2019. április 18., csütörtök

Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók 1. (Szárnyaszegett pillangók 1.)

Szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak, hogy megjelentette a Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók 1. (Szárnyaszegett pillangók 1.)  c könyvét. Egy nagyszerű könyvet kaptam kézhez, mely hajtott a kíváncsiság, hogy meg tudjam mi lesz a vége. Azt kell, hogy mondjam, máris hiányoznak a főszereplőnek. Szóval türelmetlenül várom a második részt, hogy kiderüljön a válasz a kérdésemre. Bővebben lentebb olvashatod, hogy mit gondolok a történetről.


Palotás Petra
Szárnyaszegett pillangók 1.
(Szárnyaszegett pillangók 1.)



Tartalom:

Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja. 
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen? 
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.


Véleményem
5/5

Palotás Petrától a Vénasszonyok nyara c. könyvét olvastam el elsőként, már akkor megfogott az egyszerű és könnyen olvasható stílusa.
Szárnyaszegett pillangók 1. c. könyv pedig teljesen levett a lábamról.
Sajnos menetközben volt egy kis gondom a szememmel, így pihentetni kellett az olvasást. De nem sokáig tartott csak pár napot, így hamar ki is olvastam. Nagyon élveztem, letehetetlen és eseménydúsan telt az olvasás.
A vége meglepett, mert teljesen egészen másra számítottam...  Pont ezért szeretem a csavaros, kiszámíthatatlan történeteket.  Laura Stockholmból Bangokba megy pár napos kiküldetésre, hogy felderítsen egy gyilkosságot. De eközben megismerkedik Bangok utcáit, lányait és különböző város arcait.  Laura sok mindent is mindenkivel megismerkedik, idő közben szerelmes is lesz és egy titokba is, belebotlik akaratán kívül. Olyan titokban, mely a jövendő szerelmesének is köze van. Társa Frank pedig egy érdekes fazon, nem igazán csípem. Viszont a vége felé kissé kezdett más szemmel nézni Laurára, hát igazából inkább Dick- Lee, mint Frank. (Somolygok.)
Talán majd a második kötetben megtudom milyen valójába, mert ebben aztán kissé, hogy is mondjam felelőtlen, bizalmatlan és kicsit bunkó? Talán. Ki tudja.
Nagyon tetszett ez a könyv. Hiszen minden adott, egy kis szerelem, ahogy írtam van benne egy kis krimi, aki szereti a krimiket, és persze egy titok sem maradhat el benne, mert enélkül nem is könyv a könyv. Petra köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom. Izgatottan várom a következő történetet, hogy hova fog utazni Laura. Milyen tájakra fogod elkalauzolni. Mert Bangok egy gyönyörű és forró helynek képzelem el. Szebbnél szebb tájakkal, ahogy írtad.  Nem tudom, hogy volt-e ott, de olyan élethűen ábrázolt egyes helyeket, hogy oda tudtam magam képzelni. S szívesen sétálgatni én is Laura mellett Bangok utcáin. Nem is tudom mikor olvastam utoljára ilyen jó könyvet. Számomra nagyon Top listás a könyv. Köszönöm az élményt.
Petrától szívesen olvasnék is még többet sőt, ajánlani is fogom másoknak.


Kedvenc idézeteim.:








A könyvet itt tudjátok beszerezni: