2019. október 21., hétfő

Hidasi Judit: Keresés (Aranykör 2.)

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Hidasi Judit szerzőnek, hogy elolvashattam ezt a fantasztikus könyvet Keresés (Aranykör 2.) címmel. Annyit tudok mondani, hogy zseniális ez a könyv. Hiába kezdtem el újabb könyvet olvasni, még most is ezen a könyvön kattog az agyam. Le kalappal. Ez lett minden idők egyik legjobbja.


Hidasi Judit:
Keresés
(Aranykör 2.)Tartalom:

Az ​Elveszve című regény, csak a bűntény felderítésének első lépése volt. Rengeteg rejtély maradt, amit Dórának és segítőinek meg kell fejtenie. 
A lebilincselően izgalmas thriller második részében az ügy tovább bonyolódik, és szép lassan rájövünk, hogy valójában nem is sejtjük, hogy mi áll a háttérben… 
A történet kezdetén, azon a távoli szigeten hőseink feje fölött egyre több viharfelhő gyűlik. 
Meg kell oldaniuk a rejtélyt, hogy mi történt Dóra édesapjával, és hogy egy negyven évvel ezelőtti paktumnak mi köze van a gyerekek eltűnéséhez. 
A mindig váratlan helyzetekben feltűnő kegyetlen, fekete ruhás férfi úgy tűnik az egész ügy kulcsa lehet, de az még mindig nem követhető, hogy segíteni, vagy hátráltatni akarja-e az ügyet. 
Hogyan tud folytatódni egy nyomozás egy távoli szigeten, ahol váratlanul bukkan fel mindenki, és az ügy egészen új fordulatot vesz? 
Dóra és Puskás nyomozó kibontakozó szerelmét beárnyékolja egy politikai összeesküvés is, amelynek szálai a legbefolyásosabb emberekig vezetnek. 
Létezik, kiút, amikor egy egész ország rendőrsége a nyomodban van? 
Hidasi Judit, Elveszve című könyv szerzőjének folytatása egy anya lelkének mélységeibe vezet minket.
 
Véleményem
5/5

Atyaúristen!!! Ez a könyv fantasztikus! Alig bírok magammal, ez nagyon ott van... A vége pedig, áhh az agyam eldobom. Nem semmi, kérem szépen! Ezt a könyvet nem lehet 5 csillagra értékelni, ez többet ér. Minimum 10 csillagot kellene kapnia.
Hidasi Judit nagyot alkotott. Elképesztő! Míg az első részben Dóri gyermeke kereséséről szólt a történet, addig a második rész már Gemenes és a gyerekekről és a titkok lelepleződésről szólt. Ahogy elképzelem, hogy miként indult el a történet és hová, mivé fejlődött ki, hát azt hiszem joggal, mondhatom, hogy ez eszméletlenül jó lett.

Nem is tudom, hogy folytassam.. Nem gondoltam volna, hogy egy gyerekrablásból ekkora horderejű üggyé válik.  Hihetetlen, hogyan folytatódott ez a történet. Egyik titok után a másik után lepleződik le. A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. Vissza tudtam rázódni a történetben, imádom Dórit és Puskást, annyira szerethető karakter. S igen totál nagyon bezsongtam, hogy Dóri bevallotta, hogy szereti. Egy kis spoiler: Ahogy kimondta rögvest megfordult, és erre mit csinál? Megcsúszik és beveri a fejét. Még ilyet?? Nem semmi szerelmi vallomás. Spoiler vége.
Ez a kedvenc jelenetem. Tetszett, hogy Puskás nem hagyta magára, hanem fogta magát és utána ment. Mellette volt és támogatta, amikor kellett. Viszont Dóri férjére kicsit neheztelek rá, hiszen valóban lemondott a gyermekéről. Srácokat egészen megkedveltem, ki gondolná azt, hogy mennyire tehetséges hackerek ők ketten. Viszont meg kell, hogy említsem, hogy Puskának is meg van a maga kis titka, miért akarja elkapni a bűnözőket, hiszen szorosan összefonódik a múltjában lévő egyik nyomozása is. Igazán izgalmas volt olvasni, rájönni a történtekre. Volt olyan rész, hogy amikor azt gondoltam, hogy anyám… Nem hiszem el, hogy ennyi éven át senki nem vette észre a dolgokat.

Szörnyű dolgok derülnek az utolsó oldalakig, valahol sejtettem,de még sem akartam elhinni, hogy tényleg a történt, amire gondoltam. Az egész történet olyan filmszerűen hatott rám. Épp gondolkodtam is, rajta mi lenne, ha megfilmesítenének. Tudnám is, ki játszaná el a Puskást, Nagy Ervin. Jó, tudom eleinte Goran Visnjic – re gondoltam, de ahogy olvastam, haladtam a történettel úgy Ervin arca jött elém. Dóriét még nem tudom. Majd kiderül…
Mindenesetre ez a történet tényleg nagyon arra hajaz. Van itt minden, ami jó kis thrillerre lenne szükség. Összeesküvés elmélet, nyomozás, csippetnyi romantika és nagy titok.
Szerintem ezek után utána nézek milyen könyvei, vannak a szerzőnek. Csak így tovább kedves, Hidasi Judit, még több ilyen történetet kell írni.  Szerintem érdemes lenne folytatni a párost egy következő érdekes, rendhagyó történettel. Annyira meg szerettem a csipet csapatot. Balázskát, Zolit, az öreg Professzort, Dórit és Puskást. Szívesen olvasnék Puskásról és Dóriról.

Szóval nagyon tudom ajánlani nektek a két könyvet , érdemes egyszerre beszerezni és elolvasni. A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése