2022. szeptember 12., hétfő

Előolvasás: Dee Dumas és Takács J. Mátyás: Játszma - ("Ajánlom azoknak, akik olvastak már Dee Dumas-tól könyveket, és szívesen kipróbálnának egy új zsánerű könyvet főleg, hogy közös könyvet írt Takács J. Mátyással.")

Szeretném megköszönni Dee Dumas-nak és Takács J. Mátyásnak, hogy elolvashattam Játszma című könyvet, mely Soraya Kiadó gondozásában fog megjelenni. A történet megtörtént események ihlették.

Dee Dumas-Takács J. Mátyás
Játszma

Tartalom:

Martin, boldogan éli a gondtalan fiatalok életét egy előkelő budai házban a szüleivel. Az életében már mindennapossá váltak az éjszakai bulizgatások és a csinos lányok.

Ám egy váratlan tragédia összetöri őt és elindul lefelé a lejtőn, ahonnan – úgy tűnik – nincs megállás. Belekeveredik a kábítószercsempészet világába és egy szempillantás alatt veszít el mindent, ami számára fontos volt, köztük a legértékesebb dolgot, a szabadságát.

A férfi átértékeli az életét és igyekszik kilábalni a teljesen szétesett világából, de próbálkozásait sikertelenség övezi. Egészen addig, amíg fel nem bukkan egy múltbéli ismerős, aki munkát ajánl neki.

Martin életét tragédiák és sikerek, hullámhegyek és hullámvölgyek övezik. Vajon a férfi képes lesz végre talpra állni, vagy örökre az alvilág csapdájában marad?

Dee Dumas és Takács Mátyás közösen megírt, valóságos események ihlette története, a társadalom egyik legnagyobb problémáját tárja fel az olvasóknak, a lehető legrealisztikusabb módon, mely nem csak a fiatalokat érinti.

Véleményem:
4,5/5

Hát sajnos nem a kedvencem lett ez a történet, eleinte nehezen indult be az egész. De aztán, ahogy haladtam úgy fogytak az oldalak. Martin eleinte elkényeztetett ficsúrnak gondoltam, de szülei halála után minden megváltozott. Igazából innen éreztem, hogy valami fog majd történni vele. Hiszen egyik rossz döntést hozta, a másik után. Sajnálom, hogy ennyire megváltozik az élete. Egy rossz hibás döntés miatt, mely később ez határozza meg az élete alakulását. Érdekes volt olvasni, hogy miként tudd egy ember ennyire megváltozni. Mennyire tudd megváltozni az ember, hogy lát-e kiutat a rossz döntések alól. Ez egy intő példa, hogy miért ne hozzunk meggondolatlanul hibás életre szóló döntést. Ez iskola példája lehetne ez a könyv.

Végére sem tudtam igazán megkedvelni. Már csak, azért is szerettem volna, tudni mi történik a főhősünkkel. Maga a történet tetszett, mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen, ha valaki rossz döntést hozz, hogyan éli meg. A történet vége kissé meglepett, nem igazán erre számítottam. Nem kis pirinyó csavart dobtak be a történet végére.

Miért is adok 4,5 csillagot? Mert Dee Dumas írásait ismerem, viszont Takács J. Mátyásét sajnos nem. Most olvastam először közös írásaként az A játszmát, és azt érzem, hogy Mátyásnak írnia kellene több történetet, mert látok benne potenciált. Sőt egy önálló regényt is eltudnék képzelni. Meg aztán a vége olyan, hogyan nem gondoltam volna, hogy folytatása lesz.. Vagy lesz-e egyáltalán. Ajánlom azoknak, akik olvastak már Dee Dumas-tól könyveket, és szívesen kipróbálnának egy új zsánerű könyvet főleg, hogy közös könyvet írt Takács J. Mátyással. Őszintén megmondom Dee Dumas regényeit nagyon szeretem, a romantikus lelkét. De érdekes volt ez a könyv is, mely Takács J. Mátyással írt közösen.

Szívből köszönöm a lehetőséget és remélem nem egyszeri alkalom volt a közös munka. További sok sikert kívánok!

A könyvet itt tudjátok előjegyezni,
mely 2022.okt.17-én jelenik meg.

Soraya Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése