2022. augusztus 2., kedd

Előolvasás: Kayra B King: Chaos (Ezüst és Vér 1.) - ("Egy nagyon izgalmas és érdekes, egyedi világot épített az írónő. Igazi vámpírok, vérfarkasok uralta világot hozott létre, ami semmi nem az aminek látszik. Más a szabályok, az élet, hagyományok.")

Szeretném megköszönni Kayra B King írónőnek a megtisztelő bizalmat, hogy hónapokkal előbb elolvashattam a sorozat első kötetét Chaos (Ezüst és vér 1.) címmel. Mikor elolvastam, hogy miről szól, kétség sem fér, nekem ezt el kell olvasnom. Meg kell, hagyni van tehetsége, elképesztő világot épített fel. Köszönöm Kayra B. King! Egy élmény volt. Ezúton is köszönöm, hogy a borító elejére felkerülhetett az ajánlóm, számomra megtisztelő.


Kayra B King:
Chaos
(Ezüst és Vér 1.rész)

Tartalom:

 „Ő a legpusztítóbb fegyver, amit valaha teremtettek.”

Larion Northman, a Pusztító sorsa az, hogy átlásson a Káoszon, és elhozza a várva várt változást. Egy probléma van. Vérmámor közepette, alkohol és nők társaságában tölti az idejét, míg egy véletlen eseménysorozat kapcsán rá nem ébred arra: a saját realitása nem egészen az, aminek hitte. Minél többen akarják lebeszélni arról, hogy a vámpírvadászokkal foglalkozzon, őt annál jobban érdekli a dolog, de van más oka is…

…Crystal York, akinek annyi bűne van, hogy rossz helyen volt rossz időben. Vámpírvadászok figyelmének középpontjába kerül, és ezzel akarata ellenére összeforr a sorsa Larionnal. Egy probléma van. Larion minden, ami ellen Crystal nővérként küzd. Míg ő életeket ment, addig a fiú szemrebbenés nélkül kioltja azokat. Crystal ládikája, ahová önmagát rejtette, megsérült. Larion nem csak kipattintotta Pandora szelencéjét, de egyenesen ripityává is törte, és ezt a lány nem hagyhatja. Mindent gondosan el kell rejteni és visszarakni oda, ahol előtte volt.

Egy történet, ahol vámpírok helyett jarlok népesítik be az éjszakát, és a vérfarkasok thrallként üvöltenek teliholdkor. Egy világ, ahol a boszorkányok nem seprűn repdesnek, de nem is rendelkeznek halhatatlansággal, csupán különleges képességű nők, akik egy ősi egyezséget követően bérszolgálatot végeznek a kiválasztott jarlnak. Egy hely, ahol egy jarl ereje és hatalma bérboszorkányai és telepatái számától függ. Egy sorozat, ahol a fantasy világa belemosódik a realitásba és átír minden eddigi szabályt. Egy érzés, ami átformálja az eddig alkotott világnézeteidet. Egy hit, miszerint semmi sem lehetetlen. Ez az Ezüst és vér.


Véleményem
5/5

Sokat agyaltam azon, hogy hogyan írjam meg a véleményemet, anélkül, hogy kikotyognék belőle. Iszonyat nehéz, mert ez a történet elképesztő, nagyon jó lett. S igen, végre valaki, aki vámpírokról, vérfarkasokról, boszorkányokról ír, egy magyar szerző. Már nagyon kellett. Szívem mélyén mindig is oda meg vissza voltam vámpíros-vérfarkasos történetekért. Nagyon megörültem, hogy előolvashattam ezt a könyvet. Nagyon a szívemben zártam ezt a történetet.

Larion Northman egy igazi szörnyeteg, nem a jobbik fajtából, hanem a rosszabbik. De mégis, ő a kedvencem. Ritka az olyan karakter, aki képes változni egy történetben. Tudd változni, ha kell, amikor kell. Bírtam, hogy őszinte, szókimondó ugyanakkor hűséges és lojális. Ezt meg is követeli másoktól. Csak hát, mindig van, aki bele tudd köpni a levesébe. Itt sem volt ez másként. Megismerkedik egy nővel, Crystal-al aki teljesen elvarázsolja őt, és igazán innen indul minden változás, az életről, a szerelemről a boldogságról alkotott értékrendje, gondolatai, véleménye. A történetben a szereplő megtanulja, hogyan kell őszintén szeretni. Milyen lehet a szerelem, szeretni valakit. Crystal egy halandó, aki megismeri Lariont, és belecsöppen az ő világában.

Végig azt vártam, mikor kezd meghibbanni, de igazából Lariontól tudott kellően megbolondulni, nem is a világtól, amiben Larion élt, hanem amiben Larion benne van. A találkozásuk és a vég között sok minden történt és fog is történni. Sok kérdés maradt számomra megválaszolatlan. Larionnak vannak titkai, nem is kevés. Írónő szépen felvezette az első kötetet, hogy a többire is kíváncsi lehessen az ember lánya. Amikor elkezdtem olvasni, nem számítottam, hogy két történetet fogok olvasni. Az ő történetük és Larion történetét. Ez nem egy tündérmese, nem egy szokványos vámpíros történet, mint Bella és Edward, ha netán erre számítasz, felejtsd el. Bella és Edward ideje lejárt. Most egy másik vámpír lépet színre, mely erős, durva, veszélyes, és a neve Pusztító. A másik pedig Larion világáról, ami még kiváncsivább tett engem. 

Egy nagyon izgalmas és érdekes, egyedi világot épített az írónő. Igazi vámpírok, vérfarkasok uralta világot hozott létre, ami semmi nem az, aminek látszik. Más a szabályok, az élet, hagyományok.

Szívből ajánlom azoknak, akik még mindig szeretik a vámpíros történeteket, igazi véreset, komolyabbat, észvesztőt, szexit, halálosat. Ha te ilyen vagy, akkor ajánlom neked ezt a könyvet.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Kayra B  King írói oldala

Publio Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése