2019. április 7., vasárnap

T. H. Fabling: Tiltott győzelem

Szeretném meg köszönni T. H. Fabling szerzőnek és Könyvguru Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Tiltott győzelem c. könyvet. Egy igazán érdekes történetet olvashattam, ahol a múlt és a jelen megtalálható a történetben.

T. H. Fabling:
Tiltott győzelem


Tartalom:

Gyönyörű francia partvidék, napfény, kellemes semmittevés egy minden kényelemmel felszerelt vitorláson. Amíg egy üzenet véget nem vet az idillnek. A jacht mellé leszálló hidroplán a két szabadságos rendőr, egy nemzetközi biztonsági szolgálat munkatársai számára életük legnehezebb ügyét hozza. Az Egyesült Államok, egy érdekes karibi szigetország, a görög szigetek, egy távoli űrkolónia tájaira jutunk el Luc és Éva társaságában, miközben kiderül, messze nem csak a saját életük a tét, és közben néhány baráton kívül senkiben sem bízhatnak, saját kollégáik, sőt főnökeik is állhatnak a rossz oldalon. És, hogy még bonyolultabb legyen az élet, Évára rátalál egy olyan érzés, amelyről már lemondott. A küldetés végül ott ér véget, ahol kezdődött, a francia tengerparton. Ahogy illik, a rosszak megbűnhődnek, a jók elnyerik jutalmukat. Hőseink is révbe érnek, folytathatják jól megszolgált pihenésüket. Vagy nem.



Véleményem
4, 5 / 5

Háát, érdekesen indult a sztori. Vártam mikor indul be a történet, mi lesz a történet lényege. Azzal indult, hogy egy férfinak autóbalesete volt és máshol ébred, más testben. Sajnos erről vajmi keveset lehet tudni vagy mégis?
Kicsoda és miként került a szigetre. A történet Éváról és Lucról szól, de legfőképp Éva szemszögéből olvashattam a történetet.
Inkább azt mondanám, hogy olvastatta magát a történet. Nem mondhatom, hogy unalmas volt, de izgalmasnak se nagyon. Olyan kettő közötti állapot, viszont hajtott a kíváncsiság mi lesz a főszereplőnkkel. Nagyon érdekes ez a történet. Lényegretörően írt, változatos időrendben, érdekes cselekményekkel tarkított események.  Évának ki kell deríteni ki az áruló és elfogni, vagy legalábbis megtalálni. Ahogy lenni szokott a főhős senkiben nem tud megbízni csak Luc-ban, akivel később közelebbi viszonyban keveredik. Hiszen a szerelem sem hiányozhat egy történetben.
Viszont arra is rájöttem olvasás közben, hogy a sci - fi műfaj nem az én világom. Jó, tudom most mindenki, azt gondolja, minek olvastam, ha nem jött be. Mondjuk a kíváncsiság, érdeklődés? Viszont 5 csillagot nem, de 4,5 csillagot adok. Két okból is. Az egyik ugye elég lassan indult be az elején, a másik pedig az, hogy lesz folytatás. Sejthető a történet végén, hogy igencsak lesz.
Kérdéseim vannak bőven, de nem merem feltenni, mert elspoilerezném . S én azt nem szeretném lelőni a poént. Igaz, hogy lassan indult be, de a történet közepén már felgyorsultak az események. Érdemes elolvasni és kitartani az utolsó oldalakig, mert fordulatos és izgalmas események tarkítják. S igazából abszolutde nem tudni, mi történik a következő lapokon és pont jó. Szinte már – már tökéletes. Szóval szívből ajánlom, aki szereti könnyed sci – fi/krimi könyveket. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni: