2021. január 5., kedd

Amiket el szeretnék olvasni 2.rész - ( Fergetesen jó könyveket találtam...)

Ahogy ígértem jövök a második résszel az Amiket el szeretnék olvasni rovattal, vajon mely könyveket fogok bemutatni nektek. Mindig is izgalmasnak tartottam a listázást. Szinte mondhatni, mindenevő vagyok. Most sem lesz másként, és bízom benne, találtok kedvetekre valót. Én biztosan!

 


 


Borsa Brown
Frontvonal:

Tartalom:

Valaki ​a fotóival közöl, és van, aki gondolatokkal. 
Egyesek szerint az emberekhez eljutnak a látottak, mások szerint az emberekhez eljutnak a szavak. 
Nem lehet eldönteni, hogy a képek vagy a betűk erősebbek-e, de az kijelenthető, hogy bármekkora is önmagukban az erejük, együtt mindennél mélyebbre hatolnak.

Közel három évtized a Magyar Honvédségben, több missziós feladat végrehajtása különleges műveleti csoporttagként. Számos hazai és külföldi elismerés – mint például a Combat Infantryman Badge – mellett a fotói révén ismertséget szerzett P. J. valóságos betekintést enged a Magyar Különleges Erők operátorainak világába. 
Tudás, technika, belső látásmód, amelyet az aktív szolgálat és a csoporttal átélt közös élmények alakítottak ki.

Borsa Brown, a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt, 2015-ben az Év Könyve kitüntetést, valamint „2017 legnépszerűbb írója” elismerést elnyerő szerző szavaival, gondolataival támasztja alá a sajátos látásmódú képeket.

Hazaszeretet, bátorság, hit, hűség és becsület, amit egy hivatás és az anyaföld reményteli ígérete foglal keretbe. 
Felkavaró, megrendítő, ugyanakkor ámulatba ejtő képek és szavak, amelyek minden embert megérintenek, és amelyeket a valóság szült.

Susannah Skiethen :
Második esély

(Együtt veled 2.)

Tartalom:

„…a szerelem illúzió, amit a heves vágyakozás vált ki, amikor annyira sóvárogsz valaki után, hogy majd' belepusztulsz, hogy megkapd.”

Edward Cooper szentül hiszi, hogy a szerelem nem létezik. Visszatér Miamiba, hogy beindítsa saját vállalkozását és rendezze a múltbéli sérelmeit a nővel, aki majdnem elérte nála a lehetetlent. Dawn fenekestül forgatta fel Eddie addigi kényelmes életét, azonban csalódást okozott a férfinak. De vajon jár nekik a második esély?

A sors váratlanul az útjába sodorja a kiismerhetetlen Lisa-t, aki a folyamatos elutasításával felkelti a férfi érdeklődését. Csakhogy a lány ellenállásának komoly oka van, ami Eddie-nek nehéz kihívást jelent. Lisának lesz elég bátorsága, hogy rendbe tegye az életét és helyet adjon benne a férfinak?

A két nő a feje tetejére állítja Eddie elképzelését a szerelemről, de vajon az ő tetteit csak a vágy vezérli? Melyik lány nyeri el a bizalmát, hogy végül feltárja neki a szívét?

Még több szenvedély és romantika a sorok között.

Emily Hart:
A becstelen

(A korona lovagjai 1.)

Tartalom.
Alexander ​James Wycomb, Westfield hercege, öt év után tér vissza Londonba a napóleoni háborúkból, hogy a régensherceg szolgálatába álljon. Azonban már az első bevetésén egy nem várt látogatóba botlik. Küldetését az a kisasszony zavarja meg, akit bevonulása óta a szívében őriz. A feltörő emlékek magukkal ragadják, és nem tudja megállni, hogy ne csókolja meg a hölgyet. Csakhogy a múltja nem hagyja Alexandernek, hogy boldog legyen.

Lady Isabel Craven, Redcliff gróf idősebbik húga, mindig is kíváncsi természetű volt. Ezért is botlott egy álarcos férfiba ott, ahol semmi keresnivalója nem volt. Egyiküknek sem. De az idegen felbosszantja, majd lesz olyan arcátlan, hogy meg is csókolja, ezzel belopva magát a lány szívébe. Oda, amit már régen Westfield hercegének adott.

Vajon Isabel meg tudná bocsátani a herceg bűneit és teljesen átadni magát neki, vagy az álarcos még felkavarhatja az érzéseit? És Alexander képes lesz-e véghezvinni a küldetését, valamint legyőzni a démonait, hogy végre boldog lehessen a lánnyal?

 Ronil Cain:
Fraktál

Tartalom:
A ​nanotechnológia és a Dolgok Internete az emberiség legnagyszerűbb vívmányai közé tartoznak, egészen addig, míg rossz kezekbe nem kerül az egész. Egy ismeretlen jel az egész világon megzavarja az egészségügyi okoseszközöket. A jelenséget különös halálesetek követik, s mindez egy világméretű összeesküvést sejtet a háttérben.

A nanotechnológia egyik közismert tudósnője és egy fiatal hekkerlány nyomozni kezdenek a jel forrása után, de egy gazdag milliárdos öngyilkossága, valamint két titkosügynök teljesen új irányba viszik az eseményeket. Aztán kiderül, hogy senki sem az, akinek mondja magát, és nem mindenki csinálja azt, amit valójában kellene neki, és erről még csak nem is sejt semmit.

Ronil Caine harmadik regénye éppoly pörgős és filmszerű, mint a Lilian és a Rémteremtő voltak. A népszerű kortárs scifi-thrilleríró ezúttal a nanotechnológia elképesztő lehetőségeiről írt letehetetlenül izgalmas és mélyen elgondolkodtató könyvet. Hiába a fiktív jövőkép, a veszélyek nagyon is valósak.

 Ronil Cain:
Rémteremtő

Tartalom:
Ha ​egy technológia lehetővé tenné, hogy valósággá változtasd a gondolataidat, mihez kezdenél? Meggazdagodnál? Illuzionistaként sztár lennél? Segítenél másoknak? Vagy eltakarítanád a szabadlábon lévő bűnözőket? Miért is ne, egy gondolat nem hagy semmilyen nyomot, nem igaz?
Dai intelligens fiatalember, aki barátjával, Artival megalkot egy gondolataikat megjelenítő gépezetet. A testet öltő gondolatok azután bármire képesek. Habár Dai a világot kívánja jobbá tenni, a drasztikus módon szaporodó titokzatos halálesetek száma az ismert bűnözők körében hamar felkelti a rendőrség figyelmét. A pszichológiai macska-egér játékban pedig annak az igazsága győz, aki a legtovább bírja a szabályok nélküli küzdelmet.
Vajon meddig tudja Dai uralni a maga teremtette szörnyeket? Vagy elméje sötét bugyrai végül őt magát is elnyelik?
Ronil Caine második regénye hozza a Lilianben megismert filmszerű, gyors ütemű történetvezetést, de mindenre rátesz még egy lapáttal. SF alapokra épülő thriller, ami az elme legsötétebb barlangjaiba kalauzolja el az olvasót, pontosabban azoknak lakóit hozza ki a felszínre.

„Úgy jó, ahogy van.”
– Lőrincz L. László a szerző első regényéről

„Letehetetlenül izgalmas.”
– 168 óra a szerző első regényéről

R. Kelényi Angelika
Róma,Róma:

( Caroline Wood 2.)

Tartalom:
LA ​CASA DELL'AMORE

Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem…

Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát.

Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt?

R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző Caroline Wood-sorozatának új része humorával, titokzatosságával és bájos romantikájával ismét lebilincselő élményt nyújt az olvasóknak.

R. Kelényi Angelika:
Halálos Hollywood

( Caroline Wood 2.)

Tartalom:

A ​híres brit színésznő titokzatos fenyegető üzeneteket kap egy idegentől, aki látszólag mindent tud róla; mikor, hol, kivel, mit csinál. Emily Montgomery már fényes nappal sincs biztonságban, ezért felfogadja Beverly Hills legvonzóbb magánnyomozóját… de hogy a fényűző partikról se maradjon le a zaklató miatt, szüksége van egy „barátnőre”, akinek egyéni a stílusa, rajong a celebekért és jártas a harcművészetekben. Caroline Woodra esik a választása, aki valójában azért utazik a sztárok városába, hogy világraszóló cikket írjon a lapba Hollywood hírességeinek viselt dolgairól. 
Caro első feladata nem éppen testhezálló, de hogy a veszélyesen sármos új főnökét lenyűgözze, a lány még arra is hajlandó, hogy karateedzésre járjon, kihallgassa a celebek féltve őrzött titkait, és tűsarkúban is képes legyen mosolyogni három órán át. 
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem.

R. Kelényi Angelika:
Rejtélyes Rio

( Caroline Wood 3.)

 Tartalom:

aroline ​jóképű és rátarti főnöke ezúttal nem kevesebbet vár el a bloggerből lett nyomozótól, mint hogy találja meg a legrövidebb utat a mennyországba… persze anélkül, hogy elhalálozna. A gazdag francia és brit turisták csinos kis összegeket hajlandók áldozni Brazília legnépszerűbb gurujának, akitől testben és lélekben is megfiatalodva térnek haza, de egyre furcsábban viselkednek, mintha agymosáson estek volna át. Persze akad olyan is, akinek a megváltó szeánsz az egzotikus dzsungelben nemcsak a vagyonába, de az életébe is kerül…
Carót is elküldi a főnöke, hogy egy ütős riporttal buktassa le a szélhámos gurut, mire a fekete mágus sötéten villogó tekintete megakad a csinos lányon, aki, ha nem vigyáz, hamar a hetedik mennyországban találja magát.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem.

 R. Kelényi Angelika:
Szédítő Balaton:

( Caroline Wood 4.)

Tartalom:

Caroline ​Wood sosem gondolta volna, hogy egyszer ékes magyar nyelven súgja majd valaki fülébe: Szeretlek! Sármos, mindazonáltal nagyképű főnöke ez alkalommal egy családias panzióba küldi, amely a Balaton partjára vonzza a külföldieket messze földön híres konyhájával. Éppen ez utóbbi szúr szemet a helyi luxusszálloda hírhedt tulajdonosának, aki még a gyilkosságtól sem riadna vissza, hogy megszerezze a kis panzió séfjének titkos receptjeit. Carónak leleplező anyagot kell írnia az aljas módszerekkel dolgozó szállodásról, aki bárkit félreállít, ha az érdeke úgy diktálja…
A baj csak az, hogy a lány ugyan enni szeret, de nem egy konyhatündér, mégis profi szakácsként kell bizonyítania. A séfnek azonban más irányú elvárásai is vannak… A lány hamar nyomra bukkan, és szokása szerint a legnagyobb veszélybe sodorja magát… Mit főz ki Caroline ezúttal, hogy ép bőrrel megússza a magyar gasztro-kalandot?
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem.

Kendall Ryan:
Társasjáték sorozat

Tartalom

Nem szerethetek beléd! 
Amikor utoljára láttam a legjobb barátnőm öccsét, még fogszabályzós kis stréber volt. Egy nap azonban Cannon, a kisöcs, megjelent nálam, hogy meghúzza magát a vendégszobámban. Teljesen megváltozott. Huszonnégy éves, széles vállú, férfias és pokolian szexi pasi lett. A több mint 185 centijével, a pólója alatt feszülő szikár izmokkal, a mély hangjával és az önelégült vigyorával őrülten csábító. 
Éppen csak túlesett egy csúnya szakításon, ezért eszében sincs új kapcsolatba keveredni. És én ellen tudok állni a kísértésnek, igaz? 
Ki is tartottam egészen a harmadik éjszakáig, amikor is túl sokat ittunk, és bevallotta nekem a legféltettebb titkát: olyan isteni az ágyban, hogy a nők azonnal beleszeretnek. Szerinte ez átok, nem áldás. 
Szerintem ez baromság, és ezt be is fogom bizonyítani. Kizárt, hogy beleszeressek Cannonba. De mihelyt belevágunk… rádöbbenek, hogy talán életem legnagyobb hibáját követtem el, amikor nem hittem neki. 

Anne L. Green:
Elfojtott vágyak

(Elfojtva 2.)

Tartalom:

Lehet, hogy a múlt mégsem tűnt el nyomtalanul? 
Ian Bryton vagyok, az egykori kemény faszagyerek, akinek sikerült megharcolnia a belső démonaival és az előítéletekkel. Jól menő cégtulajdonosként családot alapítottam, büszke férj és apa lettem. Látszólag mindenem megvan, ám mégsem vagyok boldog, csak a kudarcokat, csalódásokat tapasztalom. Érzem, hogy küzdelmes választás elé kényszerülök, mert rádöbbentem, hogy elengedni vagy elfojtani a vágyaimat nem ugyanaz. El kell döntenem, menjek, mielőtt felszínre törne minden elrejtett érzelmem vagy megvárjam a teljes káoszt. 

Fodor Petra:
Pillanatnyi boldogság

Tartalom:

Két ​lány, két nagyon különböző élet… 
Az egyiknek minden lehetősége megvan, hogy megvalósítsa az álmait, a másiknak küzdenie kell, hogy elérhesse azokat… 
Dóra kezdő író, és úgy érzi, hazájában nem kapja meg azt az inspirácót, mely elindíthatná a siker felé vezető úton. Ezért úgy dönt, egy angliai egyetem falai közt keresi leendő hősnőjét és saját magát. A hétköznapjai a tanulás mókuskerekében telnek, így nehezen, de végül elindul a Nagy Mű felé. Miközben útját keresi, szembesül a múlttal, a családi tragédiák eddig elkendőzött rideg valóságával. 
Abby igazi belevaló, bulizós angol egyetemista, egy híres, bohém drámaíró unokahúga, akinek minden adott a boldoguláshoz. Ám miközben kreatív írást tanul az egyetemen, rá kell jönnie, hogy egy neves rokon még nem jelenti azt, hogy az ember maga is tehetséges…
A két lány sorsa óhatatlanul is összeforr. A mindig rosszul választó Abby és a választani képtelen Dóra megtalálja-e a végén a szerelmet? Rálelnek-e életük értelmére? Melyikükből lesz író, és kinek nyit az idő újabb lehetőségeket? 
Fodor Petra első regénye az útkeresésről, a lehetőségekről és a szerelemről elvarázsolja az olvasókat.

Schneider Péter:
Modesto

 

Tartalom:
Leslie ​O'Kelly kapitányt egyik csapás éri a másik után. Nem elég, hogy nemrégiben elveszítette régóta súlyos betegségben szenvedő feleségét, a kórházi számlák kapcsán vagyona is odalett, de még ezen felül is jelentős adósság nyomja a vállát. Kénytelen hát az eldugott Modestóba költözni lányával, Jessie-vel, hogy ott új rendőri megbízatást vállaljon, ami viszont egyet jelent szakmai karrierjének végével. Amikor már úgy érzi, nincs tovább hova hátrálnia, bekövetkezik a legrosszabb: lánya, aki még édesanyja halálát sem dolgozta fel, erőszakos bűncselekmény áldozatává válik. Leslie hiába reméli az ügy mihamarabbi megoldását, valaki szabotálja a nyomozást, méghozzá egyértelműen a helyi kapitányság berkein belülről. Less azonban az elkövetők nyomára bukkan. Ám ahelyett, hogy bosszút állna rajtuk… inkább társukká szegődik.

Amikor Gary Birdseye hadnagyot a modestói őrsre helyezik át, minden kollégája úgy hiszi, a tapasztalt rendőrt büntetésből ásták el itt, az isten háta mögött. Valójában szaglászni küldték, mert valami bűzlik a kapitányságon. A rutinos nyomozó már messziről megérzi, ha valaki sumákol. Most azonban itt van ez az O'Kelly kapitány, akin egyszerűen nem igazodik el. Valami történt vele. Valamire készül. Valami megfejthetetlenül agyafúrtra…

Ez a könyv nem azoknak szól, akik bosszút állnának a rendszeren. Ez a könyv azoknak szól, akik azt szeretnék látni, amint a rendszer önmaga ellen fordul.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése