2023. augusztus 22., kedd

Mit olvassak? - (Humor, szórakoztató és utánozhatatlan kötetek.")

Ezt a rovatot Mit olvassak? régebben 2021-ben indítottam, amikor molyon láttam egy ilyen zónát. Így, nemrégiben gondolkodtam el ezen, hogy mi lenne, ha újra indítanám?

Három könyvet fogok nektek ajánlani, zsánertől függetlenül. Lesz hazai,külföldi is, amolyan vegyes. Lesz, ami csak hazai is, vagy csak külföldi is. Igyekszem olyan gyakran hozni, amennyire csak tudom.

Három nagyon klassz könyvet ajánlok nektek. Mind a három magyar szerző által írt kötetek. Mind nagyon jó,, szórakoztató maga nemében. S ezeket szívből ajánlom.

Sky S. T.
Vigyázat! Jövök
(e-könyv)

Tartalom

Ditte romantikus szerelmes regényeket ír ahol minden tökéletes. A főhősnőnek nem szalad a harisnyája, a főhősnek nem csámpás a lába, és persze élnek boldogan míg meg
nem halnak.

A valóság viszont egy kicsit más. Ahol Ditte megfordul, ott a férfiak….. törik kezüket, lábukat. A postást letarolja a kapuval, a gyertyafényes vacsorán felgyullad az asztalterítő,
és az orvosokat sem kíméli a kórház sürgősségi osztályán. Ráadásul még Sátánnal, a szomszéd macskájával is élet-halál harcot kell vívnia a betevő pizzájáért.

Ám egyszer utoléri őt is a szerelem. A kérdés csak az, hogy Adam túléli-e a Dittével való találkozást?

Ha szeretsz felhőtlenül szórakozni, önfeledten nevetni, ez a könyv neked
íródott.

Hatala Csenge
Úton
(előjegyezhető)

Tartalom

A ​harmincas író Sam és a hetvenéves tiszteletbeli nagybátyja, az amerikai ex-tengerészgyalogos Bill hathetes road tripre mennek az Egyesült Államok észak-keleti részére.
Sam szűk családban nőtt fel, így nem áll tőle távol tiszteletbeli rokonokat avatni. Az egyetemi évei alatt Orbán Józsival, az ismert zenésszel alakít ki apa-lánya kapcsolatot, aki leviszi Samet egy művészklubba, ez pedig örökre megpecsételi a lány sorsát.
Amerikában Bill veszi át a már elhunyt Józsi szerepét és igyekszik támogatni Samet, hogy a közelmúltban felhalmozott negatív élményeit hátrahagyva ismét magára találhasson. Így Sam az utazások során a gyerekkori álmai után ered. Órákig sétál New York gigantikus épületei között, felfedezi Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers frontemberének szülővárosát, és találkozik a kultikus Hair Bergerével, Treat Williams-szel, aki Sinatrát énekelve kalauzolja őt végig az amerikai vidéken.
Sam megfordul rovarokkal ellepett motelben, vendég nem szerető luxusszállodában, bámulja a naplementét, délibábot és szivárványt, utazik tízezer kilométert, és rengeteg meghökkentő és tanulságos történetet gyűjt, miközben a múltjára, ezen belül a művészvilág napos- és árnyoldalaira, az itt tapasztalt kapcsolati buktatókra, a Nógrád megyében eltöltött gyermekévekre, és általában a magyar és amerikai viszonyokra is reflektál, de útitársáról is számos érdekesség derül ki.

Emma ZR
Hurrikán

Tartalom

Carolyn

Az emberek úgy táncolnak, ahogy én fütyülök. Egészen addig… míg a főnököm régi tapasztalataim miatt, engem nem küld el egy interjúra. Egy beképzelt rocksztárhoz, aki képes a hotel papucsában megjelenni. Irritáló az önteltsége… ugyanakkor szükségem van rá a céljaimhoz.
Még szerencse, hogy háborúban mindent szabad.

William

Enyém a világ… a semmiből küzdöttem fel magam a tetejére. És ott is akarok maradni. Azonban egy nevesincs újságíró rám akaszkodik, a maradék ép idegszálaimon táncol, veszélyezteti a testi épségemet, és fogalma sincs róla, hol vannak a határok. Amit akar, azt eléri.
Pont úgy, ahogy én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése