2022. március 20., vasárnap

„A káosz és kaland letehetetlen keveréke" – Christopher Buehlman: A fekete nyelvű tolvaj, megjelenik április 12-én - ("„Az elejétől a végéig öröm volt olvasni. Végtelenül szórakoztató utazás egy világban, ami épp olyan iszonyatos, mint amilyen csodás." Anthony Ryan, A vér éneke szerzője")

Tízezer fiunk mind ellened szegül
Fekete nyelvükön esküszó hevül
Bosszújuk elér, hiába menekülsz

Christopher Buehlman: 
A fekete nyelvű tolvaj
(The Blacktongue Thief)


„A káosz és kaland letehetetlen keveréke; nem akartam, hogy véget érjen.”
Fantasy Book Review

„Máris igazi klasszikus.”
Grimdark Magazine

Megjelenik április 12-én!

Agave Könyvek Kiadó

 
Fordította:
Sárpátki Ádám
 
 Fülszöveg

Kinch Nrségére, vagyis a zárfeltörésre, késharcra, falmászásra, zuhanás tompításra, hazugság szöa Shannack kisebb vagyonnal tartozik a Szedők Céhének, amiért kiképezték a tolvajok mestevésre és csapdaállításra, valamint pár apróbb varázstrükkre. Muszáj törlesztenie az adósságát, ezért elrejtőzött a régi erdei út mellett, hogy kirabolja az arra járó utazókat.

Ma azonban Kinch Na Shannack rossz célpontot választott.

Galva egy lovag, a kegyetlen goblinháborúk túlélője, és a halál istennőjének szolgálóleánya. A királynőjét keresi, aki eltűnt, miután az óriások lerohantak egy távoli, északi várost.

Kinch örülhet, hogy élve megúszta a sikertelen rablást, azonban a sorsa végzetesen összefonódik Galváéval. A tolvajt és a lovagot a közös ellenségek és a szokatlan veszélyek arra késztetik, hogy nagyszabású utazásra induljanak, amely során emberhúsra éhező goblinok és sötét vizekben vadászó krakenek várnak rájuk, a tisztesség pedig olyan fényűzés, amit kevesen engedhetnek meg maguknak.

 

Blörbök

„Az elejétől a végéig öröm volt olvasni. Végtelenül szórakoztató utazás egy világban, ami épp olyan iszonyatos, mint amilyen csodás."
Anthony Ryan, A vér éneke szerzője

„Telis-tele van fanyar humorral, trágár nyelvezettel és emlékezetes szereplőkkel, akik ádáz és hitvány múltjuktól űzve bukkannak fel a történetben… Ennek a könyvnek minden egyes oldalát imádtam! Sőt, minden mondatát! Ennyire jó.”
Nicholas Eames, A Wadon királyai szerzője

„Lenyűgöző… Pörgős, szórakoztató, és tele van őrületes mágiával. Nagyon kíváncsi vagyok, Christopher Buehlman ezt hogy folytatja.”
Brent Weeks, A Fekete Prizma szerzője

„Fantasztikus utazás, benne alakváltó orgyilkosokkal, vérengző krakenekkel és káprázatosan hátborzongató mágiával.”
A. K. Larkwood, A Kimondatlan Név szerzője

„Kimagasló teljesítmény. Fel sem tudom sorolni, mennyi jó dolog van A fekete nyelvű
tolvajban. Átkozottul jó könyv!”

Glen Cook, A Fekete Sereg szerzője

„Egyharmad rész tündérmese, D&D kaland és LSD-trip. Alig várom, hogy visszatérjek ebbe a hangulatos és elk*rt világba!”
Jonathan French, a The Grey Bastards szerzője

A szerzőről


Christopher Buehlman a floridai St. Petersburgból származó író, humorista és forgatókönyvíró. Szinte minden évben járja az országot, közben fantasyt és horrort ír, illetve reneszánsz tematikájú fesztiválokon ad elő. Útján elkíséri felesége, Jenn, a mentett kutyájuk, Duck, valamint fekete macskájuk, Jane Mansfield, a szakavatott nindzsa.

A fekete nyelvű tolvaj című fantasytől mindenki megőrült tavaly.

Elképesztő visszajelzéseket kapott olyan szerzőktől, mint Anthony Ryan, Robin Hobb, Brent Weeks és Nicholas Eames, hogy csak a legismertebbeket említsük, de az olvasók is új kedvencet avattak.
 

Előrendelhető kedvezménnyel:

Agave Könyvek Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése