2019. február 28., csütörtök

Bessenyei Gábor: Az első csók és egyéb démonok

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Könyvmolyképző Kiadónak és Bessenyei Gábor Szerzőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam Az első csók és egyéb démonok c. könyvet. Először vettem kezembe a szerzőtől a könyvet és cseppet sem csalódtam. Sőt! Inkább kissé paráztam is nagyon….Egyszerre izgalmas és kellően félelmetes a történet.



Bessenyei Gábor:
Az első csók és egyéb démonok


Tartalom:

 Vajon ​mi az ijesztőbb: egy szellem vagy életem első csókja?
Patrik tizenhat éves, és úgy érzi, már nagyon ideje lenne járni valakivel. Amikor észreveszi, hogy Emma, a suli egyik legszebb lánya egyre biztatóbb jeleket küld felé, alig hisz a szerencséjének. 
Minden szuperül alakul, ám egy éjszaka megjelenik a kollégiumban Patrik halott kutyájának szelleme. 
De mit akar tőle a frissen eltemetett házi kedvenc? És miért beteg Patrik édesanyja, ha az orvosok nem találnak semmi okot? 
Patrik maga kezd nyomozni. 
Felkeresi egyik régi iskolatársát, Lilit, akiről azt pletykálják, hogy igazi boszorkány. 
Szellemek, átkok, éjszakai szeánszok – kiderül, hogy a lánynak mindez meg sem kottyan, de a sötét erő, ami Patrik családját fenyegeti, sokkal kegyetlenebb, mint bármelyikük sejtette volna.

Patrik úgy érzi, kettészakad az élete. 
Odahaza egy ismeretlen misztikus fenyegetés telepszik rá, miközben a kollégiumban próbálja teljes szívvel belevetni magát első párkapcsolatába, túlélni az első ügyetlenkedéseket, a bizonytalanságot, és rosszindulatú szobatársa kötekedéseit.

Lehet esélye a szerelemre, ha közben egy alattomos túlvilági lény a családjára tör?

Nyerj bepillantást egy kamasz srác féltve őrzött titkaiba!

Véleménye
5/5

Bessenyei Gábor szerzőtől először fogtam kezembe könyvet és, ahogy fentebb írtam cseppet sem bántam meg.  Egyszerre hátborzongató és félelmetes volt számomra.. Hihetetlenül életszerűen mesélte el történetet, mint az iskolait, és mint a borzalmas dolgokat a családjáról. Patrik a 16 éves sráccal különös dolgok történnek körülötte. Titokzatos betegség édesanyjánál, rejtélyes szomszéd és Titán a kutyus, aki különleges képessége van, vajon mi közük egymáshoz? Na és Emma? Vagy Lili?
Patriknak mindenből kijutott ez alatt a néhány hét alatt, hol vicces, komikus helyzet, máskor félelmetes és borzongató esetekkel találkozhatunk vele.
Érdekes volt olvasnom, hogy bizony nemcsak a lányok izgulnak az Első csók és egyéb más dolgokon. Megmosolyogtató volt, ahogy egyes helyzeteket lereagálta Patrik. Ahogy haladtam az olvasással egyre izgalmasabb, félelmetes dolgok történtek. Komolyan ilyen nem volt, hogy félnem kellett volna. Igazán parázós részek voltak. Főleg a pókos eset. Na, azt nagyon nem szerettem. Alapul sem szeretem a pókokat. S, ha ez nem volt elég félelmetes, akkor mit mondjak, mikor fejem felett össze vissza villogott a lámpa. Ennyire nem hatott érzékeimre sosem egy ilyen történet. Elképesztően lett megírva. Lassan ki sem merek menni a szobámba éjjel, nehogy nyakamba ugorjon egy szellem vagy egy démon. A történet vége felé sejtettem mi lesz Patrik és Emma sorsa, viszont csalódtam, mert Lilivel képzeltem el a végét. Olivért imádtam, nem tudom kiről, mintázta a karakter, de egy vicces és lökött egy gyerek az egyszer biztos. Vannak dumái és aranyköpései, jókat kuncogtam vele kapcsolatban s volt olyan rész is, amikor én is azt mondtam Patrikkal együtt „Ez tényleg hülye…” Mondhatom, hogy hitelesen, valósan lettek felépítve a karakterek? Hogy valóságban is megtörténnek ezek a beszélgetések? Mondjuk nem mind… de akkor is. Vége felé Patrik már magabiztos lett és nem volt bizonytalan már semmivel sem. Sőt! Sok mindenben megváltozott az elmúlt hetek alatt. Bátran szembe nézett az iskola rossz fiújával, Hiszen mi időnkben is voltak rossz osztálytársaim és jók. Kollégiumba sosem jártam, de nagyjából ugyanaz volt mind anno időben. Szóval ez a könyv habár lassan indult be, de végül megfogott és izgultam, hogy jó vége legyen. Szívből tudom ajánlani azoknak, akik szeretik az izgalmakat és borzongani.
Először is hadd kérdezzem meg a szerzőt, nézte az Odaát sorozatot vagy esetleg bárki?? Mert, ha szereted azt a sorozatot, akkor érdemes ezt a könyvet elolvasni. Bárcsak tudnék 10 csillagot adni, de a molyon csak 5-öt enged adni. 


A könyvet itt tudod megvásárolni: