2020. június 9., kedd

Beleolvasó: Hajnal Kitti - Főnix ("Jake felnevetett. Hisztérikusan, keserűen, aztán leroskadt az ágy szélére. ")

Ma este újabb beleolvasót hozok Hajnal Kitti: Főnix c. könyvéből egy kis részletet. Az előző részben ott fejeztem be, hogy Jake és Noah vitatkoznak. Folytatása következik a Beleolvasó rovatomban.
Ha tetszett a rész, kérlek hagyjatok nyomott.


Hajnal Kitti:
Főnix



Tartalom:
Kaphat-e főnixként szárnyra hamvaiból egy kapcsolat? Képes-e egy erősnek indult szerelem túlélni az idő, a titkolózás és a kimondatlan szavak okozta sebeket? 

Jake tizenkilenc éves. Három szenvedélye van: a festés, a motor, és Noah. Három éve alkotnak egy párt, Jake épphogy tizenhat múlt, amikor elcsábította a férfit, aki a tanára volt. A kapcsolatukat így több okból is titokban kellett tartaniuk, a négy fal azonban nemcsak köréjük nőtt, egy idő után közéjük is állt. Az egyre több súrolódás egyre több veszekedést szült, Jake ráadásul egy vitájuk hevében elkövetett egy súlyos bűnt, ami tovább mélyítette közöttük a szakadékot. Amikor azonban Noah életében feltűnik valaki más, és elszánja magát a szakításra, rá kell döbbennie, hogy ők ketten képtelenek elengedni egymást…



ENGEDÉLLYEL


 Jake felnevetett. Hisztérikusan, keserűen, aztán leroskadt az ágy szélére. Beletelt néhány percbe, mire összeszedte magát. Amikor végre felnézett, Noah-t szinte leverte a lábáról a fiú szemében tükröződő fájdalom. Pedig azt hitte, nem számít. Azt hitte, már nem szereti …
– Mióta?
– Nem tudom. Talán az év elejétől.
– Szóval diák – állapította meg Jake, majd jó adag gúnnyal a hangjában folytatta. – Én már kiöregedtem? Kellett egy fiatalabb?
– Ne mondj ilyet! – szólt rá Noah, de a fiú csak szomorúan elmosolyodott.
– Akkor mégis mit vársz tőlem? Adjam rátok áldásomat, és húzzak ki a képből?!
– Jake, nyugodj meg!
– Hogy nyugodnék? – ordította magából kikelve a fiú. – Én magamban kerestem a hibát, miközben azért nem értél hozzám, mert mással voltál! Te utolsó…
– Nem feküdtem le vele.
Noah hangja halk volt, Jake mégis meghallotta, kibillentette őt az őrjöngésből. Meghökkenve meredt a férfira, értetlenül ráncolta a homlokát, aztán lehajtotta a fejét, és sóhajtott egy nagyot.
– Azt akarod mondani, hogy beleszerettél? Az még rosszabb.
Noah úgy érezte, kettészakad. Nézte, ahogy Jake ott ül előtte talán fél méterre, félhosszú, fekete haja az arcába hull, és legszívesebben odament volna hozzá, hogy magához ölelje. Közben viszont vívódott, úgy gondolta, hogy nincs joga akár egy ujjal is megérinteni.
– Nem tudom, mit érzek. Vonzódom hozzá, szeretek vele lenni…
Elakadt. Hogyan fogalmazhatná meg, ha egyszer ő sem lát tisztán?
– De?
– Ez inkább plátói.
Jake lassan felpillantott, némán fürkészte az arcát, és a férfi arra gondolt, ez az első igazán komoly beszélgetésük a kapcsolatukról a három év alatt. A fiú elveszettnek tűnt, Noah pedig gyűlölte magát, amiért megbántotta.
– Nincs hová mennem.
– Tudom. Azt is, hogy miattam nincs.
– Mi legyen?
– Nem tudom.
– Ez vicces. Vagy inkább ironikus – mondta a fiú a fejét csóválva. – Amikor megcsókoltál, azt hittem, minden rendbe jön, végre kilendülünk a holtpontról. Ha nem fekszel le vele, velem miért nem?
– Nem éreztem tisztességesnek.
– Mert így az voltál, ugye? – Noah nem felelt, de Jake nem is várta el. – Elmegyek zuhanyozni – közölte színtelen hangon, aztán magára hagyta Noah-t a gondolataival.
Jake a zuhany alatt utat engedett a könnyeinek. Kis híján három év… Még nem volt tizenhat, amikor beleszeretett Noah-ba, és kitartással végül sikerült megszereznie a férfit. Hát, eddig tartott. Sejthette volna, hiszen akkor is párja volt, amikor ő elcsábította…
Ingerült mozdulattal zárta el a vizet. Ki kellett szabadulnia, eltűnnie Noah közeléből. Ezer kérdés kavargott az agyában, de annyira munkált benne a düh, hogy képtelen volt továbbra is egy fedél alatt maradni a férfival. Ha egy kicsit lehiggadt, majd megbeszélik. Némán ment a szekrényhez, kihúzott belőle egy egyszerű pólót, bőrnadrágot és -dzsekit, majd felöltözött.
– Hová mész?
– El.


A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése