2020. szeptember 2., szerda

Interjú Hidasi Judit írónővel, akinek számos könyvet köszönhetünk.("Nagyon fiatalon, a nagymamám terelt az írás felé.")

Köszönöm Hidasi Juditnak, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőtől az Aranykör sorozatot olvastam, és nagyon szerettem. Nemrégiben volt lehetőségem előolvasóként elolvasni az Egy nap a parton c. kötetét, mely az Álomgyár Kiadó gondozásában jelent meg. Egy szó, mint száz imádtam. Számomra megtisztelő, hogy előolvasóként elolvashattam, és ráadásul felkerülhetett a nevem az Egy nap a parton könyv hátuljára.

(Forrás: Hidasi Judit Hivatalos Oldala.)


Kérlek, mesélj kicsit magadról. Mikor kezdtél el írni?

Nagyon fiatalon, a nagymamám terelt az írás felé. Kilenc éves korom óta naplót írtam, és tizennégy éves koromtól pedig újságot. Ma már saját magazinom van a Goodstuff Nem mondom meg hány éves vagyok, de közel harminc éve írok újságoknak.



Mi az írásod célja?

Erre nagyon könnyű válaszolnom: a szórakoztatás.

Hogyan kezdted el az írói pályát?

Nálam ez nem is volt kérdés. Mióta az eszemet tudom író szerettem volna lenni. Sokat tanultam, képeztem magam, és tanfolyamokra is jártam, mind amellet, hogy 15 éves korom óta folyamatosan publikálok, magazinokba is írok. Az első könyvem 2003-ban jelent meg. Rozéfröccs címen, ami azóta három kiadást is megélt.



Mi kell ahhoz, hogy szórakoztató, izgalmas és romantikus legyen egy történet?

Gazdag fantázia, humorérzék és ritmus. Aki nincs ritmusban a nyelvvel, soha nem fog tudni gördülékenyen írni. Ez az, ami az írásban nem tanítható. … és egyébként ettől lesz letehetetlen egy könyv. Ez ösztön.

Van kedvenc karaktered vagy jeleneted?

Mindig az utolsó, az épp aktuális. Nagyon szeretem az Egy nap a parton Attiláját, mert igazi pozitív személyiség. Mindenben a legjobbat látja. Sokan tanulhatunk tőle.



A családod, barátaid miként fogadták, hogy írsz és megjelent kilenc könyved?

Húsz év alatt már megszokták 

Volt olyan rész, amit nehezen írtál meg?

Az egész könyv nagyon nehezen született meg, mert a pandémia alatt rámomlott a home office és az összes munka, amellett, hogy a fiam is itthon volt. Nehezen találtam rá az időre, hogy mikor legyek „kreatív”. De szorított a határidő, így beosztottam az energiámat és végül szerencsére még idén nyáron meg tudott jelenni a regény.



A történet szereplőit mintáztad valakiről, vagy a fantáziád szüleményei?

Az író mindig figyel, mindig elcsen a hétköznapokból. De a szereplők a fantáziám szüleményei.

Milyen a fogadtatása az Egy nap a parton c. könyvednek?

Szeretik nagyon. Sok visszajelzést kapok, amiért rettentően hálás vagyok!




Várható majd tőled következő történet?

Persze! Évente két könyvet tervezek. Idén még jön a 99 gondolat a szerelemről, ami a tavaly karácsonykor megjelent 99 gondolat a szeretetről sorkönyve, aztán pedig tervezzük a jövő évet! De ez egyelőre legyen még titok!

A könyveket itt tudjátok beszerzeni:
Álomgyár Kiadó
Hidasi Judit


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése