2018. június 1., péntek

Helen Hoang: A szerelem egyenlete

~~~ Recenzió ~~~


Szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak, hogy meglepett egy recenzió könyvvel. Helen Hoang: A szerelem egyenlete címmel. Nemrég fejeztem be a könyv olvasását, és azt kell, mondjam, hogy fantasztikus ez a történet. Imádtam minden egyes sorát, alig tudtam letenni. Mondanom sem kell,idén egyike legjobb könyve érkezik hazánkban. Hisz nemsokára  megjelenik a könyv. A post alatt megtalálhatod az előrendelési lehetőségét.
Egyúttal új rovattal érkezem, ami nem más lesz, mint Álomgyár legjobb könyvei címmel. Ebben a rovatban kerülnének a külföldi szerzők könyveinek írt véleményem.


Helen Hoang: A szerelem egyenlete



Tartalom:


Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. 
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják. 
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig… 
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, 
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Véleményem
5/5

Igazán szórakoztató és tanulságos kis történet volt számomra. Nagyon élveztem az olvasást. Amikor kezembe vettem a könyvet még akkor nem számítottam, hogy szinte falni fogom a betűket. Nagyon megfogott, falhoz szorított s nem engeded el. Sosem gondoltam, hogy ennyire megfog egy történet. Szívből tudom ajánlani nektek. Megéri elolvasni, imádtam minden egyes sorát.
Annyira izgalmas volt, hogy alig tudtam letenni.  Végre egy olyan történet, ami nem arról szól, hogyan kell megdönteni egy nőt.
Hanem, hogyan kell megismerni szerelmet. Mit, hogyan kell tenni, hogy másiknak jó legyen. Stella egy betegséggel küzd, amit titkol, és úgy érzi a betegsége, gátolja meg, hogy megtalálja a tökéletes embert, aki elfogadja. Szerelem sosem azt nézi, hogy ki milyen ember. Akkor jön, és amikor akar.
Ez a történet megmutatja, hogy lehet másképp is ismerkedni, nagyon tanulságos az egész. Az élet, a sors kiszámíthatatlan. Michael pedig, elképesztő egy férfi, aki ő is titkokkal és lelki fájdalommal küszködik. De eközben szíve mélyén kedves, aranyos, odafigyel és romantikus ember.  Ő eszkortként dolgozik, de amikor megismerkedik Stellával minden, megváltozik az érzései, gondolatai Stella tölti ki. Michael megmutat mindent, de eközben mindketten lassacskán többet éreznek egymás iránt. A történetnek a másik pontja az elfogadás. Mindketten titkolnak egymás elől,de mégis hiába a bizalom,ha a titok nagyobb a szerelemnél,a félelem, hogy másik mit szól?  Félelem, hogy ha kiderül titok, nem maradhatnak együtt. Együtt maradnak? Michael elfogadja, hogy Steela Asperges -szindrómás? Helen Hoang nem csak azt írta le, hogyan lehet szerelmet megtanulni, hanem azt is, hogy a szerelem bárkit utolérhet. A szerelem ugyanúgy elfogadja az ember minden szépségével, hibájával együtt. Mert ez a szerelem. Sokkal erősebb, mint az egyenlet vagy bármi más. Stella életében először érez ilyet.  Stella megtapasztalja milyen kötődni, szeretni valakit...
Ez eddigi mondhatom első külföldi szerzőtől olvasott idei legjobb olvasmányom.  Szívesen olvasnék is még több ilyen Álomgyár kiadású könyveket.


Minden 16 év felettieknek ajánlom.

Kedvenc idézet:

"A másodpercek percekké nyúltak és a férfi engedte magának,hogy élvezze a pillanatot  nem beszélni,nem dugni, nem csinálni semmit, csak együtt lenni valakivel. "


"Stella becsukta az ajtót, és döbbenten rogyott az ágyra. Ezeknek egyszerű szexleckéknek kellett volna lenniük. Miért lett ilyen bonyolult mégis? Miért hagyta cserben a teste? És miért akart annyira örömet okozni Michaelnek, hogy még egy klubba is hajlandó elmenni? Ki volt ő? Többé már nem ismerte önmagát."

"A következő pillanatban újra megcsókolta ,édes zárt szájú csókkal, amely ettől még ugyanúgy botrányosnak tűnt. És túl finom volt ahhoz, hogy Stella ellenáljon. A fagylaltozó mintha megszűnt volna létezni. Az emberek eltűntek. Ebben a pillanatban csak ő és Michael volt , a fagylalt íze és a lassan felmelegedő ajkaik."


A könyvet itt tudod beszerezni:
2018.06.29