2024. február 11., vasárnap

Zombik hada nemcsak filmekben, sorozatokban vannak, hanem könyvekben is. - ("Olvass hazait!")

Zombik? Naná… Gondolom láttatok már sorozatként és filmként is a zombikat. The Walking Dead és The Last of Us sorozatok, ami manapság mennek streaming szolgáltatón. Mindkettőt láttam, de könyvben csak egyet, Kupa Richárd és Lengyel Dávid Holtak világa sorozat első részét olvastam. Érdekes volt hazai helyszínként, magyar névként olvasni zombis könyvet. Ha esetleg te nem olvastál zombis könyvet, akkor ajánlok neked kapásból három olyan magyar szerzőt, aki írt zombis könyvet. Érdemes zombis könyveket olvasni, mert azok is van olyan jók, mint filmek,sorozatok.



Lengyel Dávid és Kupa Richárd
Holtak világa  sorozat


Tartalom

Egy csapat katona érkezik a Kiskőrös mellett lévő egykori katonai laktanyához. A létesítmény területéről segélykérést észleltek. Azonban, mire odaérnek, nem találnak mást, csupán egy maroknyi túlélőt, hatalmas pusztítást, és élőholtak tömegét.

Egy katona, Andrássy Bálint tizedes az egyik szobában rábukkan egy kis könyvre, Kozma András naplójára. Miközben olvassa, egyre inkább bepillantást nyer ennek a húszas évei elején járó fiatalnak a küzdelmekkel teli életébe. Ez idő alatt arra is rájön, hogy egy nostradamusi jóslatnak köszönhetően ez a fiú már régóta számított rá, hogy egy napon a holtak életre kelnek…


Csák Viktor
Silent Zone


Tartalom

Cassius és Abigail hét éve járja a pusztaságot, ahol valaha Észak-Amerika virágzó városai álltak. A sokat látott férfi még a járvány elején vette szárnyai alá a fiatal lányt, akinek próbált mindent megtanítani a túlélésről. Feladata azonban nehéz: egyaránt meg kell küzdenie a veszett vadakká változott fertőzöttekkel és a fosztogatókkal, sőt, néha még Abigaillel is, aki egyre többször gondol mást a túlélésről, mint Cassius.
Vajon mi a kötelességük? Segíteni, akin csak tudnak, vagy a legjobb, ha csak magukkal és a saját életükkel törődnek?
Amikor találkoznak egy elpusztult telep két túlélőjével, Daviddel és Megannal, úgy döntenek, hogy segítenek nekik eljutni az egyik kolóniába, ahol Megan biztonságban megszülheti gyermekét. Csakhogy a megpróbáltatások java még hátravan, és a hosszú út során nemcsak a veszettektől kell tartaniuk.

Selena B. Lowell
Az árnyékfalu


Tartalom

Jenna vagyok.

Az életem egyik napról a másikra megváltozott, amikor felbukkantak az eszement teremtményekké vált emberek. Még abban a pillanatban sem hittem el, hogy a túlélés lesz a tét számomra nemcsak az Árnyékfalu kerítésein belül, hanem kívül is, egy jóval nagyobb apokalipszisben. Ám akkor váratlanul megérkezett az életembe Derek, aki reményt nyújtott nekem ebben a borzalmas világban, amit Liam tett pokollá. Vagy mégsem?

„A mi életünk most olyan, mint egy időzített bomba: bármikor robbanhat, bármikor szétmarcangolhat, bármikor elpusztíthat.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése