2019. október 24., csütörtök

Utazókönyv: Virgin Bergh: A fekete vár

Utazókönyvként kaptam kézhez Virgin Bergh: A fekete vár c.könyvet. Csupa jókat hallottam róla és nem volt kérdés, hogy jelentkezzem –e vagy sem. S milyen jól tettem. Szóval köszönöm Virgin Bergh-nek az élményt. Alig tudtam letenni a könyvet, imádtam. S tényleg nem egy szokványos romantikus kis mese. Csak azt sajnálom, hogy hamarosan postára kell adnom. Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet.


Virgin Bergh
A fekete vár


Tartalom:
Voltak ​érzéseim iránta, nem tagadás. Viszont inkább lettek volna közömbösek, gyámoltalanok, mintsem, hogy ennyire teljes szívemből gyűlöljem őt. Mert ez az érzés szinte uralta az egész lelkemet, feketévé festette és állandó tervekre sarkallt, hogy tehetném tönkre életének összes további napját. 
Ó igen, a férjemről beszéltem.

Skócia, a 16. század végén. 
Evian Eilean nic Domnaill, Ayrshire hercegének egyetlen – ámde elég szeszélyes, éles nyelvű – lánya. Szülei a széltől is óvják, hisz Evian jelenti a család számára a reményt. Édesapja nagy tartozást halmozott fel, így nem maradt más választásuk, mint hogy Eviannek találjanak egy gazdag kérőt, aki segíthet a család anyagi helyzetén. A királyi udvarba küldik a lányt, hogy a hercegnő oldalán illemet tanuljon, és Evian valóban igyekszik levetkőzni makacs jellemét, lakatot tenni a szájára… 
Egészen addig, amíg meg nem jelenik az udvarban Lord Devon Cronsfeldt. Fiatal kora ellenére több győztes csatát tudhat maga mögött, s a királyi haderő élén állva, nem is leplezi szándékát: feleségül kívánja venni a király egyetlen lányát. Evian vörös fürtjei azonban megbabonázzák, és sürgető vágyat érez arra, hogy a lányt még előbb megszerezze magának.


Véleményem
5/5

Nem is tudom hol akadt meg a szemem ezen a könyvön, csak azt olvastam, hogy mindenki oda meg vissza van ezért a történetért. Nem is gondoltam volna, hogy kezembe fog akadni, főleg nem utazókönyvként. A szerző hívta fel a figyelmem, hogy indított a molyon egy utazókönyvet, így rögvest jelentkeztem is rá. Pechemre én voltam az első. Nagyon nem szeretek az első lenni.

Mindenesetre egy nagyon - nagyon érdekes romantikus könyvet olvashattam el. Egy 16. századi Skót felföldön, ahol más a törvény, a hagyomány, mint ma 21. században. Igen csak elgondolkodtam milyen lehetett az élet.

Evian a kedvencem. Szabad szellemű, őszinte és naiv. Néha akkor is megered a nyelve, amikor csendben kellene maradnia, pont ezért imádom. A szülei elküldik Angus Királyhoz, hogy egy jó kis modort és esetleg jó partit fogjon ki.

Az elején minden szép és jó volt, Evian álmodozó kishercegnő volt, aki szőke herceget várja... Csak, hogy nem szőke, hanem barna és nem fehér ló, hanem fekete és ráadásul nem valami kedves herceg volt bukkant fel Evian számára. Eleinte bírtam, tetszett a civódásuk, aztán később minden megváltozott. S igen néha úgy éreztem el kélt volna egy jó ízű atyai nyakleves Lord Devonnak. Valami elképesztő milyen öntelt, arrogáns és utálatos egy ember. Komolyan, még eddig egy karakter sem akasztott ki teljesen, mint ebben a könyvben.

De azt el kell, hogy mondjam nem egy cukormázas kis romantikus mesét, kaptam, hanem egy igen vad, viharos szenvedélyes történet volt kettejük között. Azért jót vigyorogtam magamban, hogy Devon kedves saját csapdájába esett. Emlékszem valami olyasmit mondott, hogy ő nem lesz szerelmes vagy valami ehhez hasonló. Csak hát az élet, soros mindig érdekes lapokat oszt az embernek.

Volt egy jelenet, amit nagyon nem tetszett, amikor mélységesen megalázta Eviant. Aztán később, hogy újra megtehesse. Nem tudom, honnan szalajtották ezt az embert, de az biztos nem kellően normális. Tetszett a történet alakulása, hogy lassan alakult ki a szerelmük. Hogy beszélgettek, közeledtek egymáshoz.  

Őszintén meg mondom, hogy ez a történet úgy jó, ahogy van. Kellően izgalmas, szeretem a történelmi romantikus történeteket és végre nem egy cukormázas dajkamesét, kaptam. Viszont a végével nagyon, de nagyon nem vagyok kibékülve. Ezért megkérem kedves Virgint, hogy igenis folytassa tovább. Így nem érhet vége az egész. Hiszen annyi minden van, ami nincs befejezve, csomókérdés Lord Devonnal kapcsolatban, hogy mik azok a levelek? Mi lesz velük? Megint eltávolodnak egymástól? Szóval várom a folytatást.

Kiknek ajánlanám? Azoknak , akik szeretik a romantikus történelmi kosztümös történeteket és nem félnek attól szívbajt, kapjanak egyes karakterek miatt. Köszönöm az élményt még egyszer.


A könyvet itt tudjátok beszerezni, illetve jelentkezhettek az Utazókönyvre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése