2022. március 4., péntek

Megjelenés: John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társaság - ("A nemzetközi megjelenés után alig pár nappal magyarul is érkezik John Scalzi új regénye. Tematikájában eltér a tőle megszokottaktól, de ezúttal sem lesz hiány jó párbeszédekben és remek humorban. ")

 

„Napjaink legélvezetesebb sci-fi szerzője.”

Joe Hill

John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társaság

(The Kaiju Preservation Society)

A nemzetközi megjelenés után alig pár nappal magyarul is érkezik John Scalzi új regénye. Tematikájában eltér a tőle megszokottaktól, de ezúttal sem lesz hiány jó párbeszédekben és remek humorban.

A Kaidzsú Állatvédő Társaság olyan, mintha a Jurassic Park egy erkölcsösebb formája találkozna a Városfejlesztési osztály bajtársiasságával. Végtelenül szellemes és üdítően megfontolt hangvételű könyv."

Publishers Weekly

Elkeltek a regény televíziós jogai.

Megjelenik március 22-én!

Agave Könyvek Kiadó 


Fordította: Rusznyák Csaba

Fülszöveg

Amikor a Covid-19 végigsöpör New Yorkon, Jamie Gray egy ételszállító app futáraként kénytelen dolgozni. Kilátástalan helyzete azonban csak addig tart, amíg egy rendelés teljesítése során összefut Tommal, akivel érintőlegesen ismerik egymást régről. Tom a saját szavai szerint egy „állatjogi szervezetnek” dolgozik, és a csapatának sürgősen szüksége lenne egy egyszerű rakodómunkásra. Jamie, aki bármi mást szívesebben csinálna a futárkodáson kívül, azonnal elvállalja a munkát.

Tom csak azt nem köti Jamie orrára, hogy az állatok, amelyekről a csapat gondoskodik, nem a Földön élnek. Legalábbis nem a mi Földünkön. Egy alternatív dimenzióban gigászi, dinoszaurusz-szerű, kaidzsúnak nevezett teremtmények kószálnak emberek nélküli, trópusi világukban. Ők az univerzum legnagyobb és legveszélyesebb pandái, és most bajban vannak. Ugyanis nemcsak a Kaidzsú Állatvédő Társaság talált utat magának ebbe az alternatív világba, hanem mások is. Óvatlanságukért pedig milliók fizethetnek az életükkel a mi Földünkön.

 

Blörbök

„Scalzi legújabb regénye az óriásszörnyek tematikájához nyúl rendkívül eredeti és szórakoztató módon.”
Booklist 
 
„A Kaidzsú Állatvédő Társaság olyan, mintha a Jurassic Park egy erkölcsösebb formája találkozna a Városfejlesztési osztály bajtársiasságával. Végtelenül szellemes és üdítően megfontolt hangvételű könyv."
Publishers Weekly

„Ez a regény tökéletesen alkalmazza azokat a dolgokat, amiket mindannyian szerettünk a Jurassic Parkban, és remekül társítja az elmúlt hatvan év kaidzsú-filmjeinek nosztalgikus hangulatával. Minden sci-fi generáció számára tartogat valami szeretnivalót.”
Horrortree

„Napjaink legélvezetesebb sci-fi szerzője.”
Joe Hill

 

A szerzőről

John Scalzi az ezredforduló után feltűnt sci-fi írók nemzedékének termékeny és invenciózus tagja.


Dolgozott kreatív tanácsadóként a Csillagkapu Univerzum tévésorozatban; népszerű blogja, a Whatever pedig az egyik legrégibb a maga nemében. A Vének háborúja az első műve, mára kultkönyvvé vált, az univerzuma a későbbiekben öt további kötettel bővült. A 2012-es Vörösingesek című regényéért elnyerte a Hugo-díjat, Az összeomló birodalom pedig Locus-díjat kapott 2019-ben. Scalzi szakmai elismerését jelzi, hogy 2010-ben megválasztották az Amerikai Science-Fiction és Fantasy Írószövetség elnökévé.

Jelenleg az ohiói Bradfordban él feleségével és lányával. 
 

Előrendelhető kedvezménnyel!

Agave Könyvek Kiadó

A szerző további kötetei az Agave Kiadónál

John Scalzi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése