2020. december 31., csütörtök

Amiket el szeretnék olvasni 1. - ("Egyúttal támogatom a szerzőket azzal, hogy bemutatom nektek a könyveket, egyfajta ajánló is egyben.")

Amiket el szeretnék olvasni, idei első rovatát fogom elindítani. Régebben nagyon tetszett nektek ez a bejegyzés, és gondoltam újra elkezdem, bemutatom nektek mely azok a könyvek, amiket szívesen elolvasnék.

Egyúttal támogatom a szerzőket azzal, hogy bemutatom nektek a könyveket, egyfajta ajánló is egyben.Most, is mint mindig igencsak nehéz volt összeszednem, hiszen egyre több új írók érkeznek az éterbe, vagyis kerülnek a szemem elé. S ez biztató számomra, mert így még több kötetet fogok majd olvasni 2021-es évre. Amire izgatottan és kíváncsian várom.

 


 Bálint Ferenc
Felelős alkoholista


 Tartalom:

Hogyan éli meg egy humorista a bezártságot, és milyen az, amikor egy járvány közepén, fellépések híján, tudatosan menekül az alkoholizmusba? Milyen módszerrel tudjuk a saját testsúlyunk többszörösét hazavinni borból? Hogyan keveredik egy pacifista kocsmai verekedésbe? Miért kell megfenyegetni egy fitneszgurut? Mi a baj a gravitációval? Hány sör nem sör?
Az olvasó az év legviccesebb túlélési tanácstárát tartja a kezében, egy intim naplót, ami a végén szerves egésszé lesz, és szerencsére nem hal meg a főhős.
Bálint Ferenc a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja, a Dumaszínház és a Showder Klub fellépője, 2014-ben kapott Karinthy-gyűrűt.

Keiran Rowley:
Hanyatlás

(Az elfeledettek Városa 1.) 

Tartalom:

Az ​Elfeledettek Városa. Város a városban, mely New York sötét acél- és üvegépületei közt rejtőzik. Kitölti az egyenes falak közötti hézagokat. Itt élünk mi, akik száz éve átvészeltük az utolsó háborút Európában.

Gyermekkorunk meséi velünk élnek – ám nem puszta emlékképekként, hanem a szó legszorosabb értelmében. Álca mögé bújva ott járkálnak az általuk Valóknak nevezett emberek között, igyekeznek beilleszkedni ebbe a világba, ahol a béke érdekében immár tilos a varázslat.
Csakhogy ez az ingatag, sok lemondást megkövetelő rendszer is veszélybe kerül, amikor egy brutális gyilkosság felforgatja az Elfeledettek életét. Az áldozat az egykori hercegnőből sztriptíztáncosnővé alacsonyult Csipkerózsika, akit többé semmiféle királyfi csókja nem ébreszthet fel, ugyanis egy mágikus fegyver által küldték örök álomba.
Csizmás, a Kormányzat rendfenntartója ered a gyilkos nyomába, aki szörnyű tettével az Elfeledettek közösségének egyik legfontosabb szabályát is megszegte. A nyomozás során egyre több jel utal arra, hogy egy sötét összeesküvés áll az eset hátterében, mely az egész rendszert felboríthatja, és egyetlen Elfeledett, de még a Valók sem érezhetik magukat biztonságban.
Mert a mesék gyakran kegyetlen történetekből születnek…

On Sai:
A két herceg

(Vágymágusok 2.)

Tartalom: 

Bálok, titkok, szívdöglesztő mágusok…
Rianna izgatottan várja a gyógyítók vizsgáját, és azt, hogy bejusson vele a könyvtárba, ám az események nem várt fordulatot vesznek. Valami zajlik a háttérben, aminek hatására Lidérc különösen kezd viselkedni.
Közben Erdon herceg hazafelé tart a sereggel, és Delonnal, az éles eszű, jóképű gyógyítóval. Rianna egyre nagyobb veszélybe kerül, és minden vágya, hogy visszacserélje magát az öccsével. Ám közben egyre több furcsaságra felfigyel. Mit titkolnak a háborúról a vezetők?
Rianna megpróbálja kideríteni a tűztojások titkát, és azt, milyen múltbeli sötét árny nehezedik a rémálmokkal küszködő, vonzó hercegre.
Miközben tart a katonai kiképzés, őket figyeli az élő vár, egy szélszörny, és ki tudja még, mi minden más.
„Pusztulj, vagy szeress”, a természet csak ezt a két utat ismeri, és ha nem vigyáznak, nagyon is lelkesen segít mindkettőben.
Éld át izgalmas és mágikusan érzéki kalandjait!

Borsa Brown:
A Kezdet

 Tartalom:

Ismerem ​az utam.
Gloria G. C. Latin-Amerikában nő föl, nyomor veszi körbe, és kilátástalanság. Az apja megtagadja, az anyja meghal, a bátyja pedig eladja. Gloria hiába próbál menekülni a sorsa elől, a származása nem csak lehetőségeket ad a kezébe, hanem halálos ítéletet is mond rá. Találkozása Jesus Herrerával megmenti az életét, de egyszer mindenért törlesztenie kell. Elhagyni kényszerül a hazáját, politikai menedékjogot kap, ezért az USA két elit katonát küld érte.
Robert Cooper, az egyik katona, veszélyesen közel kerül a védett személyhez, de egy Delta Force-os nem hibázhat. Azért mindig megfizet…
Mindenkinek van múltja, Gloriáé talán képes megsemmisíteni a jövőjét is.
Hol és miben van a hatalom?
A világ, ahol mindenkinek van ára, és ahol sokat kell érned ahhoz, hogy elkezdődjön az életed.
Szenvedély…
Kokain…
Természetvédelem…
Gerillák…
Gyermekprostitúció…
Hol kezdődik az életed, ha csak egy macska vagy?
Mert azt mondod, hogy ismered az utad… De az utad csak most épül…
A kezdet című regény A végzet párhuzamaként, a másik oldalról, a nő szemszögéből.

 Anne L. Green:
Toszkána vére

(Hatalom, mámor, Toszkána 1.)

Tartalom:

Veszteség ​nélkül nincs változás, de vajon a szerelem rá tud venni arra, hogy fejest ugorjunk az ismeretlenbe?

Cathlyn Keyes élete gyökeresen megváltozik, amikor egy csúnya szakítás után vőlegénye elől egy toszkán borbirtokra menekül átgondolni a jövőjét. Katie első pillantásra beleszeret a lankás, hullámzó dombokkal, magasba törő tujasorokkal, napfényben fürdőző szőlőtőkékkel és az este ezüstös fényébe burkolózó rusztikus kőépületekkel tarkított toszkán tájba… és nem csak a tájba. Hamarosan megismeri a sármos Danielét, aki felvillantja előtte a változás lehetőségét.
Daniele Allegrini évek óta azért küzd, hogy megmentse a családi birtokot a csődtől. Mindene a szőlő és a borkészítés, de be kell ismernie, az értékesítés kegyetlen versenyt diktáló világa távol áll tőle. A mindent irányítani akaró, olasz mentalitása miatt nehezen viseli a birtokra érkező okoskodó, makrancos és makacs Katie-t, aki elhatározza, hogy segít Danielének kilábalni az anyagi válságból.
A Toszkána vére a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat első része, amelyben az írónő egy vakmerő, olasz utazásra invitálja az olvasóját. Ez a könyv olyan, mint egy különleges bor: ínycsiklandó, nemes és mámorító, megfűszerezve egy kis pikantériával. Ha belekóstolsz, garantáltan még többre vágysz majd. A történet a Toszkána örököse című kötetben folytatódik.

Vi Keeland:
Vonzó hagyaték




Tartalom:

„Az ​elejétől a végéig elbűvöl és nem ereszt.” – CNC Bookish Vibes

Szenvedélyes vágy és örökölt gyűlölet .
A küzdelem Weston Lockwood és köztem évtizedekkel a születésünk előtt kezdődött. A nagyszüleink a legjobb barátok és üzlettársak voltak, legalábbis a nagyapám esküvője napjáig – ekkor a menyasszony kibökte, hogy képtelen hozzámenni feleségül, mert Weston nagyapjába is szerelmes. A két férfi éveken át nagy harcot vívott Grace Copelandért, aki egyébként szintén az üzlettársuk volt, azonban egyikük sem tudta teljesen megszerezni a nő szívét. Végül hárman háromfelé mentek.
A nagyapáink mást vettek feleségül, és a két férfi ádáz ellenfelekké vált az üzleti életben is. Apáink is folytatták az idővel megszokott küzdelmet. Majd Weston és én is. Igyekeztünk a lehető legnagyobb távolságot tartani egymástól. Az a nő azonban, aki miatt egykor kirobbant a háború, meghalt, és a világ egyik legértékesebb szállodáját váratlanul a nagyapáinkra hagyta, hogy osztozzanak meg rajta. Úgyhogy most itt vagyok egy szállodában azzal az emberrel együtt, akit születésemtől fogva gyűlölnöm kellene, és próbálom megoldani ezt az örökül kapott, bonyolult helyzetet.
Szokás szerint hamar egymás torkának estünk. Szívből gyűlöltem Weston Lockwoodot: magas volt, okos, fennhéjázó és túlságosan is jóképű. Tűz és víz voltunk. A családunk már megszokta a háborúskodást. Azonban volt egy apró kis gond. Valahányszor összevesztünk Westonnal, végül valahogy mindig az ágyban kötöttünk ki.
A New York Times bestsellerszerző, Vi Keeland az év legszenvedélyesebb romantikus történetét hozza el az olvasóknak.

Ludvig Dóra:
Mélypont 

 


Tartalom:

Tapasztalatlan és könnyen befolyásolható voltam. Nem tudtam kezelni az életem eseményeit, és letértem a helyes útról. Akkor talált meg minden nehéz helyzet, amikor a hátam közepére sem kívántam, én pedig elindultam lefelé a lejtőn…
A tizenhét éves Robertával szakít a barátja, majd elveszti a családjából hozzá legközelebb álló személyt, a nagybátyját is. Roberta képtelen feldolgozni, ami történt, rossz társaságba keveredik, az anyjára nem számíthat, a legjobb barátnője elfordul tőle, és nem tudja, az új barátaiban bízhat-e.
Vajon egy új szerelem segíthet rajta?
Képes lesz megállni a lejtőn, mielőtt késő lenne?

 J.Soldier:
Mágus




Tartalom:

„ ​A Mágia amióta világ a világ ,létezik és át-meg át szövi az emberiség mindennapjait Így van ez, a XX.. században is, ahol egy modern mágus él egy nagyváros peremén, a családjától nem messze. Megtagadja az ősi tradíciót, hogy unokáját tanítsa.”
" – Ő a legjobb, akitől tanulhat. Nézzen körbe! – súgta a lány fülébe. – Ezt, amit maga körül lát, mind neki köszönhetem. Mindent Mr. Thompson, a mágusmester intézett. Én csak kapkodtam a fejem egy csőd után, aztán kaptam egy telefonszámot, és rá fél évre a semmiből előtermett ez az étterem – suttogta Lisa fülébe, amíg az asztalhoz kísérte őket. Mint minden ember, aki nem értette a természet titkait, csodának tudta be azt, amit a mágusok, boszorkánymesterek tudnak.
– Ő a kisunokám, és nem a tanítványom.
– Ó, persze, természetesen. Ezek a dolgok titkosak. Azt én is tudom, hogy a családon belüli oktatás nagyon erős – azzal sarkon fordult és a dolgára sietett.
– Papa, elég érdekes dolgokat mondott ez a fickó rólad.
Közelebb hajolt az asztal felett, a férfi szintén. Szemük alig húsz centire volt egymástól.
– Mágusmesternek hívott téged. Elmondta, hogy mindent neked köszönhet. Ezért kaptunk helyet a mai napra?
– És még mit mondott?

 Joyce Hill_
Újrakezdés




Tartalom:

Egy porba hullott élet.

Egy bizonytalan jövő kezdete.

Joslyn Price fiatal, független és gyönyörű. Mindene megvan, ami kell egy csodás élethez. Egy valami hiányzik az életéből: a szerelem. Egy napon váratlanul felbukkan Ben. A férfi maga a tökély. A rabjává válik. Ben mindent megtesz azért, hogy a nőt magához láncolja. A terve jó úton halad. Egy éjszaka azonban mindent megváltoztat. Hogy Joslyn számára mit tartogat a jövő: csak rajta áll! Újrakezdi vagy örökre elveszik?

Egy igazi érzelmi hullámvasút, ami rengeteg titkot, fordulatot és nehézséget tartogat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése