2019. október 16., szerda

Leslie Potter: Ösztön (Játékszer 1.)

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Bakos R. Laurának az ajánlást és Leslie Potter szerzőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvét. Megtisztelő számomra, hogy egy szerző könyvét olvashatom el. Ráadásul magyar szerző is. Amiről sokáig nem is tudtam. A könyvet az Álomgyár Kiadó gondozásában jelent meg.



Leslie Potter:
Ösztön
(Játékszer 1.)



Tartalom.

Luke, ​a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával. 
Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere? 
Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos problémára hívja fel az olvasók figyelmét: a gyerekszülés utáni szexuális élet helyreállításának fontosságára. A túlfűtött történet hamarosan újabb váratlan fordulatokkal folytatódik a második kötetben.

Véleményem
4 / 5


Uhh, hát nem is, tudom mit is, írhatnék... Ha nem lenne benne Luke és a lökött viccei, azt hiszem simán félre tettem, volna.Elképesztő humora van Luke- nak , sokszor volt, hogy nem tudtam komolyan, gondolja-e vagy csak tényleg tréfál. Nem hiába lett ő kedvencem. Számomra nagyon lassan ment az olvasás. Annyira semmi nem történik benne. April teljes mértékben megutáltam, komolyan, hogy lehet ilyen egy nő?
Nem tetszett, hogy folyton azt vágta Luke fejéhez, hogy agyon csaplak, bunkó stb, ez annyira megalázó.
Voltak olyan részek, amiket utáltam, viszont Luke jeleneteit imádtam. Ahogy a lányával bánik, édes és aranyos. Itt érződik, hogy menyire rajong érte.
Sokszor elgondolkodtam April viselkedésén, hogy szinte mindene meg van, párja oda figyel, kedves, udvarias és nem tolakodó ráadásul tisztességes és humoros ééés szexfüggő. Na, de melyik pasi nem az? Ugye? Ez azért nem rossz tulajdonság, szerintem. De neki sincs kötélből az idegei. Van egy kérdés a tartalomban, ami így szól Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért…” Igazából mindketten. Hiszen ketten vannak a házasságban, és ketten kellenek ahhoz, hogy megromoljon. Mindenesetre vannak kérdéseim ezzel kapcsolatban.
Az ember azt gondolná, ha gyermeket vár a nő oda vissza lesz az anyaság miatt. De itt? Nem látom azt a kötődést, aminek kellene lennie.  Az anyai ösztön teljes hiányát látom.

Erre a történetre igazán nagyon, de nagyon erős 4-est tudok adni. Mint mondtam, ha Luke nem lenne kizárt, hogy befejezzem. Sokszor bizony meg nevetett, megdöbbentett a szövegei. Ha valóságban is lenne egy ilyen fickó, én tuti nem hagynám veszni, hagyni.
Csak miatta folytatom. A viccei, gondolatai tartották bennem, hogy végig olvassam. Elgondolkodtató, hogy a gyerekvállalás mennyi felelősséggel, áldozattal jár. Nem értem April viselkedését,hogy mit miért csinálja.
Viszont címe Ösztön jól példázza azt, hogy Luke -ben ébredezik a férfi, az ösztön,a vére és ez nem fogja  sokáig háttérbe szorítani.

Kíváncsian várom a második részt, hamarosan elkezdem azt is elolvasni, hátha megkapom feltett kérdéseimre a választ!


Viszont attól még ajánlom neked, kedves olvasó. Függetlenül, hogy nekem milyen érzésem volt a történettel kapcsolatban lehet, hogy neked esetleg kedvenced lesz, tehát szívből ajánlom. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése