2020. augusztus 9., vasárnap

Maradj otthon! 12.rész - 21. Század Kiadó ("Ahol az izgalom tetőfokára hág.")

Maradj otthon! 12. része következik 21. Század Kiadó. A kiadónál érdekes könyveket találtam, amit még én is szívesen elolvasnék. Szeretem a krimiket,thriller-krimi, viszont a misztikus és a politikai krimiket még nem volt szerencsém olvasni. A fülszöveg alapján bármelyiket választanám. Ezekből válogatok nektek és jó magamnak a 21.Század Kiadó oldalán. Támogasd a kiadót, vásárlásoddal.





Peter May:
Vesztegzár


Tartalom:
2005-ben írta Peter May ezt a thrillert, melyben egy halálos vírus miatt zárják le Londont – és a világot. 
Jack MacNeil detektívfelügyelő utolsó napja a londoni rendőrségnél. A karrierje romokban, a házasságának lőttek. Már a családtagjai is vírusosak. 
De hiába nagyszerű a regény, hiába világhírű bestsellerszerző May – a kiadók sorra adták vissza a kéziratot. 
„Nem realisztikus.” "May túl messzire ment." – Ilyen reakciókkal adtak kosarat a skót sztárszerzőnek. 
A Vesztegzár ma már – sajnos – realisztikus. 
15 évet kellett várni, hogy végre nyomdába kerüljön a kézirat, mely eddig az író számítógépén kallódott. 

Robert Masello könyvek



A Romaniv - kereszt



Tartalom:
Az ​Einstein-prófécia után itt az újabb misztikus történelmi thriller a 15 nyelvre lefordított amerikai bestseller szerzőtől, Robert Masello-tól.
Frank Slater katonai járványügyi szakértőnek hadbíróság elé kell állnia, de a büntetése végrehajtása alól rejtélyes okokból felmentik. Nem sokkal később, olyan állásajánlatot kap, amelyet senki nem akart elfogadni. 
El kell utaznia egy kis szigetre Alaszka közelében, és fel kell derítenie egy életveszélyes jelenséget: az örök jég olvadásnak indult, és kivetette magából egy egész kolónia földi maradványait. 
A településnyi emberrel a rettegett spanyolnátha végzett 1918-ban és Franknek meg kell állapítania, hogy a maradványok hordozzák-e még a halálos vírust.
A Romanov-kereszt egyszerre újabb teória a történelem egyik legnagyobb rejtélyéről, különös körülmények közt játszódó szerelmi történet, és lélegzetelállító thriller a természetfelettiről.

Az Einstein-profécia


Tartalom:
A második világháború legvadabb napjaiban, 1944-ben egy fiatal hadnagy Lucas Athan talál egy szarkofágot, mely egy egyiptomi sírból származik. 
A Princeton egyetemre Amerikába szállíttatja, mert feltételezi, hogy a briliáns régész Simone Rashid képes lesz megfejteni a rejtélyt és ki tudja nyitni a szarkofágot. A titokra azonban, amit a lelet rejt, egyikük sem számított. 
Mert az magának Albert Einsteinnek szörnyű jövendölése…

A Medúz-amulett


Tartalma:
Robert ​Masello új thrillerében David Franco, a zseniális, de szkeptikus ifjú kutató egy legendás műtárgy nyomába ered: egy amulettet keres, amelyet Benvenuto Cellini, a reneszánsz Itália kézművesmestere készített. Az amulettet a szépsége mellett a varázsereje teszi értékessé, ugyanakkor igen veszedelmesnek tartják. 
Az egyszerű nyomozásnak induló kaland intrikák szövevényévé válik. Franco Loire menti kastélyokban és római palazzókban kutat a kincs után, hogy megfejtsen egy rejtélyt, amely ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. 
A tudós egy sötét titkokat ismerő, gyönyörű firenzei lányt hív segítségül, s orgyilkosokkal a nyomában néz szembe egy sokkal erősebb gonosszal, mint amitől rémálmaiban rettegett. Lélegzetelállító fordulatokban bővelkedő utazásuk Chicago utcáitól a nagy francia forradalom káoszáig vezet. 
Egy regény, amelyben a történelmi tények találkoznak az irodalmi kreativitással, és a lehetetlen félelmetes valósággá válik. A Medúza-amulett Cellini művéhez hasonlóan egyedi alkotás, éppen olyan vonzó, mint amilyen ijesztő, és éppen olyan monumentális, mint amilyen merész.

Luca D'Angelo
A gonosz maga



Tartalom:
1985-ben ​Kurt Schaltzmannt, Markus Baumgartnert és a húgát, Evit, meggyilkolják a Bletterbach-szurdokban, egy óriási völgytorokban, amelynek őskövületei a világ születésének rettenetes titkait rejtik magukban. A három fiatalt valósággal lemészárolják egy szörnyű vihar során. Holttestüket oly mértékben megcsonkítják, hogy felmerül a gyanú, talán nem is emberi lény végzett velük. Harminc évvel később Jeremiah Salinger amerikai dokumentumfilm rendező, aki egy helybéli, dél-tiroli lányt vett feleségül, tudomást szerez a bűntényről, amelynek felderítetlen volta nem hagyja nyugodni. Feleségével, Annelisével és kislányával, Clarával, egy időre Siebenhochba költözik, de a Dolomitok szívében megbújó kis település lakói nem veszik jó néven a múltjukban való vájkálást, és nem segítenek a kutatásban. Jeremiah apósa, Werner Mair, a hegyimentő szolgálat volt vezetője is óva inti a vejét attól, hogy az elátkozott szurdok közelébe merészkedjen. Az események sodrásában minden jel arra mutat, hogy a Bletterbachban kiöntött vér ősi, a Földdel egyidős, rég eltűntnek hitt baljós erőket hívott életre, és az öldöklésnek még nincs vége.

Cara Hunter sorozat


Egy közeli ismerős
(Adam Fawley 1.)


Tartalom:
Hogyan tűnhet el egy gyerek nyom nélkül?
A nyolcéves kislány, Daisy Mason eltűnik egy egyszerű családi vacsoráról. A csendes kertvárosban senki nem látott semmit – legalábbis ezt mondja mindenki.
Adam Fawley detektív ugyanakkor tudja, hogy tíz ilyen esetből kilencben csak olyan ember lehet a tettes, akit az áldozat ismert. Vagyis valaki hazudik.
Az óra ketyeg, könnyen kifuthatnak az időből…
Az Egy közeli ismerős egy új detektívsorozat első darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat és megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia minden sikerlistáján

Sötétben
(Adam Fawley 2.)


Tartalom:
Tudod, ​mit rejtegetnek a szomszéd házban? 
Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket. 
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik… 
A Sötétben egy új detektívsorozat második darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat. Az Egy közeli ismerős sikert sikerre halmoz, a széria új kötete pedig megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin.

Nincs Kiút
(Adam Fawley 3.)


Tartalom:
Teljesen hétköznapi család. Leszámítva egy dolgot. Valaki az életükre tör… Dübörög a karácsonyi szünet. Két gyereket épp most húztak ki leégett észak-oxfordi otthonuk romjai közül. A kisebbik fiú nem élte túl, a bátyja élet-halál között lebeg. 
Miért maradtak egyedül a házban? Hol van az édesanyjuk és az apjuk miért nem veszi fel a telefonját? 
Előkerül egy újabb bizonyíték és valóra válik Fawley nyomozó legrosszabb rémálma: ez a tűzeset nem baleset volt, hanem gyilkosság… 
Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?

Féktelen harag
(Adam Fawley 4.)


Tartalom:
Az első lány visszatért. Lehet, hogy a következőnek nem lesz ekkora szerencséje. 
A történelem ritkán ismétli önmagát. Vagy mégis? 
Oxford külterületén találnak egy kétségbeesett tinilányt. Teljesen ki van borulva. Megtámadták az utcán, nejlonzsákot húztak a fejére, berángatták egy autóba, elrabolták és bántalmazták. 
Adam Fawley nyomozó dolgozik az ügy felderítésén, de a lány nem hajlandó feljelentést tenni. Fawley-nak rossz előérzete támad: úgy emlékszik, már találkozott egy hasonló esettel… 
Aztán eltűnik még egy lány és Fawley rádöbben, hogy fogytán az idő. 
Ha nem deríti fel múlt titkait, a lány talán soha nem kerül elő élve.
Lisa Scottoline:
Minden órában négyszer



Tartalom:
Felismernél egy szociopatát, ha találkoznál vele? A rossz válasz az életedbe kerülhet.
Dr. Eric Parrish briliáns és lelkiismeretes pszichiáter. Amikor a privát rendelésén elvállal egy tinédzsert, hamarosan jókora szakmai dilemmába kerül.
A fiú rögeszmésen vonzódik egy lányhoz, és az orvos aggódni kezd a lány élete miatt. Egyre többször merül föl benne, hogy megszegi a titoktartási fogadalmát, és figyelmezteti a rendőrséget.
Mire a doktor döntésre jut, már késő. Hosszú ideje egy ördögi terv célpontja.
A lányt meggyilkolják, és a nyomok legalább annyira vezetnek az időközben rejtélyesen eltűnt pácienséhez, mint magához…
A szociopata zseniálisan mozgatja a szálakat a háttérből. A kérdés csupán az, hogy ki ő valójában.

Maya Banks
KGI-sorozat


Második esély


Tartalom:
Maya ​Banks legújabb, érzéki jelenetekkel is bíró, ám nem pusztán csak az erotikára kiélezett sorozatának középpontjában a Kelly Group International, azaz a KGI áll; egy szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása.

Ethan Kelly, az egykori haditengerész repülőgép-szerencsétlenségben veszítette el a feleségét. Az azóta eltelt egy évben elzárkózott a külvilágtól, és senki sem képes áttörni a maga köré emelt falakat. A mélységes fájdalom mellett rettenetesen gyötri a bűntudat, mert férjként óriási kudarcot vallott. 
Egy nap azonban megtudja, hogy Rachel él, de fogságban tartják. Azt tervezi, hogy a KGI, a szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása segítségével kiszabadítja. Azzal viszont nem számolt, hogy a felesége nem emlékszik sem rá, sem a közös életükre. Ethan reméli, hogy jóváteheti a múltbéli hibáit, és kapnak egy második esélyt. A veszély azonban még nem múlt el. A rejtélyes fogvatartók nem hagyhatják életben a nőt, és ki tudja, milyen titkok kerülnek napvilágra, ha Rachel egy nap visszanyeri az emlékezetét.

Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása. 
Profil: túszmentés, emberrablási esetek, hírszerzés, és olyan munkák, amelyeket a kormány nem vállal fel…

Szabadság Kulcsa
(KGI 2.)


Tartalom:
Sam Kelly volt az első szerelme. Most ő az utolsó reménye. 

Amikor Sam Kelly kihúz egy sérült nőt a tóból, még nem sejti, hogy Sophie Lundgren az. A lány, akivel szenvedélyes éjszakákat töltött együtt egy titkos mexikói küldetés során. A lány, aki aztán nyom nélkül eltűnt, és akit azóta sem tud kiverni a fejéből. 
Sophie hónapok óta bujkál. Csak magára számíthat, és a legapróbb hiba is a saját és a születendő gyermeke életébe kerülhet. Tudja, hogy nem maradt más választása, segítséget kell kérnie. Samtől. És figyelmeztetnie kell: a férfi is célpont. 
Samnek túl sok kérdése van, nem hagyhatja, hogy a lány ismét eltűnjön. A régi tűz újra fellángol, és a férfi bármit megtenne, hogy megvédje őt és a gyermeküket. Sophie múltja azonban olyan sötét titkokat rejt, amelyek veszélybe sodorják az egész Kelly családot és próbára teszik törékeny kapcsolatukat. Ha túl akarják élni, meg kell tanulniuk bízni egymásban.

A rejtőzkődő
(KGI 3.)



Tartalom:
A ​Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a Kelly-fivérek családi vállalkozása. 

Adottságok: Magas szintű intelligencia, kőkemény test, katonai előképzettség. 
Tevékenységi kör: válaszlépés emberrablás vagy túszejtés esetén. A KGI megoldja azokat az ügyeket, amelyekkel az amerikai állami szervek elakadnak… 
„Az igazi férfi először lő, és csak azután kérdez.” 
Sarah Daniels kénytelen bujkálni, miután szemtanúja volt egy gyilkosságnak, amit a féltestvére követett el. 
Garrett Kelly vállalja, hogy szemmel tartja a lányt. Nem vonzza a tengerpart és az ingyenes nyaralás: az viszont igen, hogy esélye nyílhat levadászni a KGI egyik személyes ellenségét. 
Garrett fegyelmezett katona, és jócskán túlképzett ahhoz, hogy bébiszitterként üljön a babérjain. Azonban hamarosan rádöbben, hogy Sarah többet jelent annál, ami az aktájában áll. A lány elcsábítását eredetileg taktikai manővernek szánja, de aztán rájön, hogy Sarahnak milyen szörnyűségeken kellett keresztülmennie. Ettől kezdve Garrett ösztönösen védelmezni akarja – még azután is, hogy a lánynak nyoma vész. Garrett nem tudja, Sarah kitől vagy mitől menekül. Azt viszont sejti, hogy a lány élete forog kockán… 


Suttogó angyal
(KG 4.)


Tartalom
Akkor ​jött el hozzá, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Amikor mélyponton volt.
Nathan Kelly csak azért bírta ki a fogságot, a rettegésben töltött végtelen időt, a kínzásokat, mert ő ott volt, és segített. Abban is ő segített, hogy Nathan kiszabadulhasson. 
Vagy csak képzelte volna a lányt? 
Nathan mégsem szabad teljesen, hiszen üresség van a bensőjében. A lány sehol sincs, Nathan küszködve igyekszik összeilleszteni élete megmaradt darabkáit. 
Vajon tényleg csak képzelődött? Vagy ott van valahol a lány, és meg kell keresnie, mert most neki van szüksége Nathan segítségére?
Nathan rohanvást indul, hogy a lány segítségére siessen.
Sheát üldözik. Akik a nyomában vannak, semmitől sem riadnak vissza, hogy kihasználják a lány különleges képességeit. Shea nem akarja veszélybe sodorni Nathant, hiszen a férfi már úgyis sokat szenvedett, de nincs más választása: segítséget kér tőle. 
Végre ott állnak szemtől szemben, és a telepatikus kapcsolatnál is erősebb érzelmi kötelék köti össze őket. Nathan soha többé nem hajlandó elválni tőle, Shea azonban amiatt aggódik, hogy örökké veszély leselkedik majd rá. Nathan utolsó leheletig védelmezni akarja a lányt, de vajon sikerül-e meggyőznie arról: a dolgok rendje, hogy ketten együtt nézzenek szembe a fenyegetéssel?

Napfeltekor,lágyan:
(KGI 5.5)


Tartalom:
A Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a Kelly-fivérek családi vállalkozása. 
Adottságok: magas szintű intelligencia, kőkemény test, katonai előképzettség. 
Tevékenységi kör: válaszlépés emberrablás vagy túszejtés esetén. 
A KGI megoldja azokat az ügyeket, amelyekkel az amerikai állami szervek elakadnak… 
Rachel Kelly hosszú, rázós utat tett meg, mire visszaért a férjéhez és a Kelly családhoz. Most, hogy elérkezett a pillanat, Rachel és Ethan beköltöznek új, biztonságos otthonukba, amelyet a Kelly-komplexum falai védenek. Rachel azon tűnődik, végre megszabadulhat-e a szellemektől, amelyek olyan sokáig kísértették és kiléphet-e a napfényre a sötét múltból.

Bárdos András

Ítélet


Tartalom:
Valamikor, ​a jövőben, a majdani negyedik Magyar Köztársaságban az emberek ügyes-bajos dolgaik után futnak. Az orvos a hálapénz, a politikus a korrupció és a karrier, a tévés főember a nők és a szenzáció, a polgármester a nyugodt élet, a rendőr a titokzatos, értelmetlen gyilkosság után. A tehetséges katona pedig a politikai csatározások elől egészen az afganisztáni misszióig menekül. De mit tesznek ezek az emberek, ha egy halálos, gyógyíthatatlan vírus kezdi viharos sebességgel áldozatait szedni? Öt februári nap története ez a krimi, amikor ezek az életek, ezek az egyszerű vágyak a drámaian gyors fertőzés nyomán keresztezik egymást, és felfordul a világ. Utána már soha semmi nem lesz ugyanolyan, mint előtte volt sem cigánynak, sem magyarnak, se szervezkedő szélsőségesnek, se nyomozónak. Sőt, még a cigánykutyáknak sem. Bárdos könyve sok szálon futó, letehetetlenül izgalmas politikai krimi, a legjobb amerikai mintára, de nyugtalanítóan ismerős, magyar ízekkel. Rémisztő és valóságos víziója üzeni: ha nem vigyázunk, ide juthatunk!

A könyveket itt tudjátok beszerezni:
Facebook oldala
Csoportja:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése