2024. március 27., szerda

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Selena B. Lowell-("Leírhatatlan, elképesztő… Igazából fel sem fogtam, hogy a saját könyvemet fogom a kezemben.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban, felkeresett az írónő, egy interjú erejéig Selena B. Lowell, hogy meséljen kicsit magáról és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy a felkeresett. Az írónőnek eddig több kötete jelent meg, de többek között egy nagyon érdekes sorozatát lehet olvasni az Egy TikToker a barátom mely 1-2 része már megjelent, amit a NewLine Kiadó oldalán lehet megrendelni. Íme, az interjú, fogadjátok szeretettel!

 


Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Egy kis faluban élek, ott is születtem. Nagyon szeretek utazgatni, és imádom az állatokat. Az írás az én szenvedélyem, és terápiám. Az írás mellett több más dolgokkal is foglalkozom. A lényeg, hogy soha nem unatkozom.

Egy TikToker barátom sorozat könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

Nem tartott sok kutatómunkával, hiszen a helyszíneken jártam, és ismerem. És rengeteget segítettek a könyvben szereplő barátaim is, hogy még valóságosabban át tudjam adni a könyv lényegét.

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Van benne fikció is és valóság is. Arányaiban nem tudnám megmondani, hogy mennyi, inkább az olvasók fantáziájára bíznám ezt.

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

Volt egy hatalmas törés az életemben, és akkor nem tudtam, hogyan tovább. Először csak az érzéseimet akartam kiírni magamból, hogy könnyebb legyen, aztán beleépítettem egy fantázia világot is. Így íródott meg az első könyvem. Ezek után rájöttem, hogy én ezt akarom csinálni, mert ez tart életben. Hát így kezdődött ez a szenvedély…

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Boldog vagyok, de egyben szomorú is, mert hiányérzetem támad, hiszen annyira benne vagyok a könyveimben. De aztán belegondolok, hogy újabb történetet oszthatok meg az olvasóimnak, vagy a leendő olvasóimnak, és ez boldogsággal tölt el.

Fent vagy TikTokon, mennyire befolyásol téged vagy az olvasóid? Érdemes íróként fent lenni?

Érdekes dolog ez, mert pár évvel ezelőtt még nem szerettem a TikTokot, és nem is tudtam mit kezdeni vele. Aztán ráéreztem az ízére, és nagyon szeretek TikTok videókat készíteni. Nekem sokat segít, hogy megismerhessék a könyveimet akár egy részlet vagy pár mondat erejéig. Ez által többen kedvet kaptak már, hogy elolvassák a könyveimet. Ezért úgy gondolom, hogy érdemes íróként fent lenni ezen a platformon.

Kerültek már ki onnan olvasók ezen a platformon?

Merem mondani, hogy a legtöbb olvasóm erről a platformról származik. Innen is puszilom őket.

Egy TikTokker egy sorozat, nem is akármilyen sorozat. A főszereplőket valakiről mintáztad? Kik voltak, akik  ihletet adtak a történeteidhez?

Nem titok, hogy a két főszereplő, két ismert TikTokerről lett mintázva, akik a való életben is barátok. Az egyikük Fabien Tietjen (Lukas), aki az első két kötet borítóján is szerepel, a másik pedig Williwhex (Klaus).

A második kötetben feltűnik még két fontosabb főszereplő, akik a saját nevükön szerepelnek. Ők szintén ismert TikTokerek.

Hány részt tervezel? Lesz-e más köteted ezen kívül?

Egy részesre terveztem, sosem gondoltam volna, hogy lesz második rész, viszont még egy harmadik rész biztosan lesz. Aztán ki tudja még, hogyan alakul.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

Leírhatatlan, elképesztő… Igazából fel sem fogtam, hogy a saját könyvemet fogom a kezemben. Na jó, kicsit büszke voltam magamra, mert soha nem gondoltam volna azelőtt, hogy valaha is én könyvet fogok írni.

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

Minden könyvemben vannak kedven jeleneteim. Az árnyékfalu horror könyvemben kifejezetten sok. Persze a TikToker könyvekben is, mert néha jó nosztalgiázni. 

A TikToker második részét volt elég nehéz volt megírnom, hiszem érzelmi kavalkádok dúltak bennem a magánéletemben is, és így a könyvben is. Ezt több olvasóm is jelezte, hogy érzékelték olvasás könyvben, amely még hitelesebbé tették a történetet, mert velem együtt sírtak és nevettek.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Mivel nem élek unalmas életet, így mindig van miből táplálkoznom.

Legfőképp emberek inspirálnak. De vannak adott helyzetek is, amelyek ihletett adnak nekem.

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

Van egy nagyon jó barátnőm és egyben előolvasóm is Fülöp Ági. Ő az, aki legelőször olvashatja el a kéziratomat. A kézirat alakulásába nem engedek senkit beleszólni, viszont az ő véleménye számomra nagyon fontos, mert sokszor a kéziratban olyan dolgokat vesz észre, amit én egyáltalán nem.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Erre az évre két könyvet terveztem, de sajnos eléggé csúszásban vagyok velük.

Amin most dolgozom a Tell me About Tomorrow - Mesélj a holnapról címet kapta. Ez a romantikus könyv Cooper Noriega TikToker emlékére készül, természetesen a szülei beleegyezésével. A csodás L.A.-be kalauzolom el majd az olvasókat. A sztori fő műfaja romantikus, de boncolgatni fogok komolyabb témákat is (depresszió, öngyilkosság stb). Szóval lesz szerelem, humor, dráma, népszerűség, TikTok, fájdalom és minden, ami ezt a történetet teljessé varázsolja majd.

A történet részben megtörtént eseményeket tartalmaz, a szereplőket pedig ismert TikTokerek formázzák majd meg.

A  másik könyv egy pszicho - thriller, MR: TOXIC címmel. Egyenlőre csak annyit, hogy aki szereti a beteg történeteket, az most megkapja. Szintén valós eseményeket tartalmaz majd… Úgyhogy az üzenem mindenkinek, hogy érdemes várni a könyveimre, mert lesz itt minden. Ezeken kívül pedig még mindig sok történet van a fejemben.

Írónő köteteit a NewLine Kiadó oldalán szerezhetőek be.

Selena B. Lowell szerzői oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése