2021. december 15., szerda

Előolvasás: Victoria Miller: A hibrid - ("... az év egyik legérdekesebb sci fi könyvét. Számomra nagyon elgondolkodtató volt a történet, számos kérdés felvetődött bennem.")

~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni a Könyvmentoroknak, hogy elolvashattam az év egyik legérdekesebb sci fi könyvét. Számomra nagyon elgondolkodtató volt a történet, számos kérdés felvetődött bennem. A könyv pedig Victoria Miller: A hibrid címmel. Megtisztelő volt számomra, hogy megjelenés előtt elolvashattam.


 Victoria Miller:
A hibrid


Tartalom:

A jelenünket ismerjük, az életünket mi irányítjuk, és tudjuk, kik vagyunk.

DE MI VAN, HA TÉVEDÜNK?

Ha a valóságunk és a történelmünk merőben más alapokon nyugszik, mint hisszük? Ha a teljes igazságot csupán egy, a kormány által fogva tartott földön kívüli lény ismeri, aki – közös nyelv híján – nem tudja azt megosztani velünk?

Dr. Mark Taylor egy titkos program keretében ezt a közös nyelvet igyekszik megtalálni, miközben egy csillagászati obszervatóriumban a Holdon hagyott egyik lézertükör vizsgálata döbbenetes eredménnyel zárul.

A SZÁMÍTÓGÉP MONITORJÁN FELVILLANÓ S. O. S. JEL MÉG A TAPASZTALT TUDÓSOKAT IS ZAVARBA HOZZA.

Ki vagy mi küldhette a segélykérést? És vajon köze van az idegenhez? Sikerül megtalálni a közös nyelvet, hogy fény derüljön a titokra? Ha igen, annak milyen hatása lenne az életünkre, a fajunkra, a Földre nézve? Ha megértenénk a jelentését, képesek lennénk-e változtatni? És akik irányítanak, egyáltalán engednék, hogy megtegyük?

LEHET, HOGY ETTŐL FÜGG A JÖVŐNK?

Véleményem
5/5

Igazi vérbeli sci-fi történet, rég olvastam ilyen jót, egyből elkapott ez a történet, a mondanivalója.  Nem gondoltam volna, hogy lesz olyan magyar írónő, aki ilyen elgondolkodtató történetet fog írni. Érdekes meglátás volt az egész, ahogy a világról és benne az emberekről írt.. Még én magam is elgondolkodtam az egészen.  Olyan dolgokat írt le az írónő, ami mai is aktuális, sőt nagyon valós problémákra hívja fel a figyelmünket. Elgondolkodtam ezen a történeten, vajon ennyire önpusztítóak vagyunk? Ennyire gőgös, fennhéjázó emberek lennénk? Rod nagyon sok mindent mondott, s arra jutottam, hogy valóban ilyenek vagyunk, mi emberek. Noha fikció, de a mondanivalója tanulságos, valós dolgokat állít.

Rod-ot megkedveltem, érdekes egy "fazon”. De aztán a végén a tettei, nem értettem egyet, valahol megértem, de még sem.

Mark és a titokzatos lány közti kapcsolat, igazán bensőségessé vált. Egyre többet éreznek egymás iránt, és közben rájönnek egyes dolgokra a világgal kapcsolatban, és azon belül is, hogy az emberek mit is tesznek. Mit kellene valójában tenniük. 

Az ezredes meg... Hát, nem szívlelem. Irritáló egy ember volt számomra, de a végére megértette a lényeget, még a ha későn…

Eleje kicsit nehezen indult be, ahogy eddig mindig nálam. De aztán elkapott rendesen, tudni akartam mit miért tesz Rod, mi lesz a mondanivalója, amitől úgy érzi az ember, mintha pofon vágna. Annyira érzékletesen, dühösen beszél rólunk, emberekről, hogy teljesen átérzem. Mintha maga az írónő nyomatékosítani akarná a gondolatait, érzéseit a történésekkel kapcsolatban. Első könyves íróként ezzel a történettel megfogott. Szívesen olvasnék még további regényeket, ha ezt a vonalat viszi továbbra is. Olvasás közben az ember óhatatlanul elgondolkodik egyes cselekményeken. S ezt elérte nálam az írónő, hogy más szemszögből nézzem a világot és benne lévő dolgokat.  Szívből ajánlom olvasóimnak ezt a kötet, érdemes elolvasni. Nemcsak kikapcsol, szórakoztat, de tanulságos is.

 

A könyvet itt lehet beszerezni:

Könyvmentorok webshop


1 megjegyzés: