2018. március 5., hétfő

Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Köszönöm Krencz Nórának a lehetőséget, hogy második részét is elolvashattam. Nem tudok betelni a történettel. Nagyon tetszett. Alig találok szavakat, hogy megírjam a véleményemet, hogy mennyire tetszett, imádtam, és jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek a könyvet. Aki szereti a fantasy, romantikát, misztikumot és rejtélyeket. Ebben a történetben bizony minden megtalálható.


Krencz Nóra: A hófehér másvilág




Tartalom:

Te mit tennél, ha minden, amit az életedről tudtál, egy csapásra megkérdőjeleződne, és ebben a bizonytalan helyzetben még a számodra legkedvesebb személy is ellened fordulna?
Beletörődnél, vagy szembeszállnál érte, ….akár vele is?
18 évvel az első rész eseményei után, a küzdelem folytatódik.
Az ellenség nem nyugszik bele a vereségbe.
Fabyen és Shina leánya, Autumn nem menekülhet a sorsa elől….




Véleményem:
5/5

Egész este olvastam a könyvet és azt vettem észre, hogy a tartalomjegyzéknél járok. Döbbenten vettem tudomásul, hogy bizony elfogytak az oldalak. Nincs tovább. Annyira belemerültem, hogy nem vettem észre, végére járok. Ahogy az első részt, úgy a második rész is a kedvencem lett. Csodálatos világot alkotott a szerző. Gyönyörű történettel, mely egymással harcol a jó és a rossz. A történet 18 évvel később kezdődik. Igen csak furcsa érzés úgy olvasnom, hogy nem Fabyen és Shina a főszereplő illetve Corinna és Flanna. Hanem a gyerekei Cora és Autumn és persze Dorian az ikertestvére. Ő sajnos keveset volt benne, de többször is lehetett volna. Talán a következő részben. Eközben megismerhetjük Robertet, aki az egyik legaranyosabb férfi lesz benne. Tetszett, ahogy bálon előállt a leánykéréssel.  És igazából itt kezdődik minden. Cora féltékeny és dühös lesz. Unokatestvére ellen fordul. Robert családja viszont nekem kifejezetten unszimpatikus volt számomra. Talán esetleg Királyné még kedvelhető lenne.
Később Autumn egy eltitkolt családi tragédiára jön rá egy nyaklánc és egy levél segítségével.  A nyaklánc segítségével egy különleges világban találja magát. Ahol megismerkedik Főlélekkel. Itt fogja megtudni kik is a szülei, családja valójában. Hogy ő egy fontos személy lesz a harcban. Nagyon izgalmasnak találtam. Automn kicsit Shinára emlékeztett.
Kicsit hiányzik a régi szereplők a történetben. De Autumn és Robert is szerethető karakterek. Dorian egy aranyos, naiv fiú, aki vége felé fogja meg tudni testvére titkát.
Szereplők később felnőnek a feladatukhoz, és hősiesen kiállnak érte. A gonosz sajnos kiszabadul, semmi és senki nincs biztonságban. Vajon mi lesz most ezután? Mi történik Lélekországban? A lelkekkel? Követ mit fog tenni?  Ezernyi kérdés tolong a fejemben. És izgatottan várom a következő könyvet.

Kedvenc jelenet,idézet:

"- Az , hogy valóban újraéledjen valaki , annyira sok szálon megbukhat és olyan sok mindenen múlik. Ez miért így működik? Ha egy fiatal újraéledő meghal, miért kap új lelket? Miért nem kapja vissza ugyanazt, hogy emlékezzen arra, ki volt ő?
- Ez Főlélek döntésén múlik. Mi ebbe nem látunk bele."

"- Valami megfogott ebben a házban - mondta pár per múlva Robert. - Szívesen élnék itt...veled.
- Uram, ne legyen olyan tolakodó! - ugrattam. - A szüleim engedélye nélkül soha.
- Apádat gyorsan meggyőzném - felelte elégedetten vigyorogva.
- Ó, hát persze. A nagy kerítő. Majdnem elfelejtettem. Nem is hiszem el, hogy simán eladott engem neked - mondtam, és finoman megszorítottam az alkarját.
- Viccelsz? Te megfizethetetlen vagy!"

Van egy e-könyv is amit Google Play-ről ingyen le lehet tölteni a könyv címe : A követ


A könyvet itt tudod megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése