, aki váratlan szövetségest kap egy pokoli csapdában.
Egy fiatal férfiról, aki maga is áldozata lett egy embertelen világnak.
Egy fiúról, aki csak szeretni akart.
Egy férfiról, aki olyan dolgokat látott, amelyek örökre megtörték a lelkét.
Ilyen hát egy háború valódi arca!
Ebben a könyvben az író megmutatja, hogy milyen egy háború azok szemén át, akik valóban átélik a borzalmakat!
„A legtöbb ember csak híradóban lát háborút, ott pedig olyan az egész, mintha csak egy akciófilm jelenete lenne. Az erőszak nem is valóságos. A tv-ben nem fájnak a pofonok, a filmben lelőtt színész a jelenet végén feláll és leporolja a nadrágját. Az agyat becsapja ez a különbözőség. Hogy volna szörnyű valami, hacsak egy aprócska rész egy lövöldözős moziból.”

J.A. A. Donath
Triannita Krónikák
Az Árnylovasok


Tartalom:

Volt ​egyszer régen, hogy élt egy szerény szerzetesekkel együtt élő világ, s az őket és a rászorulókat segítő lovagrend, akiket Triannitáknak hívtak. Ezek az emberek esküvel fogadták, hogy ha kell életük árán is védik az igazságot, őrzik a békét, s védelmezik a gyengét, építik a hitet. Megíródott valaha egy könyv, amit annak idején Szent szavaknak neveztek, s amiből erőt merített az, ki elgyengült, aki vígaszt várt, vagy tanácsra szorult. Létezett egy birodalom, melynek virágzása a környező királyságok és uradalmak között is elismert volt, s amivel könnyen szövetségre lehetett lépni, ha messziről veszedelem híre járta be a kontinens minden szegletét. S a veszedelem nem a távolból, hanem a birodalom mélyéről érkezett, s ez olyan vad volt és hirtelen, hogy senki nem számított rá; a Püspöknek nevezett király átvette a hatalmat és hogy teljes legyen az uradalma, kiirtotta az egykor békét és nyugalmat jelentő Triannitákat. A rendet, a lovagokat, a hitet, s mindent, hogy egyeduralommal és saját törvényeivel egymaga lehessen az úr. Mondják, hogy érkezik valahonnan egy titokzatos erő, ami vissza látszik majd adni mindazt, amit ez az új király kiírtott. Feltámadó hit, erő, bosszú és titkos remények által egyre több ember lép színre, s hogy visszaköszöntsön a béke, aki teheti kardot, vagy imát ragad. Mindezt avalaha élt Triannita-kereszt, a hozzá tartozó lovagok és az elnyomott, vagy elzavart emberek elszántságának ereje alatt…

Apor Kata
Kutyavilág


Tartalom:

„Sziasztok! ​Puszi vagyok, intelligens, okos, tehetséges, szép, hűséges, játékos, ha kell harcias, de tulajdonképpen aranyos és szerény kevercs kutya. Hogy? Azt mondtad korcs! Ne gyere a közelembe! Na, szóval, félretéve az irigyeim megjegyzéseit, elárulok neked egy titkot: ez a könyv az én naplóm! Igen, igen, tudom, hogy nem az én nevem szerepel a borítón, és akkor mi van? Attól még ez az igazság. A gazdi „csak” megfogalmazta a gondolataimat, mert fontos nekem, hogy úgy érezze, ő a főnök… Hogy miért? Mert… mert szeretem és figyelek rá, törődök vele, nevelgetem, megengedem, hogy simogasson, kekszet adjon és jókat sétálunk, meg én vagyok a közvetlen munkatársa is. Szóval mindig együtt vagyunk és ez így van jól. Az emberek a kutyavilág részei, csak nem tudnak róla. Hoppá, ez még egy titok, na, mindegy, derüljön ki a teljes igazság, ha már ilyen szókimondó vagyok.
Kíváncsi vagy erre a világra? Ha igen, gyere, mesélek neked. Nevethetsz, kalandozhatsz, moroghatsz, hempereghetsz homokban, párnák között, futhatsz velem macskák után és mindent, amit csak akarsz. Egyet azonban ne felejts el, a gazdi szavára mindig figyelj! Tőle kapod a legfinomabb falatokat, az ő keze simogat a legpuhábban és vele együtt a legjobb sírni, nevetni, élni. Hogy mondod? Szentimentális vagyok? Lehet, de ez baj? Ne mondj semmit, csak csapjunk bele! Ja, és ne mondd el senkinek, hogy mindezt én meséltem el neked. Köszi! Puszi!”

Kerekes Ivett Krisztina
Azután


Tartalom:

Épphogy tizenhat évesen az embernek az a dolga, hogy az egész világgal harcoljon. Ezzel elméletben Lia is egyetértett; csakhogy arra nem készült, hogy az a világ egy pandémia utáni összeomlásból felemelkedő anarchista rendszer lesz.
Amiben az olyan kérdések kerülnek középpontba, minthogy mi a fontosabb: A szabadság vagy az emberiség jövője? Mit lehet feláldozni a biztonságunkért? A kényelmünket? Az egyéniségünket? Az emberségünket?
Mi az, ami már elfogadhatatlan?
Lia több, mint két év alatt találja meg az egyetlen fontos választ. Hogy nem hajlandó tétlen tűrni, hogy mások a szeretteit fenyegessék.
Akkor sem, ha a világ akkor így működik.
Úgyhogy a világnak meg kell változnia…

 Helma Kiadó

Helma - Innovatív könyvek világa Facebook oldala

A magyar könyv is magyar termék facebook oldala

 MKMT weboldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése