2024. március 3., vasárnap

Csák Viktor: Silent Zone ("Ez a második legjobb zombis könyv, mely magyar írótól olvastam.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Csák Viktor írónak, hogy elolvashattam Silent Zone című zombis könyvét. Ez a második legjobb zombis könyv, mely magyar írótól olvastam. Év egyik legjobbja lett. Remélem folytatni fogja az írást, mert egy ilyen történet után kiváncsian várom, mivel rukkolna elő.


Csák Viktor:
Silent Zone

Tartalom

Cassius és Abigail hét éve járja a pusztaságot, ahol valaha Észak-Amerika virágzó városai álltak. A sokat látott férfi még a járvány elején vette szárnyai alá a fiatal lányt, akinek próbált mindent megtanítani a túlélésről. Feladata azonban nehéz: egyaránt meg kell küzdenie a veszett vadakká változott fertőzöttekkel és a fosztogatókkal, sőt, néha még Abigaillel is, aki egyre többször gondol mást a túlélésről, mint Cassius.Vajon mi a kötelességük? Segíteni, akin csak tudnak, vagy a legjobb, ha csak magukkal és a saját életükkel törődnek?
Amikor találkoznak egy elpusztult telep két túlélőjével, Daviddel és Megannal, úgy döntenek, hogy segítenek nekik eljutni az egyik kolóniába, ahol Megan biztonságban megszülheti gyermekét. Csakhogy a megpróbáltatások java még hátravan, és a hosszú út során nemcsak a veszettektől kell tartaniuk.

Véleményem
5/5

Először is tudom, kis milliószor le van már húzva erről a történetről a bőr, de mégis tudott újat mutatni.  Izgalmas volt, nem ült le a sztori, sőt még jobban pörgette az eseményeket. Sokszor kapkodtam a fejem, hogy merre hány méter. Annyira magával ragadt az egész. Teljesen odáig vagyok. Zombik teljesen más voltak, mint amit eddig tudtuk róluk. Új! Nagyon is!

A kezdés nagyot ütött. Annyira elevenemben mart. Olvasni erről rosszabb, mint filmként vagy sorozatként látni. Mert írásban, minden részletesen van írva, az érzelmek, tettek jobban ki vannak fejtve. S ugye, én eléggé vizuális vagyok, sokkal elevenebbnek tűnik. Bele élem magam, előttem van a cselekmény, fejemben játszódik le.

Cassius, nos, hát valahol megtudom érteni, a tetteit, amit mond, ahogyan csinálja. Egy olyan világban, sajnos nem lehet hibázni, megbízni sem senkiben. Abigail pedig nagyon gyerek, de a helyzetre való tekintettel gyorsan fel kellett nőnie. Jól megragadja az író, egy tini érzelmeit. Érdekes volt látni, hogy Abigail egyszerre akar felelős felnőttnek látszani, miközben ott bujkál a gyermeki énje.

Cassius pedig apaként próbál viselkedni Abigal-el szemben, de mégis mintha megtudnák fojtani egy kanál vízben. Szerettem őket. Vártam mikor civakodnak megint.

Plusz, amit kiemelnék és személy szerint, nagyon szeretek a könyvekben azaz, a múltbeli ugrások.  Ki milyen ember volt a katasztrófa előtt. Ezt szeretem. Gondolkodom azon, hogy mi lenne, ha spin-off sorozatot írni ebből. Aztán ott vannak a történet további szereplőik. Vajon ők kik lehetnek? 

Csák Viktor zseniális zombis könyvet írt. Zombis téma lerágott csont, tudom, de mégis ez a történet szuper lett. Miért? Mert nem hagyományos zombikról ír, és nemcsak ők vannak a történetben, az emberek is. Nem csodálom, hogy sikeres lett a könyv külföldön. S remélem ide haza is sokan szeretni fogják. Én biztosan, nagyon kedvencem lett.

Egyébként Cassiust, Chris Hemsworth-ként képzeltem el. Nem tudom miért. De ez van!Kíváncsi lennék, hogy gondolkodik-e az író a folytatásán. Mert szerintem érdemes lenne. Sőt, örülnék is neki.

Mindenesetre minden zombis rajongóknak nagyon ajánlom ezt a könyvet. Megéri elolvasni.

 A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Csák Viktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése