2020. december 14., hétfő

Fodor Zsana: A jó édesanyátok (Elhúztam, anyátok 2.) - ("Fodor Zsana újabb fantasztikus, szórakoztató történetet írt. Ahogy az első részben, úgy a második részében is olyan történetet írt, mely mindenki küszködik, ha elérték azt a bizonyos kort.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Fodor Zsana írónőnek, hogy elolvashattam A jó édesanyátok c. (Elhúztam, anyátok 2.) kötetét. Ahogy az első részét, úgy a másodikat is imádtam olvasni. Nagy kedvencem lett ez a könyv is.

   Fodor Zsana:
A jó édesanyátok
(Elhúztam, anyátok 2.)

Tartalom:

Engedd ​el a múltat, hogy visszakaphasd a jelent – ezt tanácsolja Fodor Zsana az Elhúztam, Anyátok című regényéből már megismert szereplőknek.

A folytatás egy buliparadicsomba, vagyis Ibiza szigetére repít…

Bulira fel! A negyvenedik születésnapot vétek kihagyni! Clarissa pontosan ez teszi. Belecsap a lecsóba. Egy hét az egész! Peter féllábon is kibírja nélküle a gyerekekkel. És ha már a barátnői, Rose és Sisy, voltak olyan kedvesek, hogy megszervezték neki álmai útját az ibizai buliparadicsomba, akkor egyszerűen nem lehet akadálya, hogy végre beteljesüljön a leghőbb vágya. És ami rá vár: új ország, új társaság… és egy új férfi. De mi lesz annak a vége, ha egy nőképtelen ellenállni az újdonság varázsának? És ha egy férfi?

Peter megadó férjként beismeri, nincs mit tenni, le kell nyelnie Clarissa bulihetét. A kiégés tünetei azonban döngetni kezdik az ajtót, és erre nem más hívja fel a figyelmét, mint egy kedves kolléganője, aki többet is kíván nyújtani Peternek, mint a lelki támogatás. Peter legjobb barátja, Carl megzuhanása azonban tanulságos példaként szolgál Peternek.

De vajon ki áll melléd, ha nyakig süllyedsz a mocsárba?

 

 Véleményem
5/5

Fodor Zsana újabb fantasztikus, szórakoztató történetet írt. Ahogy az első részben, úgy a második részében is olyan történetet írt, mely mindenki küszködik, ha elérték azt a bizonyos kort. A bizonyos kornál vagy kor után jön a kiégés, fásultság és a tompultság. Hogy bármit elértük az életben, már semmi nem izgat. Clarissa életében egy újabb szakasz jön, és felteszi a kérdést, mi jöhet még? Mit tartogathat az élet? Mit tudd még adni, amit nem kapott volna meg? Élet nagy kérdéseire keresi a választ, távol a családjától. De vajon észreveszi, hogy az orra előtt van a megoldás, mielőtt nagy keresésben el nem veszíti a családját?

Ráadásul Peter sem unatkozik. Carl kijózanító verést kapott Petert-től. Egyik titok derül ki a másik után. Csak kapkodtam a fejem. Sisy életéből is kapunk egy pici szeletet. Sokkolt számomra, amit megtudtam Sisy-ről, de valahol megértem.

Úgy érzem most Clar kicsit túl lőtt az én kereséssel. Úgy érzem, mintha csak körülötte forogna a világ és semmi, senki nem elég neki. Amennyire kedveltem az első részben, mostani kötetben kicsit sok volt. Alapból nem sokat gondolkodott Peter-re, családjára. Hogy esetleg megbeszélje a gondokat. Nem mondom, ne menjen ember lánya nyaralni, de nem így. Vagy nem is tudom. Csodálom Peter türelmét, hogy merte elengedni Clart egy ilyen útra. Az, azért a bizalom meg volt mindkettőjükben.

Őszintén nem tudok hosszút írni, mert amit elmondani szeretnék nagyon spoileres lenne. Én pedig azt nem szeretném.Annyit elmondhatok, hogy ezek után bármit is írjon, Zsana, én mindent elolvasnék. Szeretem ezt a stílust. Nem erőlteti az emberre a történetét, kikapcsol, szórakoztat, tanulságos. Elgondolkodtat, könnyed olvasmány, nem unalmas és nincs felesleges szájba rágós dolgok.

Az ember könnyen oda tudja képzelni magát, hogy Ibizán van, fülében hallja a zene hangját, víz morajlását. Mindenesetre, én már a következő történetet is kigondoltam magamban. Lehetne, mondjuk Dean-ről vagy Sean-ról szólhatna. El tudnám képzelni... Szívből ajánlom nektek. Imádni fogjátok. 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Fodor Zsana írói oldala

Erawan Kiadó 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése