2019. november 16., szombat

Thomas Jake Larson: Agorafóbia

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Thomas Jake Larson Írónak, hogy elolvashattam az Agorafóbia c. könyvet. Azt kell, hogy mondjam nem mindennapi horror könyv. Igazából ez az első számomra olyan horror könyv, amire azt mondhatom, hogy jesszuskám. Bizony, jesszuskám. Lentebb olvashatod bővebben a véleményemet.


Thomas Jake Larson:
Agorafóbia



Tartalom:

Senki sem tudja ki az a Mr. Williams, mégis mindenki elfogadja a meghívását. Médiumok, jósok és szellemvadászok érkeznek a vidéki skót kastélyba, de a három napos idilli és svédasztalos pihenés kísértethajszába fordul. A vár kapui bezárulnak, az emberek a falak fogságába esnek elszakadva a külvilágtól, végül kezdetét veszi a brutális mészárlás. Bár semmi közük egymáshoz, és a világ más-más részeiről érkeztek, mégis van egy közös pont az életükben, ami a kastélyhoz köti őket. Egyikük Dr. Robert Newman antropológus – aki kísértetjárta helyekre látogat el, és próbálja bebizonyítani, hogy szellemek nem léteznek – igyekszik minden lehetséges módon magyarázatot találni a jelenésekre. De a házban ragadt bolyongó lelkeket nem lehet se megfékezni, se elűzni. Egy megdöbbentő titkot őriznek, ami nem hagyhatja el az öreg falakat.

Véleményem:
4, 5 / 5

Nos, hogy őszinte legyek... Elején nagyon lassan indult be. Nehezen folytattam az olvasást, többször le kellett tennem, de mindig visszatértem hozzá. Egészen az utolsó néhány oldalakon indult be igazán az egész. Végére derül ki, hogy miért is zárták be őket, te jó isten, ledöbbentem a végén. Erre aztán végképp nem számítottam.

Elég későn indult be a történet, mert ahogy olvasgattam és olyan érzésem volt, mintha a Fűrész és a Végállomás c. filmek lettek volna egybe gyúrva ebben a történetben.
Nem lehetett sejteni ki a gyilkos, ki volt az a titokzatos férfi, aki meghívta őket. Őrületesen jó volt csak, hát döcögősen indult. Ezért nem tudok megadni igazán az 5 csillagot, pedig megérdemelné. Egyre izgalmasabb volt és egyre érdekesebb a vége felé a sztori. Sorba hullottak az emberek és különféle haláluk volt.  Hiszen olyan filmszerűen hatott ez a történet és tudjátok mit, nagyon is el tudnám képzelni filmként.
S épp emiatt jutott eszembe, hogy egy igazi horror filmként mennyire jönne be. Szerintem vállalható lehetne. Dr. Newman -t Liam Neesont képzeltem el. Valahogy ő zseniális alakítást tudna nyújtani.

Nehezen tudok most úgy írni a véleményt, hogy ne legyen spoiler. Talán annyit mondhatok, hogy a szellemes téma jobban tetszett. Igazából nem is kellett volna túl bonyolítani az egészet.Eléggé beteg és kemény horror lett  végére. Sok minden kiderül az olvasás alatt és nem tudom, mit mondjak. Komolyan, ilyet kitalálni. Köszönöm Thomas az élményt!
Thomas! Annyit kérnék, hogy írj! Ezen a vonalon érdemes lenne folytatni. 

Mindenesetre én elolvastam, tetszett szívből tudom ajánlani azoknak, akik nagyon szeretik a véres horror történeteket.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése