2022. július 3., vasárnap

Góg Regina: Te vagy az - ("Számomra ez a legszebb meleg romantikus könyv. Az év legjobb meleg regénye, kedvencem lett.")

 ~~~ Recenzió~~~

Szeretném, megköszöni Góg Regina írónőnek, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam Te vagy az c. könyvét. Ez a könyv nem mindennapi szerelmi történetet meséli el. Nagyon szívemhez nőtt ez a könyv. Csak reménykedem, hogy az írónő továbbra is írni fog. Ez a könyv megmutatja, hogy igenis szükség van mindenkinek. Ez egy fajta kitárulkozás afelé, hogy hogyan tudjuk elmondani másiknak, hogy Szeretlek.
Köszönöm Regina!

Góg Regina:
Te vagy az


Tartalom:

Lehet egy szerelem egyszerre önző és őszinte, ha váratlan oldalról érkezik?

Adrián egy közkedvelt film- és sorozatszínész, aki népszerűsége ellenére talán túlzottan is introvertált, ha a magánéletéről van szó. Denisz pedig egy tehetséges musicalszínész egy gyönyörű feleséggel és komoly tervekkel a jövőre nézve. Azonban soha nem várt fejezethez ér az életük, mikor egy új tehetségkutató élére kerülnek, mint műsorvezető páros. A közös munka izgalmas, a kémia hamar kialakul, ami kezdetét veszi egy gyönyörű barátságnak. De mi történik, ha a kémia a vártnál sokkal jobban működik a két újdonsült barát között? Érdemes leküzdeni egy halom akadályt egy új kalandért? Jelenthet egy hirtelen érzés többet egy házasságnál? Van az a szerelem, amiért megéri szembemenni a lelkiismerettel? És tanulhatunk-e magunkról teljesen új dolgokat, ha van, aki ráébresszen minket?


Véleményem
5/5

Ez a könyv maga volt a csoda. Gyönyörű szerelmi történet, barátságról, a bizalomról, a megértésről. Egy olyan történet mely eleinte nem igazán számítottam, hogy ők ketten valaha is egy pár alkotnak majd.

Őszintén megmondva, azért tartott ilyen sokáig az olvasásom, mert nem akartam elbúcsúzni tőlük. Imádtam a vicces helyzeteket, a poénjaikat, és a szikra, ami kettejük közt villogott.. S nem tudtak semmit erről… Csak később.

"Benne volt a pakliban, hogy egy beképzelt köcsög leszel és még csak meg sem tudjuk játszani, hogy jóban vagyunk."

Regina olyan lassan építette fel a kapcsolatukat, olyan gyönyörű volt. Rég olvastam már ilyen szép romantikus könyvet. Tetszett az, hogy nem rögtön az ágy jelenetek vannak benne, tetszett, hogy kimondottan a szereplőkre koncentrálódik, az érzésekre, a gondolataikra, olyan volt mintha élő személyek volnának. Az volt az érzésem, hogy minden este eljárnék hozzájuk és jókat dumálnánk. Srácoknak gyilkos poénjaik voltak.  Aki nem vette észre, hogy poénok többségében van igazság tartalma is.  

Kedvenc karakterem Tomi. Szívesen olvasnék külön történetet. Imádnám. Kíváncsi lennék arra, hogy ő mit szól ehhez az egészhez. Az érzései, gondolatai ezzel kapcsolatban.

"A barátság első feltétele a bizalom."

Őszintén hiszek abban, hogy szerelem mindenkit utolér. Szerelem nem válogat, nem nézi hetero vagy, vagy sem, szerelem vak és süket. Szerelmet nem lehet kisajátítani. Az élet sokszor okoz fura dolgokat. Ez már csak így megy, amíg a világ, a világ. Adi és Denisz rá a példa, imádnivaló fickók.

Annyira jó ez a könyv. Nem akar több lenni, mint a mi valójában lenni akar. Minden este elővettem, kicsit olvastam, majd visszatettem. Most, hogy végére értem, hiányoznak ők. Jó volt minden este olvasni egy–egy fejezetet. Mintha egy sorozatot néztem volna. El tudnék olvasgatni végtelenségig. Számomra ez a legszebb meleg romantikus könyv. Az év legjobb meleg regénye, kedvencem lett.

Szívből ajánlom minden olyan olvasómnak, aki szereti a meleg regényeket. Ez a történet nem mindennapi. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni

Underground Kiadó

Góg Regina író

2022. július 1., péntek

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Csorba Szilvia, akinek első kalandregénye jelent meg Hajszára hangolva címmel. - ("Kombinálom a kettőt. A fantáziám határtalan, de nem rugaszkodom el teljesen a valóságtól, ezáltal hétköznapiváigyekszem tenni a fikciót, hogy azonosulni lehessen a szereplők gondolataival, vívódásaival.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Csorba Szilvia írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek a Hajszára hangolva c. könyve jelent meg eddig, ami magánkiadásban jelent meg, az írónő hajszarahangolva.hu weboldalán lehet megrendelni.

Íme, az interjú, fogadjátok szeretettel!

 

Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Gyerekkorom óta foglalkoztat az írás gondolata, de eddig csak magamnak gyűjtögettem a kézirataimat. Nemrég született meg bennem a vágy, hogy kiadjam őket. Az írás mellett kedvenc elfoglaltságom az emberi agy nagyszerű és sokrétű működésének tanulmányozása. Ha nem az írás lenne a szenvedélyem, minden bizonnyal agykutató lennék. 

Hajszára hangolva című könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

A Formula-autók világát tinédzserkorom óta figyelemmel kísérem, így a tartalom nagy részéhez nem kellett igénybe vennem segítséget. De bizonyos tartalmak, amelyek számomra korábban ismeretlenek voltak, elég sok megelőző munkát igényeltek. Maga az írás körülbelül három hónapig tartott. 

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Kombinálom a kettőt. A fantáziám határtalan, de nem rugaszkodom el teljesen a valóságtól, ezáltal hétköznapivá igyekszem tenni a fikciót, hogy azonosulni lehessen a szereplők gondolataival, vívódásaival. A Hajszára hangolva azért emberközeli, mert hiába jutnak benne a földönkívüliek nagy szerephez, mindenki bele tudja képzelni magát a főhősök szerepébe: mi lenne, ha elrabolnák az ufók, ő hogyan érezne, cselekedne ezek után. Bár kitaláció, zömmel mindennapi élethelyzeteket jelenít meg, amelyekben bármelyikünk bármikor találhatja magát, földönkívüliektől függetlenül. 

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

Nemrég akadt a kezembe az a kis füzetecske, amelybe kilencéves koromban kezdtem feljegyezni az időjárás mindennapi alakulását, pontosan dátumozva. Én magam is meglepődtem rajta. Később verseket írtam, majd észrevettem, hogy egyre nagyobb intenzitással pattantak ki a fejemből rövid sztorik. Igyekeztem őket gyorsan papírra vetni, és ahogy idősödtem, a történetek is egyre részletgazdagabbak lettek.

Más zsánerben tervezedkipróbálni magad?

A Hajszára hangolva 2 köteten dolgozom, ami szintén kalandregény.Emellett egy krimi alaptörténete is készülőben van. Később pedig spirituálisabb alapokon nyugvó könyvet is szeretnék írni, és egy vagy több igaz történetet.

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Amikor belemerülök az írásba, sokszor még számomra is ismeretlen a történet folytatása. Látom magam előtt a szereplők arcát, rezdüléseit, és az aktuálisan átélt érzelmi világukat próbálom minél részletesebben átadni. Még én sem tudom mindig pontosan, hogy kivel mi fog történni a következő pillanatban, mivel egymásból következnek a jelenetek. Így számomra is meglepetés, mivel fog folytatódni a cselekmény, ugyanúgy izgalommal tölt el, hisz én is akkor szembesülök vele először. Alig várom, hogy újra leülhessek írni, és ugyanabból az okból várom a folytatást, amiből az olvasóim is: hogyan alakul a történet, mi lesz a szereplőkkel? Amikor elkészülök a kézirattal örömet, lelkesedést érzek és közben kíváncsiságot is, hogyan fogadja az olvasóközönség.


Miért pont ez az írói álneved? Illetve, ha ez nem írói álnév, nem gondolkodtál még ezen?

Ez a valódi nevem, nem gondolkodtam rajta, hogy álnéven jelentetném meg a könyveimet.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Úgy gondolom, hogy igen. Mozgalmas személyiségnek tartom magam, és könnyebb olyan műfajban írnom, ami közel áll hozzám. Bár azért annyi esemény nem történik velem, mint a főszereplőkkel, könnyen bele tudom képzelni magam mindegyikük életébe.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent? 

Fantasztikus érzés. Egyrészt az azt megelőző hosszú hónapok munkája végre révbe ér, másrészt felemelő érzés könyvbe burkolva látni a történetemet. Izgatottsággal tölt el, hogy mások pont az én könyvemmel kapcsolódhatnak ki, szeretek ilyen módon szórakoztatni másokat.

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

Az életem minden területén igyekszem tudatos maradni, de írás közben a fantáziámra bízom magam és bármi megtörténhet.

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni? 

Természetesen vannak kedvenc jeleneteim és sokszor mosolygok, nevetek egy-egy párbeszéden vagy mondaton. Ilyenkor elgondolkodtató: vajon most magamon nevetek? 

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

A Hajszára hangolva első kötetét abszolút a Formula autóversenyzés adta (ez a második kötetre is igaz), mindig egyértelmű volt, miről szeretnék igazán írni. Az alaptörténet már tizenéves koromban megszületett a fejemben, és egészen mostanáig arra várt, hogy újra a kezembe vegyem és átdolgozzam, kibővítsem.

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

A párom az első, aki elolvashatja. Ez egyúttal az első korrektúra ideje is, mielőtt kiadom a kezemből és a szakemberek asztalára kerül. Izgatottan várom, hogy a nyers anyag elnyeri-e a tetszését, milyen benyomást kelt benne és átbeszéljük együtt az egészet. A történet alakulásába nem kimondottan engedek beleszólást senkinek, viszont, ha egy-egy dolog hátterével nem vagyok tisztában, párom viszont igen, akkor ő az, akihez segítségért fordulhatok.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

Amikor először elmeséltem nekik, meglepődtek - persze pozitív értelemben -, és nagyon büszkék rám.Lenyűgözte őket, amikor a kezükben tarthatták a tiszteletpéldányokat. Folyamatosan biztosítsanak a támogatásukról, reklámozzák, hirdetik, ahol tehetik.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőledaz idén?

A Hajszára hangolva egy nagyobb volumenű regény, és mivel nem szerettem volna ezer oldalas kötettel előállni, inkább két részre osztottam. A második kötet megjelenése jövő év tavaszán várható.
Nemcsak autóverseny és ufórajongóknak szól, mindenkinek ajánlom, aki szereti a pörgős, kalandos, fordulatos sztorikat, szerelemmel és fikcióval fűszerezve és még egy kis humorral is megspékelve.

A könyvet itt tudod beszerezni:

2022. június 30., csütörtök

Az Agave Kiadó júliusi újdonságai - (Júliusi könyv dömping az Agave Könyvek Kiadónál, izgalmas kötetek várnak rád.)

Az Agave Kiadó júliusi újdonságai

Robert Dugoni: Az utolsó ügynök
(The Last Agent)

A regény Dugoni A nyolcadik nővér című regényének folytatása, amely 2021 végén jelent meg kiadónknál, és szép kritikai sikert aratott.

Az utolsó ügynök lapjain látványosan tér vissza Robert Dugoni sztár-főhőse, Charles Jenkins. Az inkább a pszichológiai és jogi thrillerjeiről ismert szerző itt mintha Daniel Silva vagy akár John le Carré szellemét idézné meg: Szó szerint visszatér Oroszországba, nem pedig bejön onnan…

Dugoni kitűnően megírt kémregényében éles szemmel vizsgálja az amerikai-orosz kapcsolatokat, bizonyítva, hogy nem csak járatos az irodalmi műfajokban, hanem mindegyiknek a mestere.”
Providence Journal



Megjelenik július 12-én!

Agave Könyvek Kiadó


Fordította:Ipacs Tibor

A kötetről

Charles Jenkins túlélt egy balul elsült titkos oroszországi akciót, mely után egy életre elege lett a kétkulacsos kémjátszmákból. Ám egy nap megtudja, hogy a hírhedt moszkvai Lefortovó börtönben egy nőt mindenkitől elszigetelten őriznek, ezért nyomozásba kezd.

Ha ugyanis kiderül, hogy Paulina Ponomajovát tartják fogva, aki a megmentője volt, akkor nem hagyhatja sorsára. De nincs rá semmi garancia, hogy ő az, ahogy arra sincs bizonyíték, hogy Paulina még mindig él. Jenkinsnek így vissza kell térnie Oroszországba, hogy utánajárjon a dolognak, és fel kell vennie a kapcsolatot Viktor Fjodorov volt orosz FSZB-tiszttel – egykori ellenségével, aki három kontinensen át üldözte –, hogy segítsen neki bejutni a Lefortovóba.

Utazása ráadásul minden korábbinál veszélyesebb fordulatot vesz: mindkettejükre elkezd vadászni egy kegyetlen, vérszomjas orosz ügynök. Jenkins lojális a talán még életben lévő Paulinához, és mindenki életét kockára teszi az új küldetés során, amely akár az utolsó is lehet.

 

 

Ajánlások


„Dugoni A nyolcadik nővér című bestsellerének nyaktörő iramú folytatásában olyan közvetlenséggel ír, hogy az olvasó úgy érzi, mintha Jenkins mellett állna, aki épp a következő vakmerő lépését fontolgatja. A kémregények rajongói pörgős, izgalmas olvasmányra számíthatnak.”
PublishersWeekly

„Dugoni megmutatja, hogy szenzációs szereplőket tud teremteni, miközben kibontja a cselekményt – akár még ellenséges területen is.”
Mystery&Suspense Magazine

„Ha valaki egy remek, nemzetközi színtéren játszódó kémregényt keres, akkor megtalálta. Robert Dugoniregényében több az akció és a kémkedés, mint a legtöbb írónál: ez a történet megállíthatatlanul száguld előre, egyszerűen fantasztikus.”
The Real Book Spy

 

A szerzőről


Robert Dugoni 1961-ben született, az írás mellett több mint harminc évig védőügyvédként dolgozott. Számos nagy sikerű sorozat szerzője, a New York Times, a Wall Street Journal és az Amazon bestsellerlistáinak gyakori szereplője. A könyveit több mint huszonöt országban adták ki eddig.





Philip K. Dick:
A tökéletes fegyver
(The ZapGun)

Philip K. Dick ebben az 1967-es regényében a fegyverkezési versenyt parodizálja maró gúnnyal, olyan látleletet adva a nagyhatalmak vetélkedéséről, ami ma is érvényes.

A kötet korábban Transz címmel jelent meg magyarul, az olvasó most új fordításban tartja kezében.

 

Megjelenik július 19-én!

Agave Könyvek Kiadó


A regényről

A hidegháború nem ért véget, a fegyverkezési verseny rendületlenül zajlik.

LarsPowderdry és LiloTopchev riválisok, fegyvertervező médiumként dolgoznak a két részre szakadt világ szembenálló oldalán, a Nyugati-blokkban és a Tábor-Keleten. Munkájuk abból áll, hogy bonyolult szerkezeteket vízionálnak transzállapotban, ám ezek csak látszólag halálos fegyverek, valójában mindennapi eszközöket készítenek belőlük. A tömegek erről mit sem tudnak, de örülnek, hogy a kormány „megvédi” őket.

Viszont, amikor ellenséges idegen műholdak jelennek meg az égen mindkét tábor felett, a két oldal kétségbeesve összefog, hogy egy olyan igazi fegyver születhessen, amely megmenti a világot. Egy tökéletes fegyver.


Fordította:Pék Zoltán


A szerzőről

Philip K. Dick 1928-ban született Chicagóban. A modern sciencefiction történetének egyik legmeghatározóbb alakjaként hatalmas életművet hagyott maga után, amikor

1982-ben elhunyt. A könyvei számos elismerésben részesültek. 1963-ban Az ember a fellegvárban megkapta a sci-fi műfajának legnagyobb elismeréseként számon tartott Hugo-díjat. Két alkalommal ítélték neki a neves Brit SF-díjat: 1967-ben a PalmerEldritch három stigmája és 1979-ben a Kamera által homályosan című regényért. 1975-ben pedig a Csordulj, könnyem, mondta a rendőr kapta meg a tekintélyes John W. Campbell emlékdíjat.


Dick számos nagysikerű film alapjául szolgáló novella és regény szerzője. Az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című művéből forgatta Ridley Scott a Szárnyasfejvadászt. A WeCanRememberitforYouWholesale szolgált alapul Paul VerhoevenAz emlékmásának, Steven Spielberg pedig a MinorityReportból készítette a Különvéleményt. John Woo rendezte A felejtés bérét; 2006-ban a Kamera által homályosant Richard Linklater vitte vászonra, 2007-ben pedig Lee Tamahori a Nextet.

John Alan Simon kisebb költségvetésből dolgozott a Szabad Albemuth Rádión, amelyben többek közt AlanisMorissette is szerepel, miközben George Nolfi a Helyreigazító Csoport című novella alapján forgatta a Sorsügynökséget. 2012-ben bemutatták Az emlékmás új változatát, 2015-ben az Amazon elkészítette Az ember a fellegvárban sorozat verzióját, majd 2018-ban szintén az Amazon antológia-sorozatot indított Elektronikus álmok címmel, amelyben válogatott novelláit vitték vászonra.

 


Mark Greaney:
 A Szürke Ember
(The Gray Man)

Megjelenik a regényből készült film premierjével egyidőben, július 19-én!

Agave Könyvek Kiadó

A többszörös New York Times bestsellerszerző, Mark Greaney új könyve a nyár egyik legizgalmasabb története.

A Netflix a fennállása óta az eddigi legnagyobb költségvetésű produkcióját készítette belőle. A főszerepekben Ryan Goslingot, Chris Evanst, Ana de Armast és Billy Bob Thorntont láthatjuk, a filmet a Russo-testvérek rendezték.

Fergeteges, letehetetlen thriller, tökéletes nyári kikapcsolódás!

Greaney számos folytatást írt A Szürke Emberhez, kiadónk karácsonyra készül a következő kötettel.

A szerzőt sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt alkotott közösen, hogy később,Clancy halála után egyedül folytassa a sorozatot.

Külön érdekesség a magyar olvasóknak: A Szürke Ember több izgalmas jelenete Budapesten játszódik.

Fordította: Tamás Gábor

Filmpremier július 22-én!

A film előzetese:


Ajánlások


„Kemény, pergő ritmusú és rendíthetetlen történet – pontosan olyan, amilyennek egy thrillernek lennie kell.”
Lee Child

„A mesterien felépített cselekmény és a jelenetek közötti gyors vágások egy profi hollywoodi akciófilm dramaturgiáját idézik, ami igazolja, miért pont ebből a könyvből készítette el a Netflix az eddigi legnagyobb költségvetésű produkcióját Ryan Gosling főszereplésével."
Providence Journal

„A 15 legjobb könyv egyike, amelyet érdemes elolvasni a társadalmi elszigeteltségünk korában.”
New York Post

A regényről és a szerzőről

CourtlandGentry jó ember, ugyanakkor még jobb gyilkos.

Az árnyak között csak úgy ismerik: a Szürke Ember. A fedett műveletek világában legendás státusszal bír, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd válik teljesen köddé. A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle.

Csakhogy akadnak még Gentrynél is veszedelmesebb és halálosabb erők, amiket még több pénz és hatalom mozgat. És amikor Gentryt elárulja a kormánya és korábbi munkatársai, mozgásba lendülnek ezek az erők. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni.

A Közel-Keleten és egész Európán átívelő élet-halál harc veszi kezdetét, melynek során Gentrynek bizonyítania kell, hogy nem veszti el hidegvérét akkor sem, ha a megélhetése helyett ezúttal az életben maradásért kell ölnie.

Mark Greaney

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. Sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt írt közösen, majd Clancy halála után egyedül folytatta a sorozatot.

A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje: a rendezői székben a Russo-fivérek ülnek, míg a főszerepekben Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas és Billy Bob Thornton láthatóak.

2022. június 29., szerda

Megjelenik a regényből készült film premierjével egyidőben, július 19-én! A Mark Greaney: A Szürke Ember (The Gray Man) cimmel. - ("Azzal Court fegyverének tusával halántékon ütötte. A technikus kiborult a székéből, de esés közben elkapta, és arccal előre, az előtte álló asztalra fektette, majd kilőtt egy egész tárat az asztalon álló rádiókba és számítógépekbe. Újra megszédült, de összeszedte magát, és tárat cserélt a fegyverében. Ellenőrizte a kandallóban égő dokumentumokat, és elégedetten állapította meg, hogy küldetésének ezt a részét sikeresen teljesítette, majd fegyverét maga előtt tartva kilépett a második emeleti folyosóra.” )

Mark Greaney: A Szürke Ember
(The Gray Man)

Megjelenik a regényből készült film premierjével egyidőben,
július 19-én!

Fordította: Tamás Gábor

A többszörös New York Times bestsellerszerző, Mark Greaney új könyve a nyár egyik legizgalmasabb története.

A Netflix a fennállása óta az eddigi legnagyobb költségvetésű produkcióját készítette belőle.A főszerepekben Ryan Goslingot, Chris Evanst, Ana de Armast és Billy Bob Thorntont láthatjuk, a filmet a Russo-testvérek rendezték.


Fergeteges, letehetetlen thriller, tökéletes nyári kikapcsolódás!
Greaney számos folytatást írt A Szürke Emberhez, kiadónk karácsonyra készül a következő kötettel.

A szerzőt sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt alkotott közösen, hogy később,Clancy halála után egyedül folytassa a sorozatot.


Külön érdekesség a magyar olvasóknak: A Szürke Ember több izgalmas jelenete Budapesten játszódik.

Filmpremier július 22-én!

A film előzetese:



Ajánlások


„Kemény, pergő ritmusú és rendíthetetlen történet – pontosan olyan, amilyennek egy thrillernek lennie kell.”
Lee Child

„A mesterien felépített cselekmény és a jelenetek közötti gyors vágások egy profi hollywoodi akciófilm dramaturgiáját idézik, ami igazolja, miért pont ebből a könyvből készítette el a Netflix az eddigi legnagyobb költségvetésű produkcióját Ryan Gosling főszereplésével."
Providence Journal

„A 15 legjobb könyv egyike, amelyet érdemes elolvasni a társadalmi elszigeteltségünk korában.”
New York Post

 

A regényről és a szerzőről


CourtlandGentry jó ember, ugyanakkor még jobb gyilkos. Az árnyak között csak úgy ismerik: a Szürke Ember. A fedett műveletek világában legendás státusszal bír, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd válik teljesen köddé. A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle.

Csakhogy akadnak még Gentrynél is veszedelmesebb és halálosabb erők, amiket még több pénz és hatalom mozgat. És amikor Gentryt elárulja a kormánya és korábbi munkatársai, mozgásba lendülnek ezek az erők. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni.

A Közel-Keleten és egész Európán átívelő élet-halál harc veszi kezdetét, melynek során Gentrynek bizonyítania kell, hogy nem veszti el hidegvérét akkor sem, ha a megélhetése helyett ezúttal az életben maradásért kell ölnie.


Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. Sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt írt közösen, majd Clancy halála után egyedül folytatta a sorozatot.


A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje: a rendezői székben a Russo-fivérek ülnek, míg a főszerepekben Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas és Billy Bob Thornton láthatóak.




Részlet a kötetből



„Court zuhanó vérnyomása következtében megszédült, lába megingott, és elhomályosult a tekintete. Agya mintha számítógép módjára újraindult volna, és amikor kitisztult, észrevette, hogy maga mellé engedte az MP5-jét. Gyorsan a lófarkas, fejhallgatós férfira szegezte, aki a számítógépes asztal mellett állt, és egyetlen izma sem rezdült, csak a feje fölé emelt keze remegett. Gentry megértette, hogy néhány másodpercig akár egy tollpihe is ledönthette volna a lábáról, és örült neki, hogy a szakember túl ijedt volt ahhoz, hogy ilyesmivel próbálkozzon.
– Ki vagy te? – kérdezte.
– Csak… csak egy technikus, uram. Csak a kommunikációs rendszereket és az ilyesmiket kezelem. Nekem semmi elszámolni valóm nincsmagával.
– Legalább nem próbáltad meg elhitetni velem, hogy te vagy a komornyik.
– Tessék?
Court átvágott a helyiségen, közben fegyverét a folyosó felőli ajtóra szegezte, illetve távolabb rúgta a SteyrtRiegel testétől. A technikus asztalánmegtalálta a minősített személyügyi aktákat.
– Ez minden?
– Amennyire én tudom, igen, uram.
– Nincsenek biztonsági mentések, másolatok?
– Nem hiszem.
Court felnyalábolta a papírokat, és belehajította a kandallóba, majd utasította a technikust, hogy gyújtsa meg a paksamétát.Amint meggyulladtak, megfordította a technikust, és visszalökte a székére, szembe a technikai felszereléseivel.
– Te vagy, aki tartja a kapcsolatot azokkal, akik vadásznak rám?
– Ó, nem, uram! Én nem, én csak üzemeltetem az elekt…
– Akkor valószínűleg nincs is szükségem rád, igaz?
A technikus gyorsan bólogatni kezdett és egy pillanat alatt hangnemet váltott.
– Igen, uram! Én vagyok a felelős a kommunikációért, illetve a kormányzati operátorok és a flaszterművészek tevékenységének összehangolásáért.
– Helyes. Hívd mindegyiket és mondd meg nekik, hogy most ugrottam ki az ablakon és a hátsó kerten keresztül menekülök éppen.
– Azonnal, uram. – A technikus keze rettenetesen remegve billentette át rádiója paneljén a kapcsolókat, hogy valamennyi csatornát egyszerre hívja.
– Minden egységnek, itt a technikus. A célszemély elhagyta a kastélyt.
Gyalogosan, észak felé halad a kerten keresztül.
– Jól van. Most vedd le az övedet!
Az angol gyorsan követte az utasításokat, és a Szürke Ember felé nyújtotta az övét.
– Harapj rá jó erősen!
– Tessék?
– Csináld!
A technikus tágra nyílt szemmel a szájába vette a szíjat.
– Erősen harapod? – kérdezte Gentry.
A technikus bólintott.
– Jól van.
Azzal Court fegyverének tusával halántékon ütötte. A technikus kiborult a székéből, de esés közben elkapta, és arccal előre, az előtte álló asztalra fektette, majd kilőtt egy egész tárat az asztalon álló rádiókba és számítógépekbe. Újra megszédült, de összeszedte magát, és tárat cserélt a fegyverében. Ellenőrizte a kandallóban égő dokumentumokat, és elégedetten állapította meg, hogy küldetésének ezt a részét sikeresen teljesítette, majd fegyverét maga előtt tartva kilépett a második emeleti folyosóra.”


Kedvezménnyel előrendelhető a kiadó webáruházában!

Mark Greaney: A szürke ember

Agave Könyvek Kiadó

Facebook Agave Könyvek Kiadó

 


2022. június 23., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Aurora P. Hill - ("Az Adelin és Ettranban szintén vannak ilyen megszólalásai, például egyik alkalommal a nagy izgalmak közepette megkívánja a kólát, amire Aslios értetlenül reagál, elvégre a Serbenián nem létezik az ital.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Aurora P. Hill írónőt, hogy meséljen kicsit magáról, és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek a Serbeniai Krónikák sorozata jelent meg magánkiadásban, melyből a Csillagos ösvényen és Adelin és Ettran című kötetek készültek eddig amiket az írónő oldalán lehet megvásárolni. Íme az interjú, fogadjátok szeretettel!

Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Szeretném egyetlen mondatba belesűríteni ezt a választ, de nem fog menni. A kommunikáció, a beszéd és az írás az életem. Eredetileg magyar irodalom és nyelvtan szakos tanár vagyok, mellette rádió és újságírás szakon végeztem. Sajnos, nem dolgoztam egyetlen percet sem ezeken a területeken, de tény, hogy nagy hasznukat veszem. Két kisgyermek édesanyja vagyok, és jelenleg Tirolban élek a családommal.

Szeretek pozitív reakciót kiváltani az emberekből, közvetlen és barátságos vagyok. Ha időm engedné, akkor a családom és az írás mellett rajzolnék, énekelnék, kirakóznék vagy olvasnék (ez azért elég sokszor belefér). Korábban mindegyik elfoglaltság az életem része volt, de most más áll a középpontban. Szeretem a nyelveket, az állatokat, és azt hiszem, van érzékem a növényekhez is. 


A Csillagos ösvényen és az Adelin és Ettran című könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

Mivel fantasy mindkettő, nem igazán volt szükségem kutatásokra. Apróságoknak néztem utána, mint például a hajók felépítése és a részek elnevezései. Az Adelin és Ettranban ugyanis van egy hajó, és bevallottan nem értek hozzájuk.

Az írás folyamata elég sokáig tartott. Nemrég volt 19 éves a történet, vagyis lassan két évtizede formálom magamban a cselekményt. Az első verziót, ami a Fehér szárnyak címet viseli, tollal írtam vonalas füzetekbe, majd amikor megkaptam az első laptopomat, átírtam az egészet, és 31 fejezet született az alapokból. A fejezetek egy részét felhasználtam, és így jött létre a Csillagos ösvényen. A könyvkiadás gondolatától számítva egy év kellett, hogy kiadhatónak minősítsem a szöveget. Aztán jöttek az utómunkálatok.

Az Adelin és Ettran viszont egy teljesen új kötet lett, mivel szerettem volna kibővíteni az univerzumomat, és három hónap alatt megírtam a nyers kéziratot. Az átdolgozás újabb néhány hónapig tartott, mígnem formát öltött ez a kötet is.

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

A két megjelent kötetben inkább a fantázia dominál. Amíg nem foglalkoztam komolyabban az írással, fogalmam sem volt róla, hogy a Csillagos ösvényen például részben urban fantasy, amiben keveredik a fantázia és a valóság. Nem nagyon, éppen csak annyira, hogy a főszereplő, Gabriela a Földön él, majd eljut egy addig ismeretlen csillagra, Serbeniára. Ennek ellenére senki nem ismerné fel a földi helyszínt, mert nem egy bizonyos helyről mintáztam. A valóság inkább Gabriela jellemében, viselkedésében és szófordulataiban vehető észre, ugyanis sokszor olyan kifejezéseket használ, amiket a Serbenián nem, és kijavítja saját magát. De eleinte szokatlan neki a csodálatos moravai öltözék is, ugyanis a Földön inkább nadrágot hordott, nem pedig szoknyát és blúzt.

Az Adelin és Ettranban szintén vannak ilyen megszólalásai, például egyik alkalommal a nagy izgalmak közepette megkívánja a kólát, amire Aslios értetlenül reagál, elvégre a Serbenián nem létezik az ital.

 Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

16 évesen ültem le azzal a céllal, hogy írni fogok. Az első művem egy fanfiction volt, amit soha nem fogok kiadni, mert nagyon nyilvánvaló, melyik sorozatról mintáztam. Érdekes volt, hogy amint befejeztem, máris ott volt a következő történet a fejemben, amii már a sajátomnak mondhatok. A Csillagos ösvényen a harmadik volt a sorban.

Nem volt megállás. 8 kézirat született rövid idő alatt, de az iskola, az egyetem, aztán a munka, majd a család sok időmet elvette, és az írás a háttérbe szorult. Végül 2020-ban gondoltam rá ismét, és onnantól kezdve újra fellobbant bennem az írás iránti szenvedély. 2021-ben teljes gőzzel startoltam, és még mindig van olyan kéziratom, amiben érzem a potenciált. 


Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Időközben rájöttem, hogy a novellapályázatok közül sok nekem való, ugyanis itt tényleg megpróbálhatom, mit is tudok. Egyik-másik írásom olyan jól sikerült, hogy beválasztották antológiákba is, aminek nagyon örülök. Van köztük karácsonyi témájú novella, romantikus írás és mese is.

Pillanatnyilag egy horror/weird/sci-fi novellán dolgozom, ami rettenetesen távol áll tőlem, de úgy gondoltam, az esélyt megadom magamnak, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Amíg nem próbálom meg, nem fogom tudni, hogy nekem való-e ez a műfaj.

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Olyan nincs, hogy valamit befejezek. Jó, persze, eljön a pont, hogy le kell tennem a tollat, becsukni a gépet, különben még mindig az első részen ülnék. Egyrészt hihetetlenül felszabadító érzés, másrészt azonnal rámtör a kétség, hogy vajon jó lesz-e így, értelmes-e minden, van-e benne hiba, és ha igen, akkor mennyi… A Csillagos ösvényen már megjelent példányát hónapokig nem mertem kinyitni, mert attól féltem, hogy azonnal hibát találok.

Az Adelin és Ettrannal ugyanígy voltam. Mivel második kötet, nem akartam, hogy lapos töltelékrész legyen, ezért belepakoltam mindent, ami egy határon belül belefért. Utána mégis azon aggódtam, hogy nem túl unalmas-e. Azt hiszem, ez egyfajta írói agybaj.


 Miért pont ez az írói álneved? Illetve, ha ez nem írói álnév, nem gondolkodtál még ezen?

Az írói álnevem a férjezett nevem angol tükörfordítása. Nagyon egyszerű a magyarázat. Ausztriában bonyolult a nevem, és ez mindig is zavart. Az Aurora emellett az egyik kedvenc nevem, és az volt a terv, hogy a kislányunkat így nevezzük majd el. Viszont a férjem rettenetesen raccsol (osztrák lévén), ezért szinte azonnal elvetettem az ötletet. Utána már csak egy gondolat volt, hogy mivel az írás a szenvedélyem, a Hajnalka pedig Aurora, így összehoztam a kettőt. A könyvek tulajdonképpen a gyermekeim, így elkereszteltem magam Aurorának.

Emellett nem titkolt vágyam, hogy idegen nyelven is megjelenjenek a könyveim, és egy angolul csengő névvel könnyebben boldogulok. Ez magában hordozza azt is, hogy a civil életemet elválasztom az íróitól.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Igen. Imádom a fantasyt. Ettől függetlenül vannak kézirataim, amik nem ilyen irányultságúak. Ha van egy történet a fejemben, akkor nem a zsáner az első, amire gondolok, csak írok.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

Késett a szállítmány, ezért elég izgalmasra sikeredett. Aztán amikor megjöttek a könyvek, alig hittem el. Egész nap fülig ért a szám az örömtől, és mindenkinek büszkén mutogattam. Az osztrák szomszédok is átjöttek, és alig hitték el, hogy ez az én művem. Van már rendelésem a német fordításra is, de az még kicsit várat magára.

Azt azért elmondom, hogy rendeltem egy mintapéldányt a nyomdától, így az első hivatalos kötet korábban érkezett. Együtt nyitottuk ki a csomagot élő videóban a csoportom tagjaival, de amikor egyedül voltam a könyvemmel, elsírtam magam a boldogságtól. Egy óriási álmom vált valóra.

 Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

Mivel édesanya vagyok, a napirend fontos szerepet játszik az életemben. Ha alszanak a gyerekek, akkor írok, ezért egész nap az esti írásra készülök. Impulzív módon még nem sikerült leülnöm a gép elé. Ha elkap az ihlet, címszavakban lefirkantom egy ragasztós fecnire, és a laptopomra teszem.

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

Konkrét jeleneteim nincsenek, amiket kifejezetten szerettem írni. Viszont a kedvenc szereplőm Aslios, így minden olyan részt, amiben szerepel, könnyedebben írtam meg. A humorosabb jeleneteket is imádom, bár inkább a párbeszédekben élem ki magam. A karaktereim sokat beszélnek, ahogy én is. Szeretem az élet-szagú kommunikációt.

Nehéz jelenetek inkább a folytatásban lesznek. Sokszor gondolkoztam rajta, hogy elbírja-e a történet ezt az irányt, de úgy vélem, hogy az olvasók megbirkóznak majd ezzel is.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Ha a Serbeniai Krónikákat vesszük, akkor már nem igazán emlékszem, mi inspirált. Egyszer csak ott volt a fejemben Gabriela alakja, és ahogy egyre többször gondoltam rá, kialakult bennem a történet alapja. Végül csak a szereplők maradtak meg a Csillagos ösvényenben, az alaptörténet túl gyerekes volt.

Inspirációként bármi jöhet: zene, képek, olvasmány… A gyerekeim képtelen szóalkotásait is szoktam használni, mert sokszor van köztük használható.


Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

A kéziratokat néhány remek béta olvashatja először. Velük együtt dolgoztam az első két kötetnél is, és nagyszerű, amit a szövegből kihoztak. Éles szeműek, logikusan gondolkoznak, és nem kímélnek. Elfogadok tőlük mindent, ami helyénvaló, mert én vak vagyok századszori olvasás után is. Amit a legjobban szeretek bennük, hogy nem a történetet szeretnék átírni, csupán finomítják a mondanivalót. Ezért nagyon hálás vagyok nekik.

Az Adelin és Ettran esetében már kétlépcsős volt a bétázás. A nyers kéziratot, majd az átírt, majdnem kész verziót is mások olvasták, amitől még jobb lett a szöveg. A visszajelzések ezt igazolják.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

A családom az egyetlen, akik tudták, hogy mit csinálok. A kezdetektől tisztában voltak vele, hogy esténként nem tanulok, hanem írok. Sosem akadályoztak, mindig mellettem álltak. Amikor a kiadás gondolatával álltam eléjük, azonnal megvolt az első három rendelésem. Végigkövették a folyamatot, de soha nem olvasták el a készülő szöveget. Ők már csak a megjelent könyveket kapták kézhez.  

Az első könyvet a gyermekeimnek ajánlottam, hiszen az én álmom egy példa lesz majd számukra, hogy bármit is szeretnének, azt megtehetik, ha hisznek magukban.

A második könyvet viszont a szüleimnek és az öcsémnek ajánlottam, pontosan ezért a sziklaszilárd támogatásért, amiért nem lehetek elég hálás.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Amire nagyon készülök, az a Serbeniai Krónikák III. könyve. A kézirat már kész, de még vár rá az átdolgozás. Remélem, hogy karácsonyra megjelenik. Egy regénypályázat is tervben van az ősszel, amire egy kész kéziratot szeretnék benyújtani. Egy teljesen más témájú, nem fantasy regényről van szó, ami akár ma is megtörténhetne bárkivel. A történet 17 éve lapít a fiókomban, és talán most jön el az ő ideje. Kicsit leporolom, felvarrom a ráncait, aztán meglátjuk, hogy van-e igény ilyesmire.

Tervben van egy másik történet, amivel két regény megjelenése között tölteném ki az űrt. Ez egyfajta folytatásos iromány, amit Wattpadon, valamit az oldalamon jelentetnék meg. Nyilvános lesz, bárki olvashatja majd. A cselekmény még képlékeny, ám a nyár folyamán szeretnék belevágni.

Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondhassam: nagyon hálás vagyok az olvasóimnak a türelmükért, a támogatásukért, és a folyamatos biztatásért, ami a Serbeniai Krónikákat övezi. Óriási motiváció, amikor egy-egy kétkedő lelkes üzenetben jelzi, hogy évek alatt ez volt az első könyv, ami letehetetlen volt a számára. Már ezért megérte.

Köszönöm az interjút!

Én köszönöm!

 

Aurora P. Hill írói portálja

2022. június 22., szerda

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Lady Nairi - ("Mivel a legtöbb misztikumos kötetemnél csak jön az ihlet, ezek akkor születnek, de például a Hasadás című szerzeményemet főleg egy állatokkal foglalkozó alapítvány által befogadott élőlényei, ösztönözték.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem a Lady Nairi írónőt, hogy meséljen kicsit magáról, és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek  tizenkettedik kötete jelent meg, melynek Két világ között a címe.
Íme az interjú, fogadjátok szeretettel!

 


Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

1985-ben születettem Eger városában. Felsőfokú tanulmányaimat Nyíregyházán végeztem, diplomámat informatikus könyvtáros szakból szereztem meg, 2008. év óta ebben a városban is lakom. 2017-ben mentem férjhez, 2018-ban megszületett a gyönyörű kisfiam.

Már általános iskolás korom óta imádom a könyveket, amikor versmondó versenyeken is indultam, ez a világ rabul ejtett, továbbá a tanévek végén mindig könyvjutalomban részesültem, ami által a könyvek szeretete hamar elhatalmasodott rajtam. A gimnáziumi éveimtől kezdtem el verseket írni, a novellák és regények terén ez még csak szárnypróbálgatás volt, azok nem is jelentek meg.

Jelenleg az időm nagyobbik részét a munkám tölti ki, valamint a gyermekemmel való programok szervezése, de amint adódik egy kis pihenés, igyekszem az írással is foglalkozni. Szabadidőm jelenleg nagyon kevés van, így más hobbinak nem tudom szentelni magam.

A teingák kora című könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

Mivel vannak benne történelmi események, azoknak utánanéztem, így az kis időt igényelt, de ezt követően a mű további írásánál gyorsan pörögtek az események. Ha leülök a gép elé, amikor van egy kis időm, elkezdem begépelni, és akkor már magától jön a többi. Ha megakadok, félreteszem, várok, hogy jöjjön az újabb gondolathullám.

A teingák kora című írásnak a folyamata: jött az ihlet, megelevenedett előttem az egész történet, és csak írtam és írtam, amit kitaláltam. Egy-egy jelenet azonban álmaimban született. A mű Nyíregyházán, 2011. október 15. napja és 2012. július 30. napja között íródott, kiegészítve 2013. év elején.


Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Főleg a fantázia világa járja át a köteteimet, azonban vannak valódi történeteket tartalmazó könyveim is, ezek a verses gyűjteményeim (pl.: Verstár, Az élet nyomai, Hasadás), de ezekben is fellelhetőek a fantázia részei.

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

2001. év óta foglalkozom írással. Az elején csak versekkel foglalkoztam, főleg a szerelem terén, de később az egyperces novellák, majd hosszabb terjedelmű novellák, végül kisregények és regények követték a sort. Mikor milyen hangulat kapott el, ahogyan jött az ihlet, olyan kötet készült.

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Mivel nagyon vonz a fantázia, a természetfeletti lények világa, így ezen a téren szeretnék a későbbiekben is mozogni. Bár a legutóbbi verseskötetem a valódi világról szól, főleg megtörtént eseményeket mond el versben, mégis maradnék a misztikumnál. A krimiben már elgondolkodtam, hogy írok egy teljes könyvet ebben a műfajban, később talán kipróbálom magam ezen a téren. De például gyermekkönyvekbe is írtam már, viszont ez a világ sem áll annyira közel hozzám.

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Boldogság és elégedettség tölt el.

Miért pont ez az írói álneved? Illetve, ha ez nem írói álnév, nem gondolkodtál még ezen?

Az írói álnevem a születési nevemből ered: HomonNAI RIta, mely kiegészült a Lady szóval, hogy hosszabb legyen egy kicsivel.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Mivel a fantázia világa áll a szívemhez a legközelebb, a valóság mellett mindig is ebben képzeltem el az írásaimat: különleges teremtmények, természetfeletti lények, misztikum, mitológia. Mivel balkezes vagyok, nálam nagy a vizualitás, a képzelőerő és a kreativitás, ezért is húzok inkább a fantasy művekhez.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

A Líra könyvesboltban jelent meg az Ad Librum Kiadó jóvoltából. Miután egy ismerősöm meglátta a kötetemet a könyvesbolti kirakatban, lefotózta, majd átküldte nekem. A szívem is megállt, olyan boldogság futott át az egész lényemen.

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

Nem tervezem, hogy írok, csak jön az ihlet, akkor leülök, igyekszem leírni. Van olyan kötetem, ami két részből áll, első részét az egyik évben álmodtam meg, majd másfél év múlva a második része folytatódott, és lejegyeztem, aminek a címe Árnyékvilág. Ilyen nagy időintervallumos könyvem még a Két világ között. Vannak olyan részek, amiket megálmodok éjszaka, és beleillesztem az akkor íródó műbe. Mintha így üzenne a tudatalattim, hogy még ezt is csempésszem bele az egyik fejezetbe, valaki szerepébe (lásd: Rainás eset a Két világ között című kötetben).

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

Vannak kedvenc jeleneteim, főleg a humoros részek. Azokat imádom újra elolvasni.Nagyon ritkán van, ha nem tudom megírni a jelenetet, mert ezeket látom. Mikor jön az ihlet, előttem, van, igyekszem egyből írásba foglalni. Általában éjszaka folyamán álmodok meg részeket, lejegyzem őket, majd amikor gépelem be a dokumentumba, akkor jön a többi magától. Ha véletlenül megakadok, nem folytatom tovább, csak később veszem elő a művet, ha megvan a következő jelenet, a soron következő rész.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Mivel a legtöbb misztikumos kötetemnél csak jön az ihlet, ezek akkor születnek, de például a Hasadás című szerzeményemet főleg egy állatokkal foglalkozó alapítvány által befogadott élőlényei, ösztönözték. Az Egy pocaklakó 9 hónapja című könyvemet például a gyermekem inspirálta, aki a kötet megírása közben akkor a méhemben fejlődött. Az ő szemszögéből íródott meg, hogy belülről ő hogyan látta a világot.

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

Vannak hozzám közel álló emberek, írók, költők, akik véleményezik a kéziratomat. Ők láthatják legelőször, írnak ajánlót, úgy küldöm a kiadóhoz az alkotást.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

A családom mindenben támogat, minden egyes könyvem megjelenésénél büszkék rám. Édesanyám például nagyon régen írt verseket, a költői vénám tőle származik.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Jelenleg van egy történet, azonban idő szűkében nem tudom folytatni, úgyhogy a gondolatok egyelőre a fejemben raktározódnak, még egy kevés része van csak papírra vetve.
Remélem, hogy minél több könyvimádóhoz eljutnak a kiadványaim! Mindenkinek kívánok izgalmakkal teli perceket a köteteim olvasása közben!

Megrendelhetőek a könyveim: az első kötet (Verstár) az Ad Librum Kiadótól, mely a Líra könyvesboltokban is megjelent, a többi kötet az Underground Kiadó oldalán, valamint tőlem is megvásárolhatóak.

Elérhetőségem:
Email
Honlapom
Facebook