2024. február 27., kedd

Előolvasás:Holy Evans: Rómában kezdődik -("Róma nemcsak szerelmet adta, hanem a megbocsátás és az újrakezdés lehetőségét. ")

Szeretném megköszönni Holy Evans írónőnek, hogy újabb romantikus történetet olvashattam el, Rómában kezdődik címmel. Egy nagyon szép, egy szórakoztató, felejthetetlen romantikus történetet kaphattam kézben. A könyv 2024 májusában fog megjelenni. Előrendelhető Marysol Könyvkiadónál.



Holy Evans
Rómában kezdődik

Tartalom

Lora Peers Baker nagyon jó a munkájában. Érzelmi életében már kevésbé szerencsés, maga sem tudja, hogy kapcsolatfüggő, és általában túlagyalja a dolgokat, ezért sorra futnak zátonyra a szerelmi románcai.

Épp egy csalódást próbál kiheverni, amikor kitűnő lehetőséget kap; Rómába költözik, hogy a cég európai irodáját vezesse.

Lorenzo Madina a tiszta szívű chéf, Lora irodájával szembeni Trattoriában dolgozik, ám nem kapkod az élet nagy lehetőségei után. Addig amíg meg nem ismerkedik Lorával. Ezek után mindent megtesz, hogy a lányt elvarázsolja. Igaz mély szerelmi kapcsolatuk vajon beteljesülhet?

Adamo Caligeri egy borszéf hálózat tulajdonosa, szintén randizni hívja Lorát. Csalódott szíve miatt Lora ad neki egy lehetőséget, és a dolgok ettől a pillanattól kezdve, sokkal tovább bonyolódnak, mint azt valaha sejtette.

Véleményem
5/5

Holy Evans második regényével is teljesen elvarázsolt. Mindvégig  úgy éreztem, hogy legszívesebben fognám magamat, repülőre ülnék, és huss Rómában. Mindig is szerettem Rómát, nem a mai jelenét, a múltját, a történelmét. Szívesen olvasok Rómáról. Akár romantikus történetként, krimiként. Teljesen mindegy, csak Róma legyen. Ezért is örültem a lehetőségnek, hogy elolvashatok egy Rómában játszódó romantikus történetet.

Ez a történet Lora és Lorenzo megismerkedésükről szól, szerelmük gyönyörű, varázslatos akárcsak Róma. Imádtam Lorát és Lorenzót, olyan élethűek voltak számomra. Csak hát, mint, minden szerelemnek, ennek is meg voltak az árnyoldalai, ballépései, rossz döntései. Hisz mikor volt olyan, hogy akadálytalanul lehettek a szerelmesek boldogok. Ugye?

Jah, és köszönöm a hasznos tanácsot, hogy egy randin miféle cipellőt vegyen fel az ember lánya… Imádom Arretát, elképesztő nőszemély. S másik barátnőjét Annát, lökött egy csaj.

Egyszerre izgalmas, váratlan és szenvedélyes történet ez. Holy Evans továbbra is emeli a tétet. Azt szeretem Holy írásaiban, hogy cseppet sem átlagos romantikus történetet alkot. Mindig újít, tesz-vesz hozzá, ezért is örültem, hogy előolvasója lehettem. Számomra ez óriási megtiszteltetés.

Szívből ajánlom azoknak, akik nem egy átlagos szerelmi történetet keresnek, mert ez, minden csak nem átlagos, nem giccses, nyálas. Hanem igazi ízig, vérig római érzés, benne van minden, ami Róma, a életérzés, a szerelem, amitől az ember újra élhet és bízhat. Kezdetektől a végletekig. Róma nemcsak szerelmet adta, hanem a megbocsátás és az újrakezdés lehetőségét. Vajon Lorának ez megadatik majd a történet végére? Boldog lehet azzal akit szeret?

A könyvet itt tudjátok előrendelni:

Marysol Könyvkiadó 

2024. február 20., kedd

Anne L. Green 2023-ban kiadót alapított, Eleven kiadó néven, első kötetük Soós Tibor egy történelmi regénnyel jelentkezik.

Pár hete láttam, hogy Anne L. Green írónő létrehozott tavaly egy kiadót, az Eleven Kiadó néven, hogy hazai szerzők/írók könyveit megjelentesse. Írónőt onnan ismerem, hogy jó néhány könyvét olvastam már Álomgyár Kiadó gondozásában.

A kiadó 2023-ban indult és jelenleg egy írójuk van, Soós Tibor, aki egy igazán izgalmas történelmi regénnyel jelentkezett. Kíváncsian várom, hogy milyen könyvek fognak megjelenni Eleven Kiadó égisze alatt.

Az istennő amulettje címmel, a kötet idén 2024.márciusában jelenik majd meg. Előrendelhető a Libri és a kiadó oldalán is. 

 Mottó:

"Küldetésünk maradandó értéket teremteni a hazai kortárs irodalomban."

(Forrás: Eleven kiadó facebook oldal)


Soós Tibor
Az istennő amulettje

Tartalom

A Nílus földjén egy eretnek fáraó új világrendet épít. Reformja, mely mindenek fölé a Napkorong imádatát rendeli, haragra gerjeszti az ősi vallás papjait. A háborgó birodalomban egy különc falusi lány, Tia igyekszik megvalósítani álmát, hogy orvos apja nyomdokaiba lépjen. Még nem sejti, hogy az Egyiptom felett gyülekező viharfelhők az ő életét is fenekestül felforgatják. Mikor sorsát megpecsételi a küszöbön álló háború, egy titokzatos férfi küldetéséhez csatlakozik. Sziatum múltját homály fedi, mégis sikerül elnyernie a lány bizalmát. Útjuk intrikákon, küzdelmeken és rejtélyeken át vezet az eltitkolt igazsághoz, mely nemcsak a birodalom, de az egész környező világ jövőjét is átírhatja.

Soós Tibor, az Év Könyve 2023 díjjal jutalmazott Buda & Pest regény társszerzője hiteles történelmi kalandregényén keresztül elevenedik meg az ókori Egyiptom és egy viszontagságos szerelem története.

A kiadót itt tudjátok elérni

Libri

Eleven Kiadó

Eleven Kiadó Facebook oldala

Bookaholic Kiadó a hazai könyves piacán. - (" Izgalmas könyvek várhatóak a kiadónál.")

Új kiadó a könyvespaletán, Bookaholic Kiadót, nemrég fedeztem fel, főleg, hogy egyik magyar szerző könyvei jelenik meg idén. Sylvia Whitehawk írónőt, még a Tiktokon láttam. Ott figyeltem fel rá a történetére, és nagyon várom, hogy egyben el is olvashassam, emellett Darren Shan könyveit is lehet beszerezni, mely nekem a borítója egyszerűen mesés. Oda vagyok arany szín miatt, hiszen jó magam kézművesként foglalkozom, és egyik kedvenc színem az arany.

Ráadásul a kiadó meghívására idén Darren Shan megjelenik Budapesten egyetlen napra.

Darren Shan Könyvbemutató és dedikálás Budapesten. 

Íme, a három kötet, ami idén megjelenik/megjelent.


Sylvia Whitehawk
Sera-Az elme csapdájában


Tartalom

Vellir királyságában, Sera hercegnő különleges képességét, a gondolatolvasást kénytelen a kastély mélyén elzárva fejleszteni.

Apja, Assar király gonosz terveit elutasítva, Sera Daven Arnéval és ikertestvérével, Rolffal sötét kalandokkal teli útra indulnak az elveszettnek hitt Sötét Kardok után kutatva. A három mágikus kard utáni hajsza közben tiltott szerelmek szövődnek, miközben Assar célja a kardok segítségével minden mágikus lény elpusztítása.

Daven felfedi a fekete Lunír sötét varázsát, de Sera váratlanul összeomlik az igazság súlya alatt. A lány múltjának titkai, családi tragédiák és szerelmi szálak kavarognak Zlore poros utcáinak rejtekében.

Az Elme csapdája egy szívbe markoló és sötét romantikus fantasy, ahol a sors, a mágia és a szerelem varázslatos köteléke szövi a történetet. A két kötetből álló regény izgalmasan vezeti az olvasót az áthatolhatatlannak hitt sötétségen át a fény felé.


Darren Shan
Az elveszett hercegnő
(Archibald Lox 1-3)


Tartalom

Mikor egy ifjú lakatmester véletlenül belebotlik egy fura grimaszokat vágó lányba London közepén, váratlanul feltárul előtte egy párhuzamos univerzum, mely bizarr világok végeláthatatlan sorát egyesíti magában.

Archie úgy dönt, fejest ugrik az ismeretlenbe – a holtak leheletétől kísértett birodalmak, sötét titkokban fuldokló szférák és ördögi lényektől hemzsegő zónák közti utazás során pedig új szövetségesekre is szert tesz. Segítségükkel apránként felfedezheti valódi önmagát, de a kételyekkel és felismerésekkel teli úton még meg kell küzdenie hidegvérű gyilkosok, vérengző pokolkutyák vagy épp gonosz császárnők fenyegetésével is.

Ahogy képességei kibontakoznak, egyre inkább részévé válik barátai veszedelmes küldetésének. Mikor már azt hiszi, végleg végzett az abszurd multiverzummal, Archie újra szövetségese, Inez oldalán találja magát egy minden korábbinál sötétebb kalandban; a birodalmat a zsarnokság erői fojtogatják, és egyedül az ifjú lakatmesteren múlik, hogy a siker vagy a kudarc kulcsát forgatja-e el a megoldás zárjában. A legnagyobb kihívás csak ekkor következik…



Darren Shan
A rab herceg
(Archibald Lox 4-6)

Tartalom:

Archie-ék útja ezúttal a Sodrás legmélyebb bugyraiba vezet. Naná, hogy néhányan meghalnak a végén – de ki mondta, hogy Topázban jobb élőnek lenni, mint halottnak?

Archie-nak most a saját szabadságáért és a józan eszéért kell ádáz harcot vívnia. Az ifjú lakatmester csakhamar azon kapja magát, hogy bábuvá vált egy ravasz politikai sakkjátszmában, és épp az egyik ellenséges birodalom szívébe tart – azonban nincs rá garancia, hogy a sötétségből még van visszatérés…

Az Archibald Lox-széria második trilógiája minden eddiginél hátborzongatóbb helyekre kalauzol el bennünket. Archie újabb szövetségesekre tesz szert, a tét pedig egyre nagyobb. De vajon ezúttal is sikerül időben feltörnie a megoldás zárát?
A kötet az eredeti sorozat 4., 5. és 6. részét egyesíti magában, ezzel még több, lidércektől és rémlényektől hemzsegő kalanddal borzongatva meg az olvasót.

 

Kiadó

Bookaholic  webshop

Bookaholic Facebook

Olvass hazait! Könyvmolyképző Kiadótól 5 szuper jó könyvet kaptam. - (" Izgalom, szenvedély, kaland, kikapcsolódás, szerelem, barátság mind az összes könyvben.")

Még januárban érkezett hozzám ez az 5 könyv a Könyvmolyképző Kiadótól, mely hazai szerzőktől választhattam könyveket. Öt hazai szerző, mely tavaly jelentek meg a könyvük.

Öt hónap alatt kell kiolvasnom ezeket a könyveket. Elsőként Szabó Krisztina: Ezüsterdővel kezdeném. Utána szépen sorban.

Blogomban szeretném bemutatni azt az 5 könyvet, ami tavaly jelent, meg és amiket választottam öt hónapra.

Ezúton köszönöm Könyvmolyképző Kiadónak a bizalmat, és a lehetőséget.




Szabó Krisztina
Ezüsterdő

Tartalom

Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?
A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagyhatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.
Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthonaés a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.
Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?
Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.
Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!

Eszes Rita
Tükör a felhőkön túlra

Tartalom

Akármilyen ​bőrbe bújsz, kellesz nekem!
Japán az 1600-as évek vége felé. A határok lezárva, a császár túszként él saját palotájában, a hatalom valódi gyakorlója a sógun. Az árva Szorana mindent, amit tud, az őt befogadó nindzsáktól tanult, ám mivel hófehér külsejével feltűnő jelenség, talán sosem válhat a láthatatlanság mesterévé. Ő azonban még ennél is többről álmodik: a szamurájok kasztjához szeretne tartozni, és valami fontosat tenni jelentéktelen életében.
Renmu alakváltó nyestkutya. Egy megkeseredett varázstanuki, aki megtanulta, hogy az emberekkel pusztán üzleti kapcsolatokat ápoljon: mellettük él, de sosem velük. Napról napra éli az életét, kergeti a gyönyöröket, és semmit nem akar kevésbé, mint valami jelentős dolog részesévé válni.
Egy küldetés, egy találkozás, egy alku – és elindul a kaland, amely mindkettejük életét fenekestől felforgatja. Miközben halálos szörnyek elől menekülnek, szenvedélyes és tiltott vonzalom alakul a két számkivetett között – azonban senki és semmi nem az, akinek vagy aminek eleinte látszik.
Ha felszikrázik a levegő, és elszabadulnak a vágyak, vajon létrejöhet-e akár csak egyetlen igaz dolog is egy rendszerszinten hazug világban.
A japán folklóron alapuló történelmi fantasy egy olyan írótól, aki maga is Japánban élt.
Hagyd, hogy lenyűgözzön!

Bessenyei Gábor
Kopj le, jófiú!

Tartalom

Mennyit adhatsz fel magadból a szerelemért? Minden, amit a fiúk az ismerkedésről gondolnak.
Kornélnak és a barátainak kevés szerencséjük van a lányokkal. A próbálkozásaik rendre kudarccal és megszégyenüléssel végződnek. Ők mégis ugyanazokat a köröket futják, majd csalódottan nyugtázzák, hogy a nekik tetsző lányok sohasem a jófiúkat választják. A sokadik kétségbeesett kísérlet után úgy döntenek, ideje drasztikusan változtatni a dolgokon. Az addigi jófiúk rálépnek egy beláthatatlan útra. Ha a lányoknak a rosszfiúk kellenek, akkor azzá válnak. Ha a szerelem gyengeség, hátrahagyják. Ha a vágyaik kiüresednek, trófeákat gyűjtenek. Ahol nincs ölelés, ott a bosszú tart melegen… De meddig? Mennyit adnál fel önmagadból a másik nemért? Találhatsz rosszfiúként igaz szerelmet?
Juss olyan mélyre a fiúk fejében, mint még korábban soha!

Chiara
Repülj, szitakötő!

Tartalom

A ​SZERELEM MINDIG ELÉG?
A huszonhárom éves Laura írországi tanulmányait félbeszakítva érkezik haza a húga temetésére. Karina tizenhét évesen vesztette életét, egy esős novemberi délután a város legendás Ördög-hasadékába zuhant. Minden jel arra mutat, hogy a halála baleset volt.
Amikor azonban Laura szembesül vele, hogy közel sem ismerte olyan jól Karinát, mint hitte, nyomozni kezd. Mit keresett a húga esőben az Ördög-hasadéknál? Hogy zuhanhatott le, mikor mindannyian tudják, hova ne lépjenek? Miért mondta azt az apjuk, hogy Karina megölte magát?
Laura egyetlen támasza a legjobb barátja, Máté, aki iránt nem várt érzések ébrednek benne. Attól tart, hogy mindez megmérgezheti a barátságukat, így miközben Karina verseit felfejtve igyekeznek kideríteni, mi is történt, Laura mindent megtesz azért, hogy elnyomja magában az egyre erősebben tomboló vágyat.
De megbirkózhat-e egyszerre a gyásszal és a szerelemmel, a bűntudattal és a szenvedéllyel, valamint a világát felforgató titkokkal? Elárulhatják-e a versek, hogyan halt meg Karina? Mi az ára a hazugságoknak?
MERÉSZ ÉS FELKAVARÓ TÖRTÉNET AZ IGAZSÁG KERESÉSÉRŐL, A TESTVÉRI SZERETETRŐL ÉS A SZERELEM EREJÉRŐL.

Heteira
Tündéralku

Tartalom

A ​tündér alkukra éhes, a farkas tündérekre – beteljesülhet a szerelmük?
Delvin a tizennyolcadik születésnapján szembesül azzal, hogy tündérereje van. Az első sokk után egy új világ tárul fel előtte: képtelen hazug szavakat kimondani, de cserébe képes varázsolni, és alkut kötni az emberekkel, azaz bűbájjal segíteni őket, ha megfizetik az árát. Minden csodás lehetne, csak éppen a férfi, akire régóta vágyik, ódzkodik a tündérektől…
Rikke farkas alakváltó, aki egyszer már megégette magát, amikor alkut kötött egy tündérrel. Titkon jó ideje vonzza Delvin, várja az első átalakulását, a nagykorúságát, hátha a fiú oldja végre a magányát. Azonban kiderül, hogy Delvin is tündér. Vajon a vonzalom erősebb, mint a félelem? És ha ad egy esélyt a fiatal tündérnek, ő nem fog visszaélni a bizalmával? Delvin és Rikke akarja egymást. De csak akkor tudják megadni a másiknak a boldogságot, ha megértik saját magukat, beismerik a vágyaikat, és megtörnek egy múltbéli, kegyetlen alkut. Meg lehet bocsátani a hibákat? Létezik új esély? A szerelem mindent legyőz?
Heteira humorral átszőtt, érzelmekkel teli, érzéki fantasyregénye gyönyörű történet szerelemről, bizalomról és.
Lépj be egy új világba, és hagyd, hogy elvarázsoljon ez a szenvedélyes történet!

Kiáltvány egy világért, amit még nem késő rendbehozni

Naomi Alderman: A jövő

A hatalom című bestseller szerzőjétől 

A jövő az, ahol a pénz van. 
A jövő néhány milliárdos, akik a pusztulásba kergetik a világot.
A jövő néhány barát, akik merész tervet szőnek. 
A jövő a történelem legnagyobb rablása? Vagy a civilizáció vége. 
A jövő itt van. 


Eredeti cím: The Future
Fordította: Borbély Judit Bernadett
Megjelenés: február 28.
Kivitelezés: keménytáblás védőborítóval, 432 oldal

Leírás

A hatalom című bestseller szerzője, Naomi Alderman új regényében a nem túl távoli és nem túl fényes jövőt festi le az olvasóknak egy nagy formátumú világvége történettel. Míg A hatalomban a nemek közötti konfliktusra hegyezte ki a cselekményt, addig A jövőben a társadalmi egyenlőtlenségekre és a természet, a bolygó elpusztítására reflektál. 
Képzeljük el, hogy a világ három vezető techvállalata a mindennapjaink központi része. Nem tudunk létezni a szolgáltatásaik nélkül, egyéni és társadalmi szinten is pókhálóként fonják be az életünket, de jelenlétük pusztító az ökoszisztémára és a társadalomra nézve egyaránt. A cégek vezetői pedig a világ leghatalmasabb emberei, akiknek olyan eszközök és lehetőségek állnak rendelkezésükre, amelyekkel túl tudják élni a világ pusztulását. Ez a három ember pedig alaposan felkészült a világ minden táján épített biztonságos bunkereikkel és az életüket óvó szoftverrel. Amikor eljön a nap, csak megkapják a jelzést, ők pedig repülőre szállnak, és a kiválasztott embereikkel együtt irány az egyik luxusbörtön, amíg elül a baj. De vannak, akik ezt nem nézhetik tétlenül. A beavatottak egy kis csoportja nem ért egyet azzal, hogy csak a kiválasztottak egy része élheti túl. Szövetséget kötnek, hogy megakadályozzák a világ összeomlását és a civilizáció pusztulását. Ebbe a kalamajkába keveredik bele a túlélőspecialista influenszer, Zhen, aki egy szerelmi kaland után kerül fel azok listájára, akik aranyjegyet kaptak a túléléshez. De vajon meg lehet még menteni a világot, vagy csak azoknak osztottak lapot, akik elég gazdagok?



Ha a szituáció kicsit ismerős, ez nem véletlen. Sok közös pont van a valóság és a regény fiktív világa között, könnyen kitalálható, kik ihlették a tech milliárdosok karaktereit, és senkinek sem ismeretlen a közösségi oldalak és az algoritmusok befolyásolási képessége, a mesterséges intelligencia rohamtempójú térnyerése. A történetben fontos szerepet kap a Teremtés könyve, azon belül is Szodoma és Gomora pusztulásának története, illetve egy kitalált szekta vezetőjének példázata a rókáról és a nyúlról. A borítóról is visszaköszönő két állat története fontos a cselekmény szempontjából, de elsősorban a filozófiai alapot szolgáltatja a város-vidék, gyűjtögető-vadászó népek tengelyen. Hiszen csak az egyik élhet túl – vajon a róka vagy a nyúl lesz az?
A jövő okos és pimasz könyv, amely megmutatja, hogy mi felé haladunk féktelenül robogva. És lehet, hogy nem pár tíz év múlva jön el a világvége, de az út, amelyen járunk, előbb vagy utóbb a pusztulásba vezet. A kérdés, hogy még időben találunk-e másik csapást. Alderman feszültséggel és izgalommal teli könyve megmutatja, hogy nem csak egyetlen forgatókönyv létezik, nincsen késő ahhoz, hogy ne olyan legyen a jövő, mint amit a regény lapjain lefest.

Fülszöveg

Martha Einkorn egy nagy hatalmú médiamogulnak dolgozik, aki irányítása alá akarja hajtani a világot. A mogul pénzzel kitömött cégei privát időjárást üzemeltetnek, prediktív elemzéseket készítenek, álcázott fegyvereket gyártanak, miközben a csapból is folynak a technológiai próféciák. Martha legszívesebben kiszállna, de ekkor eszébe jut a példázat a rókáról és a nyúlról, amit még gyerekkorában hallott az apjától. A példázatban rejlő figyelmeztetés tagadhatatlanul kezd beigazolódni – márpedig ha ez így van, akkor egyáltalán mennyi idő lehet hátra a jövőből? 
Lai Zhen túlélőművész, akit mindenki ismer az internetről. Éppen egy bérgyilkos elől próbál megszökni Szingapúrban, amikor a telefonján aktiválódik egy szoftver, és közli, hogyan tud elmenekülni szorult helyzetéből. Mit akarnak Zhentől, akik a szoftver mögött állnak, és mi mindent tudnak még a jövőről?  
Ahogy Martha és Lai Zhen világa összefonódik, gyújtó erejű eseménysor veszi kezdetét. Martha engesztelhetetlenül tör előre, Zhent pedig a kíváncsiság hajtja – valami páratlanul szép kifejlet várja őket, vagy a civilizáció pusztulása?  


A szerzőről



Naomi Alderman A hatalom című bestseller szerzője, amellyel elnyerte a Women’s Prize For Fictiont, és amelyet a New York Times, a Washington Post és a Los Angeles Times is beválogatott az év könyveinek listájára, továbbá Barack Obama és Bill Gates is elolvasásra ajánlott. Műveit harmincöt nyelvre fordították le. Az Engedetlenség című regényéből készült amerikai produkció főszerepét Rachel Weisz játszotta, a filmet Magyarországon A rabbi meg a lánya címmel vetítették. Íróként részt vett a Perplex City és a Zombies, Run! című videójátékok fejlesztésében. Utóbbi több mint tízmillió játékossal rendelkezik. A Bath-i egyetemen tanít kreatív írást. Londonban él. Könyvei a 21. Század Kiadónál: A hatalom, Engedetlenség.

Mások a kötetről

„A jövő minden mást le fog söpörni a színtérről.” ‒ Margaret Atwood

„Naomi Alderman zsenialitására vall, hogy letehetetlen könyvbe csomagolja gondolatébresztő meditációját. Őrületes, töprengésre késztető utazás. Annyi gondolatot indít be! Annyi érzést!” ‒ Karen Jay Fowler

„Hogy lehet ennyire nagyívű elképzeléseket ilyen ellenállhatatlan köntösben tálalni? Körömrágós szerelmi történet és rafinált elmélkedés az emberi civilizáció pozitívumairól és negatívumairól. A jövő egy óriási wow.” ‒ Emma Donoghue

„Lendületes, ravaszul megírt thriller, ökológiai fókuszú világvégesztori és izgalmas szerelmi történet. Alderman a rá jellemző éleslátással és humorral festi meg egyszerre magával ragadó és romlott futurista világát. Ellenállóink üdítően rugalmasak. Nem csupán átfogó tudás, de együttérzés és tisztánlátás is jellemzi őket, annak látják a világot, ami. …Számos emlékeztetőt kínál fel arra vonatkozóan ‒ hol egy gyönyörű hajnal, hol az emberi összetartás képein keresztül ‒, hogy igenis érdemes megmenteni a világot.” ‒ Boston Globe

„A jövő annyira olvastatja magát, annyira tele van feszültséggel és érzelmi mélységekkel, és oly kiváló a befejezése, hogy egy pillanatig sem vártam a végét. Külön méltatandó, ahogy az ortodox zsidóként nevelkedett Alderman egészen új szempontok szerint tárja fel előttünk a Teremtés könyvét, közérthetővé téve a példázatokat közösségről, konfliktusról és túlélésről. Szinte elhisszük, hogy minden ellentétes bizonyíték dacára nem elkerülhetetlen a sivár jövő.” ‒ Los Angeles Times

„A könyv legmeggyőzőbb érdeme, hogy plasztikusan ábrázolja ultra-komputerizált jövőnket. Alderman enciklopédikus tudása, kriptográfiától a bibliai hermeneutikáig, tudományos súlyt ad a regénynek.” ‒ New York Times

„Alderman olyan karaktereket alkotott, akiket az olvasó legszívesebben mindenhová követne, még a világ végére is. Okos, figyelemébresztő mese a digitális technológiáról és az emberiség közösségéről.” ‒ Kirkus 

„Merész, szexi, izgalmakban tobzódó regény, talán a legfanyarabb módon vicces könyv a civilizáció bealkonyulásáról.” ‒ BookPage

„A véget nem érő intrikák és meglepő fordulatok letehetetlenné teszik.” ‒ Publishers Weekly

„Naomi Alderman a huszonegyedik századi fikciós irodalom egyik legjelentősebb alkotójává nőtte ki magát. …Nehéz, mégis ellenállhatatlan olvasmány, mely engem már rögtön az első soránál megragadott. Sötét hangulatát át- meg átszövi a humor, az irónia, az együttérzés és egy hatalmas szerelem, mindez a legremekebb prózában.” ‒ Brooklyn Rail

„A jövő egy többnézőpontú kalandregény világvégére készülő milliárdosokról. Alderman mesterien mozgatja a hatalmasokat, mielőtt bekövetkezne a könyv második felvonását bevezető robbanásszerű krízis, ahol már A vörös halál álarcának vidékén járunk, de Tony Stark-i túlélőöltözék fedi a testünket a totális pusztulás díszlete előtt. Ez a fantasztikus regény mélyre merül a világvégevárás ideológiájában, amikor arról álmodik az ember, hogy ha tényleg megtörténik, az ő személye mégiscsak fontos lesz.” – Cory Doctorow

„Ez a könyv. Atyaég. Komoly elvárásaim voltak. Mindet túlszárnyalta. Szentséges isten. Mindenkinek ajánlani fogom.” ‒ Laurie Frankel, a Mindig ez van című bestseller szerzője

„Játékos, metsző, ijesztően aktuális, és meglepően reményteli. Igazi hullámvasút, ugyanakkor erőteljes kiáltvány egy világért, ahol akár még rendbe is jöhetnek a dolgok. Egy kis Atwood meg egy kis Gibson, és minden ízében Alderman, briliáns mű, imádtam.” ‒ Lauren Beukes, New York Times bestsellerszerző

„Manapság minden híradásban szó esik az AI-ról ‒ és a mesterséges intelligenciától való félelmünkről ‒, azt azonban mintha senki sem tudná, hogy miért is kellene félnünk és hová vezet ez az egész. Az egyetlen Naomi Alderman kivételével! Merész új regénye, A jövő az AI valamennyi csábító és elrettentő aspektusát megmutatja nekünk, miközben egy ITT ÉS MOST játszódó történetet mesél el, amely kontinenseken és világvégét hozó katasztrófákon ível át, miközben végig erősen személyes marad. Történet reklámfogásokról, ördögi (vagy egyenesen gonosz) algoritmusokról, szektákról és nagyvállalatokról, milliárdosokról, akik bármi áron mentenék a saját bőrüket, és öko-idealistákról, akik hasonló elszántsággal törekednek a világ megmentésére, és mindez nem másutt játszódik, mint Szodomában és Gomorában! Abszolút kötelező olvasmány!" ‒ Connie Willis, SFWA Grand Master

„Elegánsan megírt, szórakoztató és ijesztő. Kihagyhatatlan olvasmány, minden szerző ilyet szeretne írni.” ‒ Nick Harkaway, a Titanium Noir szerzője

„A jövő nem is lehetne időszerűbb és fontosabb. Most van szükségünk erre a könyvre. Meggyőző, átgondolt kézikönyv a társadalmi és technológiai változáshoz, útmutató egy jobb, zöldebb, szebb holnapért ‒ amely, ha nagyon akarjuk, akár a mi világunk is lehet ‒, egyúttal rendkívül mulatságos thriller szaftos tétekkel, egyre pörgősebb fordulatokkal, és olyan karakterekkel, akik talán már most, törékeny jelenünkben is léteznek." ‒ Alastair Reynolds, a Napok háza és a Jelenések tere szerzője




Idézetek a könyvből

„Azon a napon, amikor véget ért a világ, Lenk Sketlish, a Fantail közösségi hálózat alapító-vezérigazgatója egy különleges természeti szépségű helyen ült a vörösfenyők alatt hajnalhasadáskor, és a köldökéből próbált lélegezni.”

„Egy életre megtanulta, hogy nem bízhat másokban. Csak akkor lesz biztonságban, ha elég független marad a túléléshez. A baráti közeledésekről bármikor kiderülhet, hogy csak manőverezés az egész valami kocsi hátsó ülésén egy csapat felcserélhető, röhögő fiatalember részéről, akik addig lökdösik, amíg egy utolsó piszkos megmozdulással ki nem taszítják a levegőbe.”

„– Két főt hozhatsz magaddal. De hagyják hátra a telefonjaikat, rendben? Az összes kütyüt. Mondd, hogy vakációra mentek. Mondd, hogy én vettelek rá, és gyűlölsz engem. Oké?”

„Valahol a világban egy eddig épphogy uralt helyzet kezdett teljesen kicsúszni az irányítás alól. Láncreakció. Egy tigris ólálkodott a dzsungelben.”

„Amikor becsapódtak a lövedékek két televízióba és a Zhen mellett álló turistába, Zhen a valóságban nem alkalmazta sem a verbális számbavétel stratégiáját a félelme leküzdésére, sem a 4-7-8 légzéstechnikát. Csak a saját hülye hangját hallotta a fejében: lehet, hogy be fogsz pisilni.”

 „– Az egész világ rá van kötve az időjárás-megfigyelési rendszerre. A drónrajok egy-egy zónát felügyelnek, de szükség esetén nagyobb csoportokat is alkothatnak. Szemerkélést állíthatunk elő a tájfunokból. Ha pedig arra van szükség, hogy eső essen a tiszta kék égből...
Selah megnyomott egy gombot az alkarján lévő kijelzőn. Majd színpadiasan elővett egy Anvil márkájú esernyőt, és feltartotta a feje fölé. A meghívott vendégek mosolyogva pillantottak fel. Azúrkéken szikrázott a londoni égbolt ezen a kristálytiszta januári délelőttön. Aztán megcsillant a levegő, és tompa morajlást lehetett hallani. Hunyorítva jól látszott, ahogy a porszemek gömbszerű alakzattá állnak össze magasan a konferenciaközpont fölött.
– Nézzék! – kiáltott fel valaki, és az égre mutatott, mint valami bibliai próféta.
Egy felhő volt kialakulóban. Először kicsi volt, aztán sötét felleggé dagadt a horizonton, és egyre sebesebben közeledett az épület felé.”

„– Mindenkinek világos, hogy mire kell nekik a technika, ugye? Köze sincs az egésznek a segítségnyújtáshoz. A saját bunkerjeikhez kell a cucc. Irányítani tudják az időjárást. Hogy bármi történik is a világban, náluk mindig legyen eső, ha kell, és mindig süssön nekik a nap, ha kell. Bárhol vannak is. És bármi történjék is velünk, többiekkel.
– Nyilván – mondta Selah Nommik.
– Ezek fegyvert csináltak az időjárásból – tette hozzá Badger Bywater. 
– Ne itt – mondta Martha, aki mindig félre tudta tenni az érzéseit,
mindig el tudta leplezni, hogy magányos, és mindig képes volt a józan belátásra.
Ez volt az utolsó alkalom az apokalipszis előtt, hogy ez a négy ember megmutatta magát a nyilvánosságnak.”

„– Milyen jövő ez? – merengett Marius. – Én is biztonságban cellámban, te is biztonságban celládban. Mindenki biztonságban, se beszéd, se vidámság, se szex. Individualizmus.
– Van ebben azért logika – felelte Zhen. – A túlélésre törekvők célja, hogy életben maradjanak. Fogadok, hogy Nommik magával hozza majd a top embereit, akik eleve ismerik egymást. De ha valami váratlan fenyegetés üti fel a fejét... szeretnék azt izolálni.
– Ez hely sírkamra – mondta Marius. – Gyászold el magad, már úgyis halott vagy.”

„Amit biztosan tudtak: eddig négyen voltak, most már csak hárman maradtak. Körbeülték a tábortüzet, egy percre sem akartak megválni a melegtől és a fénytől. Mindnyájan szkafanderben voltak.”

Van kiút a bántalmazás traumájából, Amber Smith regénye megmutatja, merre

 Amber Smith: 

Amilyen akkor voltam

„Miért nem fogtam fel, hogy valami nincs rendjén – rohadtul nincs rendjén –, amikor megéreztem a matrac süppedését a súlya alatt.”

Van kiút a bántalmazás traumájából, Amber Smith regénye megmutatja, merre

Megjelenés: március 12.
Fordító: Kéri Andrea
Nyomdai kivitelezés: puhatáblás, élgrafikás, 368 oldal

Leírás

Amber Smith túlélőként sajnos sokat tud a fizikai és szexuális bántalmazásról. Részben ennek hatására vált íróvá. Eddigi legismertebb és legtöbbet hivatkozott regényében, az Amilyen akkor voltamban a tizennégy éves Edent megerőszakolja a bátyja legjobb barátja, aki egyben az iskolájuk egyik népszerű alakja. Edent megbénítja a sokk; szégyenében képtelen elmondani, hogy mi történt vele. Eltemeti addigi énjét, és nemsokára egy önpusztító spirálban találja magát, ahol nehéz bízni másokban, kötődni másokhoz, vagy segítséget kérni.

Az Amilyen akkor voltam feltárja a trauma által ejtett mély sebeket, és megmutatja egy fiatal lány erejét, aki megküzd a kamaszkor csalódásaival és elviselhetetlen fájdalmaival, az első szerelemmel és az első szívfájdalommal, a megszakadt és újraélesztett barátságokkal, miközben megtanulja elfogadni a túlélés erejét, amelyről nem is tudta, hogy ott rejtőzik a szívében.

Az eredetileg 2016-ban megjelent regény mára kultikus hatású, komoly témája ellenére lebilincselő történetmeséléssel bír, melynek során az olvasó az utolsó oldalig szurkol Edennek. A kötet mostanra majdnem 100 milliós TikTok eléréssel rendelkezik, és mindmáig sokszor visszakerül az eladási listákra. Ráadásul Smith megírta hozzá a várva várt folytatást tavaly.

Kiemelt fontossága miatt különleges megjelenést is kap: az Amilyen akkor voltam a hagyományos kiadás mellett előrendelhető limitált, élgrafikás kiadással is. Ebből kevés készül és picit többe kerül, de úgy éreztük, hogy ez a történet megérdemli, hogy elérhető legyen ilyen ritkább formában is.

Fülszöveg

Eden ​legszívesebben visszamenne az időben. Arra a bizonyos napra. Hogy mindent másképp csináljon: ne nevessen a srác poénjain, kerülje a pillantásait az este folyamán, és mindenképpen zárja be a hálószobája ajtaját.

A szóban forgó éjszakán ugyanis Edent a bátyja legjobb barátja megerőszakolta, a lány világa pedig összeomlott. Ami egykor egyszerű volt, most komplikálttá válik. Amit Eden egykor szeretett – akit egykor szeretett –, most gyűlöli. Amit egykor igaznak vélt, abból most hazugság lett. Már semminek sincs értelme, és bár Eden tudja, hogy el kellene mondania valakinek a történteket, nem képes rá. Ezért inkább eltemeti. Azzal az emberrel együtt, aki valaha volt.

Amber Smith provokatív bemutatkozó regénye feltárja a trauma által ejtett mély sebeket, és megmutatja egy fiatal lány erejét, aki megküzd a kamaszkor csalódásaival és elviselhetetlen fájdalmaival, az első szerelemmel és az első szívfájdalommal, a megszakadt és újraélesztett barátságokkal, miközben megtanulja elfogadni a túlélés erejét, amelyről nem is tudta, hogy ott rejtőzik a szívében.

A szerzőről

Amber Smith az Amilyen akkor voltam és Amilyen most vagyok című New York Times Bestseller-regények szerzője. Buffalóban nőtt fel, jelenleg Charlotte-ban él a feleségével menhelyről örökbefogadott kutyák és macskák egyre nagyobb társaságában. Festőművész képzésen szerezte a diplomáját, és az írás mellett régóta kiáll a mentális egészségre való odafigyelés és az LMBTQ+ emberek egyenlősége mellett, valamint a nemi alapú erőszak ellen. Könyvei célja, hogy párbeszédet kezdeményezzenek és változást érjenek el e témákban.

Részlet a kötetből

„Sok mindent nem tudok. Nem tudom, miért nem hallottam az ajtó csukódását. Egyáltalán mi a francért nem zártam be az átkozott ajtót. Miért nem fogtam fel, hogy valami nincs rendjén – rohadtul nincs rendjén –, amikor megéreztem a matrac süppedését a súlya alatt. Miért nem sikítottam, amikor kinyitottam a szemem, és megpillantottam, ahogy bemászik a takaróm alá. Miért nem próbáltam küzdeni ellene, amikor még volt rá esélyem.

Nem tudom, meddig feküdtem ott utána azt mondogatva magamnak: szorosan hunyd le a szemed, és próbáld meg, könyörgöm, csak próbáld meg elfelejteni. Próbálj meg kizárni minden rosszat, mindent, amiről úgy érzed, soha többé nem gyógyulhatsz fel belőle. Ne törődj az ízzel, amit a szádban hagyott, a lepedő ragacsos nedvességével, a combodba sugárzó tűzzel, a gyomorforgató fájdalommal; ezzel a golyóval, ami átszakított, és valahogy a gyomrodba fúródott. Nem, nem sírhatsz. Mert nincs miért sírnod. Hiszen ez csupán egy álom volt, egy rossz álom – egy rémálom. Nem történt meg. Nem történt meg. Nem történt meg. Folyton ez jár a fejemben: NemTörténtMegNemTörténtMegNemTörténtMeg. Ismételd, ismételd, ismételd! Akár egy mantrát. Akár egy imát.

Akkor még nem tudtam, hogy ezek az elmémben felvillanó képek – egy film valaki másról, valahol máshol – soha nem tűnnek el, folyamatosan pörögnek majd a fejemben, örökre kísérteni fognak. Újra lehunyom a szemem, de csak azt látom, azt érzem, azt hallom: a bőrét, a karját, a lábát, a kezét, ami túl erősen markol, a leheletét magamon, ahogy izmok feszülnek, csontok ropognak, a testem megtörik, én pedig egyre gyengülök, elhalványulok. Ezek az érzések… nincs más, csak ez.

Fogalmam sincs, hány óra telik el, mire a szokásos vasárnap reggeli lármára riadok: a tűzhelyen csörömpölő edények és serpenyők hangjára. Az ajtó alatt ételszag kúszik be: szalonna, palacsinta, anya kávéja. A tévé hangjai: napközben hidegfront vonul át felettünk, viharok várhatók; apa időjárás-jelentése. A mosogatógép morajlása. A kerge kutya az utca túloldalán csahol, mint mindig, valószínűleg a semmire. Aztán ott a kosárlabda szinte észrevehetetlen, ütemes pattogása a harmatos aszfalton, lábak csoszogása és cipők nyikorgása a felhajtón. A mi szerencsétlen, álmos külvárosunk, mint minden más szerencsétlen, álmos külváros lassan, kótyagosan ébred, saját jelentéktelenségéről mit sem sejtve, csak még egy szombatot kívánva, rettegve a házimunkától, a templomtól, az elintéznivalóktól és a hétfő reggeltől. Az élet zajlik, csak úgy megtörténik, megy tovább, mint mindig. Normálisan. És nem tudok szabadulni a tudattól: akár felébredek, akár nem, minden folytatódik. Elborzaszt ez a normalitás."

Agave Könyvek

2024. február 18., vasárnap

Előolvasás: Jud Meyrin: Vérbeli detektívek - ("Jud Meyrin évről, évre hozza magas szintű szórakoztatást, nem fárad el, nem csökken az izgalom, sőt inkább emeli a tétet. Nagyon ritka az ilyen szerző, aki évek múltán is tudd újat, izgalmat hozni a történeteiben.")

Köszönöm Jud Meyrin írónőnek, hogy ennyi év után is elolvashatom, legújabb regényét megjelenés előtt. Mindig megtud lepni, hogy mennyire szórakoztató, izgalmas és lebilincselő regényt tudd összehozni. Egyszerűen imádom.

Ben és Tristan, külön-külön se normálisak, de együtt még bolondabbak. A kötet Felföldi rejtélyek 3,5 és Rózsakői 2,5 részét képezi a Vérbeli detektívek címmel.


Jud Meyrin
Vérbeli detektívek

Tartalom

Benjamin Burke azt hitte, tökéletes a terve. Elviszi a barátnőjét, Flórát egy régóta esedékes romantikus utazásra Skóciába, közben szimatol egy kicsit az ügyben, ami hónapok óta ébren tartja éjszakánként. Persze Ben életében soha semmi nem ilyen egyszerű, a tervei pedig hajlamosak gajra menni. Ezúttal a szokásosnál is jobban. Köszönhetően egy holttestnek, egy eltűnt lánynak, na meg Tristan Hunternek, az edinburghi zsarunak, akivel – mindkettőjük pechjére – kereszteződnek az útjaik.

Ben és Tristan azon kapják magukat, hogy őrült balhéba keverednek, ahol minden sarkon veszély les rájuk, miközben legszívesebben egymásnak is bemosnának.

Vajon sikerül összedolgozniuk és túlélniük a közös kalandot?

Véleményem
5/5

Ha ismered Ben és Tristan történetét, akkor ezt imádni fogod. Anyám, ez a páros. Komolyan, képesek lennének megfojtani egymást, egy kanál vízben. Megy nagyon szívatás közöttünk, annyira szórakoztató őket olvasni, így együtt.

Most először érzem, hogy nehéz spoiler nélkül megírnom a véleményemet erről a könyvről. Nagyon szeretem a párost, hisz mindkettőjük történetét ismerem és nem valami kellemes ám. Így, hogy ketten nyomoznak ebben, kötetben, még jobban szívemben zártam őket. Mondhatom azt is, hogy ahol ők megjelennek, kő kövön nem marad.

Jó volt Lottiet újra olvasni, cseppet sem változott. Ugyanolyan makacs, mint volt. Ami meglepett az Blake és Francesca, rájuk nem számítottam.

Volt egy rész a könyvben, amire azt találtam magamban mondani, hogy „Jesszus ez az írónő kikészít… „

Nagyon remélem, hogy nem utoljára ereszti össze őket. Imádnám, ha ebből is sorozat lenne. Kíváncsi lennék, még milyen ügyekben tudnak még kalamajkát okozni.

Amikor Jud Meyrin könyveit olvasom, sokszor eszembe jut, hogy mennyire filmszerűen peregnek a szemem előtt az események. Mint, ahogy ez a történet is. Sokszor azon mélázok el, hogy miért nem tudnak filmet készíteni ebből? Vagy inkább sorozatot. Annyira megállná a helyét. Hiszen ebben és minden kötetében meg van, ami a kikapcsolódáshoz kell.

Jud Meyrin mesterien hozza az izgalmat, humort és a szenvedélyt. Tetszik, imádom. Nem lehet megunni, akár hányszor olvasom, akár Ben, vagy Tristan történetét. Vagy akár együtt a kettőt, ahogy most is a Vérbeli detektívek könyvet, ahol az izgalmak tetőfokára hág. Mostanában kedvemre való lenne újra olvasni az eddigi könyveket.

Egy szó,mint száz! Vegyétek, vigyétek, abszolút nem fogjátok megbánni! Jud Meyrin évről, évre hozza magas szintű szórakoztatást, nem fárad el, nem csökken az izgalom, sőt inkább emeli a tétet. Nagyon ritka az ilyen szerző, aki évek múltán is tudd újat, izgalmat hozni a történeteiben.

A könyvet itt tudjátok előrendelni. A kötet 2024.március 20-án jelenik meg.

FairBooks Kiadó