2019. augusztus 16., péntek

Anita Boza: Elrabolt szerelem

Köszönöm Anita Bozának, hogy elolvashattam az Elrabolt szerelem c. könyvét. Nagyon szeretem az ilyen kosztümös romantikus regényeket. Számomra kellemes kikapcsolódást nyújtanak, és szívesen olvasok ilyen hasonló könyveket. Ezért is csaptam fel örömmel a könyvet. Tele izgalommal, fordulatokkal tarkítva ez a történet. Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet.

Anita Boza:
Elrabolt szerelem




Tartalom:

 1638, Anglia 
Brad O’Shelley, a megkeseredett, fiatal várúr úgy akar bosszút állni apja gyilkosán, hogy elrabolja és feleségül kényszeríti magához ellensége lányát. Constance azonban képtelen elhinni, hogy az apja becstelenül viselkedett; elhatározza, hogy kideríti, mi az igazság, valójában ki követte el az aljas gyilkosságot. 
Miközben kutakodik, közel kerül Brad öccséhez, Russellhez, valamint megismeri a fivèrekkel együtt nevelkedett festőt, Cameront. Élvezi a figyelmüket, és azt, hogy mindhárom férfi más-más módon közeledik hozzá. Brad vonzódik a karakán nőhöz, bár megveti magát érte, mert úgy érzi, ezzel elárulja apja emlékét. Gyűlöletét legyűri a testi vágy, és a bosszúállás hamarosan szenvedélyes szerelembe fordul, noha ezt a nőnek nem vallja be, és Constance is titkolja a férfi előtt, hogy a kezdeti ellenszenv után megszerette őt. 
Intrikák és áskálódások nehezítik szerelmük kiteljesedését, és Brad továbbra is bosszúra áhítozik…


Véleményem
4, 5 / 5

Nem szokványos romantikus regényt csaptam fel. Nem bizony.
Ez a történet Angliában játszódik az 1680-as években. A felföldön játszódó romantikus kosztümös történet. Imádom az ilyen könyveket.
Adott egy várúr férfi, aki bosszútól fűtve apja gyilkosának a lányát elrabolja. Csak, hogy nem úgy alakult, ahogy elképzelte. Nos a szerelem, bosszú, gyűlölet igencsak vékony határ választja egymástól el.

Maga a történet tetszett. A karakterek is. Igazából annyi a gondom ezzel, hogy az elején máris gyorsan belecsap a közepébe. Úgy értem, hogy elrabolja a lányt, és máris túlfűtött szenvedély lép fel egymás között... Mondjuk ez később is, kialakulhatott volna.
Elvileg ármánykodás, intrika lenne benne, de nem igazán volt annyira számottevő a történetben, igazából a vége felé volt egy ilyen. De azt kicsit kevésnek találom és ráadásul nem azzal szembe kellett volna lennie, akinek ártani akart volna.

A gyűlölet és a szerelem elég vékony a határ és ezt nagyon jól tudta Russel , hiszen számtalan módon megemlítette már Brandnek a testvérének, aki mintsem törődve csak a bosszúnak élt. De ő sem tagadhatta meg az érzéseit a lány iránt. S ugyanígy Constance-nak sem közömbös Brad O’Shelley várúr. Bármennyire is élveztem, tetszett vannak azért apróbb hibák a történetben. Például, ott van kezdetnek Robert, merre van? Erre nem igazán tért ki az írónő. Mintha ott sem lett volna, holott mellőle rabolták el Constance. Az apja? Ennyire nem érdekli mi lett a lányával? Erre jó lett volna kicsit kitérni a történetben, hogy miként élte meg.
Szóval akadtak apró hibák. De!
Nem tudok elmenni a mellett, hogy Constance egy bátor nő, aki az életét nem kímélve elindult, hogy felderítse az igazságot apjáról, hogy tényleg az, aki Brad mesél. S tényleg azt látta, amit látta? Érdekes volt elolvasni.

Nem csak a nyomozás nehezítette, hanem a saját érzéseik is egymás iránt. Érdekes volt látni, hogy egyik percben képesek lettek volna egy kanál vízben megfojtani egymást, másikban már őrült szenvedélyekre képesek érezni.

Izgalmas történet, letehetetlen könyv. A hibák ellenére tetszett és izgultam, hogy végre egymásra találjanak.

S itt ragadnám meg, hogy megjegyezzem: Aki másnak vermet ás maga, esik bele. Ugye, Brad? (Cinkos mosoly).. Összességében kellemes olvasmány volt és szívesen olvasnék még Anita Bozától, mert ez a történet bizonyítja, hogy érdemes folytatnia. Kiknek is ajánlanám? Akik szeretik a kosztümös romantikus történetet, az 1600 éveket. A gyönyörű tájleírások, várurakról szóló romantikus történetek…

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése