2023. október 2., hétfő

Top 5 - Krimi könyvek pasiknak...

... vagy csajoknak is? Ki tudja, mindenesetre én nagyon szeretem a krimiket. Gyilkosság, nyomozás, rejtély, hmm izgalmasnak hangzik, ugye? Így hát összeszedtem azt az Top 5 krimi könyvet, amiért érdemes elolvasni pasiknak is.


Szollár Bence
Otthagyod a fogad


Tartalom
Megölte őket. A fogaikért…
Robert Wilson nyomozót sztárként ünnepli a média, miután kézre kerítette a Fogtündér nevű rettegett sorozatgyilkost, ám ő a hajszából semmire sem emlékszik a tettessel vívott küzdelem során szerzett fejsérülése miatt. Fiatal társa, Morton nyomozó a titkosított akták segítségével igyekszik feleleveníteni Robert emlékeit. Miközben a hősként tisztelt zsaru szembenéz a múlt szörnyűségeivel, újabb rejtélyes bűntények történnek a kórház falai között…
Vajon a kegyetlen gyilkos visszatért a halálból? Ki állhat a rémtettek mögött? Vajon miért tépte ki a gyilkos az áldozatok fogait?
A válaszok sokkal rémisztőbbek, mint azt bárki gondolná…

Szlavicsek Judit
Légy/ott
(Kardos Júlia1.)


Tartalom
Egy ​feldúlt, fiatal lány indul haza éjjel egyedül egy szórakozóhelyről a kihalt Balaton-parti fasorban. Mikor meglátja a közeledő fényszórókat, először nagyon megörül. De aztán…
Kardos Júlia, az évek óta magányosan élő negyvenes nyomozó képtelen szabadulni múltjától, hiába menekül előle a Balatonhoz, a feldolgozatlan traumák oda is utána jönnek.
Pedig muszáj lesz összeszednie magát. Mert a fagyos februári tó egy fiatal lány testét dobja ki magából. És ez még csak a kezdet.
A szálak egy jómódú családhoz vezetnek, ahol a jólét és a tökéletes család látszata mögött sötét titkok rejtőznek. Egy apa, egy anya, egy fiú. Egy család. De mi tartja egyben? És mi szakítja szét?
És mi van, ha a család csak egy szó?
Egy többszáz lájkot és szívecskét begyűjtő poszt, egy cirádás ezüstkeretbe szuszakolt, mosolyba merevedett pillanat az elektromos kandalló feletti polcon?
És mi van, ha már nincs is.
És mi van, ha soha nem is volt.

Jud Meyrin
Holttest az Ambróziában
(Rózsakői rejtélyek 1.)


Tartalom
Amikor ​azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok…
Flóra házassága romokban, és a katasztrófát azzal tetézi, hogy a munkahelyén is felmond. Valóságos megváltás, mikor az apja hazahívja Rózsakőre, hogy távollétében felügyelje a családi kávézót, az Ambróziát. Ám néhány nap a békés kisvárosban, és Flóra élete ismét fenekestül felfordul. Holttestre bukkan az Ambróziában, és kénytelen a helyi magánnyomozó, Ben segítségét kérni, pedig semmi szüksége egy újabb megbízhatatlan nőcsábászra.
Ben élete egykor a bulizás és a nők körül forgott, de kimászott a gödörből, megnyitotta magánnyomozó irodáját. Most mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezte. Nem válogathat a megbízások között, pedig Flórát jobb lenne messzire elkerülnie. Közös nyomozásba kezdenek, ami egyre váratlanabb fordulatokat vesz, a kalandok során pedig csak egymásra és kissé bolondos barátaikra számíthatnak.
Sikerül ép bőrrel megoldaniuk a rejtélyt, ami Rózsakő legmagasabb szintjeire is felgyűrűzik? És vajon hová vezet az egymás iránt érzett szenvedélyük, amit egyre nehezebben tudnak kordában tartani?

Réti László
 Kaméleon
(Bővített, én a régebbit olvastam.)


Tartalom
Cameron ​Larkin őrmester, a cinikus detektív egyáltalán nem hőstípus. Megcsömörlött mindentől és mindenkitől, legjobb barátai a Johnny Walker és a Becherovka, ráadásul a különösen ízléstelen nyakkendők bolondja. Egy végzetes baleset miatt elege lesz a nyugati-parti metropoliszból, így sok év után hazatér álmos szülővárosába, Great Fallsba, hogy a nyugdíjig még hátralévő szolgálati idejét Montana varázslatos hegyvidékén húzza ki. Mit keres azonban egy gyilkossági nyomozó ott, ahol kimondottan rossz évnek számít, ha tizenkét hónap alatt két gyilkosság történik?
Már az első nyomozásról nagyon hamar kiderül, hogy messze nem rutinügyről van szó.
Vajon mi is történt a hegyi ranchon?
Hogyan veszítette életét a családja mindennapjait pokollá tevő farmer?
Miért vesz valaki egy meddő aranybányát?
És ami a legfontosabb: mi lesz Samantha sorsa?

Szántó Dániel
Egy pap vallomása
(Budai Viktor 1.)


Tartalom
„- Honnan értesült az emberrablásokról? – kérdezte kásás hangon.
Mihály atya felnevetett:
– Onnan, hogy én tüntettem el őket.
– Maga? – Viktor nem bírta megállni, hogy ne mosolyodjon el.
– Én bizony. Elraboltam őket, koporsóba fektettem a testüket a föld alá valahol messze innen, és otthagytam őket. Van levegőjük, némi italuk és élelmük. Úgy számoltam, hogy nagyjából egy hétig húzzák. Persze csak ha elég kitartóak.”
Egy hitében megrendült katolikus pap.
Egy megszállott elme kísérlete, elevenen eltemetett kísérleti alanyokkal.
Egy őrült nyomozás, ahol nem az elkövetőt kell megtalálni, hanem az áldozatokat.
Egy kiégett nyomozó és egy törtető nyomozónő küzdelme, miközben az óra kérlelhetetlenül tovább ketyeg…

A hatszög
(Budai Viktor 2.)


Tartalom
„- ​Tőlem akarod hallani, hogy egy sorozatgyilkos fekete nőkre vadászik az országban? Ez baromság! Ha sorozatgyilkos lenne az elkövető, aki azt akarta volna, hogy megtaláljuk a holttestet, akkor hátrahagyott volna egy üzenetet vagy egy jelet az áldozatok körül, hogy kérkedjen vele. Érted? Kellene lennie valaminek, ami összeköti a helyszíneket. Valami konkrétnak. Itt viszont nincs semmi. Üres az egész.
– Ez nem az elbaszott Pszicho – rázta meg a fejét Hajnalka.”
Faji indíttatású sorozatgyilkosság Magyarországon.
Egy feltörekvő, fiatal, jóképű rendőr, akiért odavannak a nők.
Egy kiégett, lezüllött, iszákos nyomozó, aki odavan a nőkért, de már az utolsókat rúgja.
Középkorú, fekete női áldozatok, brutális kegyetlenséggel meggyilkolva.
Kétségbeesett hajsza az elkövető után, ami minden szereplő életét gyökeresen megváltoztatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése