2024. április 12., péntek

Előolvasás:Jud Meyrin:A Kristály Villa titka (Rózsakői rejtélyek 3.) - ("Jud Meyrin mesterien adagolja az izgalmat, a rejtélyt, a kíváncsiságot. Ráadásul mire végére értem, eléggé megbonyolította a dolgokat vagy mégsem? Ki tudja...")

~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni Jud Meyrin írónőnek, hogy újabb könyvét olvashattam el megjelenés előtt. Anyám, mióta vártam már, hogy legyen külön történetük nekik is. Újvári Péter és Rádai Emma, mindig is kíváncsi voltam rájuk.

FairBooks Kiadó gondozásában jelenik meg A Kristály Villa titka (Rózsakői rejtélyek 3.) címmel. A könyvet április 15-én lehet előrendelni.



Jud Meyrin
A Kristály Villa titka
(Rózsakői rejtélyek 3.)


Tartalom

Ha ​csak attól a férfitól számíthatsz segítségre, aki gyűlöl, a következmények beláthatatlanok…

Rády Emma tíz évvel korábban bosszút akart, ami azonban halállal végződött. Ugyan a börtönt megúszta, és új életet kezdett Rózsakőn, de a múltja továbbra is kísérti. Aztán egy éjjel bántalmazás hangjait hallja a szomszédból, és elhatározza, hogy nem hagyja annyiban. Hisz a saját bőrén tapasztalta, milyen az, amikor mindenki hátat fordít a családon belüli erőszak áldozatainak. Ám aki a segítségére lehetne, teljes szívéből gyűlöli.

Újvári Péter főhadnagy élete tönkrement. Megkeseredett és magányos Emmának köszönhetően. Amikor a nő felbukkan, minden erejével el akarja utasítani a kérését, és messzire akarja kergetni magától, nem csupán azért, amit Emma egykor vele tett. Hanem a mocskos és teljesen helytelen vágy miatt is, amit a nő iránt érez. De túl mélyen gyökerezik az ösztöne, hogy segítsen a bajba jutottakon.

Péter kénytelen-kelletlen nyomozni kezd, és Emmával olyasmire bukkannak, amire egyáltalán nem számítottak: Rózsakő eddigi legelborultabb gyilkosára. De vajon lehet esélyük ellene? És a gyűlölet tényleg átalakulhat szerelemmé, vagy ők ketten együtt még a gyilkosnál is nagyobb káoszba fullasztják Rózsakőt?


Vélemémyem
5/5

Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz a gondolataimat összeszedni és megírnom a véleményem. Az egyszer biztos, hogy szinte faltam a betűket. Lehetetlen volt. Nagyon régóta vártam, hogy Újvári Péter is kapjon külön könyvet. Ráadásul Emmával. Nem hiába mondják, hogy a gyűlölet és a szerelem közti határ eléggé vékony. Egy tőröl fakad ez a két érzelem. Vajon melyik érzés fog győzedelmeskedni?

Jud Meyrin mesterien adagolja az izgalmat, a rejtélyt, a kíváncsiságot. Ráadásul mire végére értem, eléggé megbonyolította a dolgokat vagy mégsem?  Ki tudja...

Először volt ilyen, hogy egy mellékszereplőt fejbe tudnám csapni, Annamarit nem bírtam, rettenetesen irritáló személynek tartom, fene, tudja kire gondolt az írónő, miközben ezt a karakter kitalálta. Nem mondom, hogy végére megkedveltem volna.

Az egész történet kicsit sokkolt, pláne a gyilkosság módja... Jesszus, nem emlékszem, hogy volt valaha is ilyen durva írónő eddigi történeteiben.

Kristály Villa titka egy igazi vérbeli krimi, egy kis romantikával megfűszerezve. De még mekkora romantikával... Nem hiába olvas az írónő saját zsánerében is. Tudja kamatoztatni az olvasásait. Egyik borzasztó titok derül a másik után, csak kapkodtam. Régi és új szereplők is felbukkannak, Pipi a kislány eszméletlen szövegei van.  

Egyébként Újvárit Stohl Andrást képzeltem. Tudom, tudom, lehet, másoknak nem jön be. De amikor kézhez kaptam, és elkezdtem azon nyomban olvasni, egyből ő jutott eszembe. A hangja, mozdulatai...Csak Stohl!

Nem tudom lehet-e ilyet mondani, de ezt feltette az I-re a pontot. Ez a könyv fantasztikus volt. Csak azt sajnáltam, hogy baromira végére értem. Remélem nem lesz vége ennek a sorozatnak.

Még egyszer köszönöm Jud Meyrin írónőnek, hogy elolvashattam ezt a fantasztikus könyvet.

FairBooks Kiadó oldalán lehet majd előrendeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése