2019. június 8., szombat

R.Kelényi Angelika: Mennyei bűnök (Riva nővérek 1.)

~~~ Recenzió ~~~


Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és R. Kelényi Angelikának, hogy elolvashattam Mennyei bűnök 1. (Riva nővérek.) c. könyvet. Izgatottan vágtam neki az olvasásnak, hiszen a szerző nem ismeretlen számomra. Az előző könyvét olvastam az Ártatlan sorozatot és már akkor nagyon tetszett a stílusa, ahogy elmeséli a történetet. Így biztosra vehettem, hogy nem hagyom ki a következő könyvét sem. S milyen jól tettem. Szóval még egyszer köszönöm nagy élmény volt számomra!




R. Kelényi Angelika
Mennyei bűnök 
(Riva nővérek 1.)



Tartalom:
Kegyetlen titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában
1858-ban, Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik. 
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfügg
ő egyházi nyomozó kapja a 
lehet
őséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna 
játékokat. A b
űnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni. 
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyör
ű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nő
vér pokoli tevékenységére. 
A történetet valós események ihlették.


Véleményem
5 /5

R. Kelényi Angelika ismét nagyot alkotott. Elképesztő történetet mesél el, mely megtörtént eseményt dolgozz fel. Hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténhet egy zárdában.
De kanyarodjunk elejére, a három nővérre Blanca,Nella és Leona... cseppet sem irigylem a sorsukat.
Mindig is szerettem olvasni olyan történeteket, ahol igaz, valós története van...
Titkokkal, fordulatokkal bővelkedő regény. Ha olvastad és szeretted az Ártatlan sorozatot, akkor ezt a könyvet egyenesen imádni fogod.
Az eleje picit lassan indult be... De ahogy haladt a történet úgy bontakozott ki számomra a mocskos dolgok a zárdában.  Egy kicsit sötétebb hangvételű történet, mint amihez szoktam, viszont nagyon izgalmas és rejtélyes események tarkítják az egész kötet.

Marco Fiora a kedvencem, de nagyon bírom szerzetes barátját Giorgio-t. Vicces, de komoly is tudd lenni. Blanca viszont egy erős, független nő, akit szörnyű csapás érte, Fiore magához veszi, és munkát ajánl fel neki. Csak, hogy azzal nem számolt, hogy milyen érzelmeket vált ki Blanca iránt. Nem hiába vártam, hogy megjelenjen a második rész, mert ez igazából bevezető a következő kötethez. Egy szeletke titokzatos történetnek, ami Sant ’ Ambrogia zárdában zajlik és annak pedig rendfőnöknő körüli históriának.  Angelika megint szuper történetet mesélt el, kíváncsian várom a második részt mik fognak még kiderülni. S mi lesz a testvérekkel, Fiore-val? Hamarosan érkezem a második résszel is. És, hogy kiknek ajánlanám? Azoknak, akik olvastak már Angelikától könyvet. Akik oda vannak az Ártatlan sorozatért. Nekik ajánlom és mind azoknak, akik szeretik történelmi romantikus történeket, ahol titokzatosság és rejtély van benne. 

Kedvenc idézetek:





A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése