2023. augusztus 30., szerda

Augusztusi ajánló az A magyar könyv is magyar termék mozgalom szárnya alatt.

A magyar könyv is magyar termék mozgalom újabb hat könyv megjelenését osztotta meg a velem, blogommal. Hat könyv, hat magyar szerző,MKTM mozgalom logójával.


Vida Laura
Visszatért a csábítás


Tartalom
Mia Montgomery együtt megy tovább az egyetemre barátaival. Ahhoz, hogy folytathassa tanulmányait, lakhatási lehetőséget kell keresnie. Mivel legjobb barátnőjéhez és annak a jó útra tért barátjához nem akar költözni, látva minden nap a tökéletes kapcsolatukat, ezért egy olyan házba kezd el élni, ami a hatalmas bulikról és az ott lakó három srácról híres. A tervezett nyugodt év helyett pörgős, izgalommal teli, szerelmi szálakkal szőtt és egyáltalán nem unalmas jövő vár Miára.

J. Simon Aranka
Az utolsó pillanatban


Tartalom
A regény a Tollinga Művészeti, kulturális portál irodalmi pályázatán 2010-ben kategóriájában I. helyezést ért el. A zsűri értékelése: 
"A történet 2031-ben, a Föld végnapjaiban játszódik. A fiatalos hangvételű regény több cselekményszálon fut. Alex Kabay, a magyar származású gazdag örökös, Anna, a szintén magyar származású környezetvédő és Suzi, a prostituált kalandjai váltják egymást. A sötét /közel/jövőben már nem létezik sem Ausztrália, sem Közép-Amerika, az olajkészletek kifogyóban vannak, s a természeti katasztrófák hatására egyre több olajkút okoz jóvátehetetlen károkat. A történet elején pusztító vihar csap le New Yorkra, mely nem csupán egy vihar, hanem az ismert világot megsemmisítő katasztrófák előhírnöke. 
A regény főhősei politikusok, gazdag, befolyásos üzletemberek, és kihasznált, dróton rángatható kisemberek, mintegy a mai társadalom tükörképei. A kisregény mindvégig fenntartja a figyelmet, mindemellett aktuális témát boncolgat. Igényes nyelvezettel, jól van megírva. Élvezetes olvasmány.”
Olvassa el a 2010-ben írt könyvet, és vesse össze a világban azóta történtekkel! Meg fog lepődni!

K.Kormos Noémi
Roxy Kutya naplója
(2)


Tartalom:
Sziasztok! ​Roxi vagyok. Állítólag nekem most itt dicsérni kellene magam, hogy megvegyétek a könyvet. De sajnos, nem tehetem. Egyrészt, mert az öndicséret az büdi. Másrészt, ha nagyon elszállok magamtól, a gazdi úgy valagon billent, hogy az aranyerem felcsúszik fogkoronának. Kell ez nekem? Dehogy kell! Ezért úgy döntöttem, hogy én bizony nem dicsérem magamat, dicsérjenek inkább az olvasók!
„Na jó! Hát így nem lehet irodában dolgozni, hogy közben nem látok ki a fejemből, mert próbálom visszafojtani a röhögést! Így meg a szívbajt hozom a kollégákra, hogy itt fulladozom és folyik a könnyem. Szerintem már a 11 -nél tartottak a 112-es segélyhívóból, amikor magamhoz tértem és lefújtam a mentőakciót. Egy biztos: ablakon kidobott pénz volt a ma reggel felkent szemfesték. ”
„Egyszerűen bearanyozza a napomat! Imádom ezt az utánozhatatlan írói stílust és a frappáns hasonlatokat.”
„Minden alkalommal, amikor új történet jelenik meg, elolvasom. Bátran állíthatom, hogy ez a nap fénypontja! Imádom az írásokat. Köszönöm!”
„Üzenem: tessenek a nevető izmokat edzésbe tartani, mert olyan mennyiségben kapják a jobbnál jobb történéseket, hogy dőlni fognak a röhögéstől, jobbra meg balra. Na és nem elfeledkezni a zsebkendőről sem, mert szem sem marad szárazon”
„Ez a napló nem csak a kutyák viselkedési formáit mutatja meg, vidám és mulattattató formában, hanem azt a tájat és annak környékét, ahol ők laknak! Hazánk egyik gyöngyszeme, a Bükk hegység, ami megérdemli a dicséretet: sokszínűségével, szépségével, hidegvízű, frissítő forrásaival, kis patakjaival, komoran álló mészkő oromzataival, erdeiben élő vadjaival, tarka mezőivel, kis vasútjával, Felsőtárkányi mini rezervátumával!
Ezt mi nap mint nap olvashatjuk és képzeletben ott lehetünk ebben a csodában.”
„Ez kész! Én is perellek, mert hülyének néznek, amiért fél órája egyfolytában röhögők!”
„Már nem is tudom mikor csatlakoztam falkához, de életem legjobb döntései közé tartozik. A történetek még a legrosszabb napokat is sírva-röhögéssé teszik. Szegényebb lenne az életem nélkületek.”
"Mi nagyon szeretjük, alig várjuk a kislányommal, hogy írjon Roxi a kalandos mindennapjaikról mindig érdekesen és humorosan.""
„Halihó! megmondom őszintén, ma ismét könnyesre röhögtem magam. (bocsánat)”
„Hát, mindent köszönök!! Az utóbbi években nem nevettem ennyit, mint ezen a történeten!! A stílusa fenomenális!! Nem indult ma sem túl jól a napom, de folytak a könnyeim a nevetéstől!! Köszönet!! Már nagyon rám fért!”
„Tudom, hogy illetlen dolog mások kárán vihogni, de vizuális alkat vagyok. Már azon gondolkozom néha, hogy mielőtt olvasnálak benneteket, ki kellene vonuljak a mellékesbe. A pelenka azért még ciki lenne.”
„Ez aztán a kutya-csapat! Titeket kellene receptre felírni a depressziósok számára!
Akár közgyógyra is!”

Violet V. Vándor
Óvodás vagyok


Verses kifestő és foglalkoztatókönyv, óvodásoknak.


Sky S. T.
Lotte elvesztette a szüzességét


Tartalom
Lotte 16 éves és még szűz. Szörnyen kínos állapot. Ennél már csak az a kínosabb, hogy Alex agyatlan tinédzsernek tartja, Davidet meg csak addig érdekelte, amíg ki nem derült, hogy még kiskorú. Na meg míg rá nem jött, hogy nem elég udvarolni a nagyfőnök unokájának, ahhoz hogy jobb fizetést, magasabb beosztást kapjon. Sün elég jól bírja, ám amikor Lottéban elszabadulnak a hormonok, gyorsan kierőszakol magának egy svédországi kiküldetést. Hazaérkezése után minden lenyugodni látszik, ám ahogy közeleg a várva várt hosszú hétvége, inkább szeretne szabadulni, mint Lottéval menni. Végül egy leszakadt szekrényajtó képében érkezik a segítség. Ám ezzel a balesettel semmi nem oldódik meg, sőt, Lotte eljut arra a pontra, amikor már minden mindegy. Ha törik, ha szakad, el kell hogy veszítse a szüzességét. Annyira elkeseredik, hogy észre sem veszi a gyógytornász gonosz tervét.

Urban Sch Erika
Jegyzőkönyvezve


Tartalom
Urbán Erika élettel teli, megkapó novellái megdobbantják az érző emberi szívet. A zsigeri történetek a bensőnkből fakadnak, és e rövid történetek átélése közelebb visz minket, olvasókat, a szerző által megjelenített világhoz. Ahhoz a világhoz, amely számunkra egyszerre nyújthat jót és rosszat, derűset és szomorút, reményteli és kiábrándító érzéseket. Urbán Erika mesterien kapja el a mindennapok valósága mögött rejtőző emberi érzelmeket, és esendő hőseit elgondolkodtató cselekménybe ágyazva szerepelteti.

Az ekönyveket itt tudjátok beszerezni a Helma Kiadó webshopjában.

MKMT Könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése