2021. december 30., csütörtök

Interjú Rácz Csaba íróval, akinek megjelent a második kötete Az Ajándék címmel. - ("Azért a krimi műfaját választottam, mert olvasói visszajelzések alapján ehhez van érzékem, ezért továbbra is maradok ennél.")

Köszönöm Rácz Csaba írónak, hogy újra vállalta az interjúfelkérésemet. Idén december elsején jelent meg Az Ajándék című második kötete. Idén július elsején pedig, az első regénye Bosszú egy ellopott életért, mindkettő az Atlantic Press Kiadónál, amit számomra nagy élmény volt olvasni. Ezúttal egy kicsit betekintést nyújtunk az írói létbe, az írásról, a kötetekről stb kérdezünk. Jó olvasást! Jó szórakozást!

 


1 . Kérlek, mesélj kicsit magadról. Mit tudhatunk meg, mi történt veled azóta, hogy megjelent az első köteted? 

A Bosszú egy ellopott életért-tel kapcsolatban interjút adtam a Magyar Hírlapnak, recenzió jelent meg a Magyar Demokratában és a Pesti Srácok kulturális rovatában a nullahategy.hu-n. Felvettem 3 oltást és visszaálltam jelenléti munkavégzésre a munkahelyemen és természetesen, mivel újabb kiváló ötletem támadt, azonnal elkezdtem írni második regényemet.

2. Hogy fogadták az olvasók Bosszú egy ellopott életért című könyved megjelenését?

Figyelembe véve, hogy az volt az első regényem, amellyel teljesen ismeretlenül beléptem a szórakoztató és ismeretterjesztő irodalom világába, meglepően jó fogadtatásban részesült. A fogyás még legoptimistább várakozásaimat is felülmúlja, mert jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az idei év végére elfogy majd az első kiadás.

3. Ahogy az első kötetnél, itt is volt kutatómunka? Ha igen, milyen kutatást végeztél?

Igen, mert a legapróbb részletekre kiterjedő, német precizitást idéző kutatómunka teszi tökéletesen hitelessé, a történeteimet. Utána jártam többek között minden helyszínnek, ahol játszódnak az egyes jelenetek stb… Erre a könyvre, is jellemző az elsővel megegyező módon, hogy a cselekmény színtere a valóságban is létezik. Csak a szereplők kitaláltak.   

4. Hogy érzed magad íróként? Milyen érzés? Voltak-e jó vagy rossz pillanataid?

Nagyon jól érezem magam íróként, mert ezzel a tevékenységgel maradandó és kézzelfogható értéket állítok elő az utókor és az olvasóközönség számára. Utóbbi pedig azonnal a szívébe zárta egyedi lényegre törő stílusomat és pergő tempójú különleges történeteimet. Nem voltak rossz pillanataim, mert soha nem akadok el írás közben. Mivel optimista vagyok, ezért számomra a sikerhez vezető út élvezetes és szórakoztató fejezetek megírásával van kikövezve.

5. Ha nem írsz, mit csinálsz a szabadidődben?

Ha nem dolgozom és nem is írok, akkor, napi átlag 5 kilométert sétálok, úszom, sakkozom, biliárdozom és természetesen új történet ötleten gondolkozom vagy, ha ez már megvan, akkor elkészítem a cselekmény vázlatot, megírom a hozzátartozó jegyzeteket és elvégzem a szükséges kutatómunkát. Ezután a körforgás kezdődik elölről…   

6. A második regényed Az Ajándék miről szó, kiknek ajánlanád?

Az Ajándék főszereplője ismét egy országos hírű amerikai orvosprofesszor, ezúttal Los-Angeles-i illetőséggel, aki ötvenedik születésnapjára megkapja ajándékba egy élményszolgáltató ügynökség munkamániás értelmiségiek idegeinek felborzolására tervezett programját.

Az ügynökségnél idegtépő kalandok sorozatát készítik elő az oda befizetett játékosok számára és sem Dr. Horton, sem az olvasó nem tudhatja meg az utolsó pillanatig, hogy mi történik valójában a játék résztvevőivel. Nem tudhatja, mi a valós és mi a trükközés a véresen durva események sokaságából, melyek során tucatjával gyilkolják le a professzor ismerőseit, munkatársait, végül szeretett testvéröccsét. A szörnyűségek sorozata egészen addig folytatódik, amíg hősünk, jóllehet kivételes szellemi és fizikai képességekkel rendelkezik, el nem határozza magát egy utolsó, sorsdöntő lépésre…

Ennek a könyvnek minden egyes oldalán meghökkentő dolgok történnek, ami még ebben a mozgalmas műfajban is kivételes. Ez a könyv sem nem okozhat csalódást azoknak, akik végig izgulták a Bosszú egy ellopott életért Dr. Barrymore-jának kálváriáját. Izgalom, rettegés, bosszúvágy, bosszú és megbocsátás - erre számítson az olvasó, akinek jó idegekre lesz szüksége ugyan ennek a regénynek a végigolvasásához, de legalább most is van valami, amitől nem kell félnie, ez pedig az unalom.

7. Miért pont ezt a műfajt választottad? Gondolkodtál-e azon, hogy más zsánerben is írj?

Azért a krimi műfaját választottam, mert olvasói visszajelzések alapján ehhez van érzékem, ezért továbbra is maradok ennél.

8. Melyik karaktereddel találkoznál, vagy cserélnél helyet legszívesebben?

Természetesen a játékban részt vevő főszereplővel Dr. Hortonnal, mert valóban életre szóló élmény lenne egy olyan izgalmas kalandot végig játszani, ami neki megadatik ebben a történetben.

9. Mit éreztél a történeted írása közben?

Úgy éreztem, mintha nem írója, hanem olvasója lennék a történetnek, mert én sem tudtam előre, hogy melyik fejezetben mi fog történni, miközben Dr. Horton helyébe képzeltem magam.

10. Mit gondolsz a két kötet után, várhatunk még további köteteket jövőben? Milyen terveid vannak?

Természetesen igen, már megvan a következő ötletem. Néhány napja már elkezdtem a kutatómunkát, és ezzel párhuzamosan hozzáfogtam a cselekmény vázlathoz is.

Könyvet itt tudjátok beszerezni:

Rácz Csaba írói oldala 

Bosszú egy ellopott életért 

Az Ajándék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése