2019. október 17., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Anita Boza

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! következő interjú alanyom Anita Boza írónőt, aki az Elrabolt szerelem c. könyvét írta. S szerencsésnek mondhatom, hogy lehetőségem volt elolvasni a történetet. Írónő jelenleg is dolgozik egy újabb történeten, amire nagyon kíváncsian várom. Elrabolt szerelem egy izgalmas, történelmi romantikus könyve jelent meg eddig, de nemrég Aranymosáson Public Star lett Közönségkedvenc pályázatát. Szívből gratulálok utólag is Anitának.



1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Harminckilenc éves vagyok, két csodaszép kisfiú anyukája. „Civilben” óvónőként dolgozom, és több mint húsz éve állatokat mentek. Gyerekkorom óta imádok olvasni, és amióta háztartást vezetek, szeretek főzni is. Van két mentett kutyám és két macskám. Szenvedélyesen gyűjtöm a könyveket és a bélyegeket. Szabadidőmben menhelyre járok, nemrég kezdtem el egy kutyatréner képzést.

2. Miért pont Anita Boza az írói neved?

Amikor férjhez mentem, felvettem a férjem elég hosszú vezetéknevét, az tehát kiesett, hogy a saját nevem kerüljön a könyvemre, elfoglalta volna a fél borítót. Megkérdeztem pár író barátomat, milyen nevet válasszak, sokáig bombáztak a viccesebbnél viccesebb álnevekkel, végül az egyikük bedobta, hogy miért nem fordítom meg a saját nevemet, és kész. Nagyon megtetszett az ötlet, és az jutott eszembe, Boza nagypapám mennyire büszke lenne rám, így egyértelmű volt, hogy Anita Boza leszek.

3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Amióta az eszemet tudom, olvasok. Aztán 9 évesen elkezdtem verseket írni, ez végigkísérte még a főiskolás éveim elejét is. 15 évesen kezdtem el regényeket írni, csak a magam szórakoztatására, hogy a fejemben keringő történeteket lejegyezzem. Spirálfüzetekbe tollal írtam, elég rapszodikusan, volt, hogy évekig egyetlen sort se jegyeztem le, máskor meg éjjel-nappal körmöltem.  Akkor vettem elő újra a regényeimet, amikor megszületett a második fiam, aki koraszülött lett, és miután hazajöttünk a kórházból, kellett valami, ami átsegített a nehézségeken. Elkezdtem tanulni, írástechnikai blogokat olvastam, írással foglalkozó könyveket kerestem, majd a bétázás révén belecsöppentem egy olyan írói csoportba, ahol tapasztalt írókkal, szerkesztőkkel kerültem kapcsolatba, barátságba. Amit tőlük tanultam, megfizethetetlen, tulajdonképpen ők indítottak el a valódi értelemben vett írói pályán. 


4. Írásod célja.. .

… az, hogy az olvasóknak kellemes perceket szerezzek. Hogy aki elolvassa a regényeimet, annak örömet okozzon, jó érzéssel a szívében csukja be a könyvemet. Nincsenek világmegváltó gondolataim, bár a környezetvédelem, állatvédelem minden írásomban szerepet kap valamilyen formában.

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Maximálisan támogatnak engem. Megpróbálom nem a gyermekeimtől elvenni az időt az írásra, általában akkor írok, amikor ők alszanak. A családom és a tágabb környezetem is büszke rám, egy kis faluban élek, ahol lépten-nyomon megállítottak az emberek, amikor megjelent a könyvem. Ez nagyon jólesik, ilyenekből töltekezem.


6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen, mesélsz róla?

Terveim mindig vannak. Az Aranymosás óta megírtam egy új regényt, romantikus történet, hála Istennek, a béták és előolvasók nagyon szerették. Jelenleg Az éjszaka színei című misztikus romantikus krimimet javítom, lassan haladok vele, mert mindent ezerszer megrágok, nagyon szeretnék élni ezzel a remek lehetőséggel, amit a kiadótól kaptam.

7. Vannak-e további terveid?

Írni, írni és írni. Mellette olvasni, kutyázni, sok időt tölteni a családommal és az állataimmal.  Ha konkrétan az írással kapcsolatos terveimre vonatkozik a kérdés, akkor pedig: összeállt a fejemben egy regény, sima romantikus, és mivel készen van Az éjszaka színei második része, adott a feladat, hogy megírjam végre a harmadik részt is, mert trilógiának szánom a könyveket.


Köszönöm az interjút Anita!

A könyvét itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése