2019. április 29., hétfő

Polgár Tamás: Emberi tényező

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Kreatív Kontrol Kft.-nek, hogy lehetőségem volt elolvasni Polgár Tamás: Emberi tényező c. könyvet. Egy igazán izgalmas és egy nem mindennapi történetet olvashattam. Igazán elgondolkodtat, hogy vajon mennyiben lehet fikció vagy valóság? Vagy hogy egyáltalán előfordulhat-e ilyen, ma Budapesten? Egy szóval érdekes volt elolvasni. Tetszett, nagyon is.


Polgár Tamás:
Emberi tényező


Tartalom.:

Túszdráma folyik az Oktogonon, terrorelhárítók ütnek rajta egy angyalföldi lakáson, eközben pedig a rendőrség kiüríti és lezárja a belváros jelentős részét, ahol megtiltják a mobiltelefonok használatát. A sajtó és a nagyközönség izgatottan találgatja, mi folyhat a megbénult Budapest kellős közepén, miközben egy veterán terrorelhárító parancsnok, egy informatikai szakértőnek állt hacker, egy túsztárgyaló pszichológusnő és seregnyi rendőr próbál kétségbeesetten úrrá lenni a helyzeten. A rutineljárások azonban csődöt mondanak, mert a túszejtő nincs a helyszínen. A bankban egy bombával felszerelt, távirányítású robot tartja sakkban a túszokat, az elkövető pedig sorra kerüli el a rendőrség próbálkozásait, hogy kilétét, hollétét felderítsék. A számítógépek nem hibáznak, de vajon melyik oldalnak kedvez, vagy árt az előre nem tervezhető faktor, az emberi tényező?

Véleményem
5/5

Nagyon megdöbbentett. Az egész történet, ahogy van. Egyedi és érdekes volt számomra. Hiszen nem egy szokványos történetet olvastam, hanem arról, hogy mi van akkor, ha nem egy ember a bankrabló? Hanem mondjuk egy robot?  Mik a következő lépések a rendőrség részéről? Bent lévő emberek, hogyan viselkednek ebben a szituációban?
Egy nagyon izgalmas, feszült történetet kaptam. Egy olyan történetet, amin elgondolkodtatott. Mi lenne, ha nem fikció volna? Hogyan viselkednének az emberek a valóságban? Vagy a rendőrök? Túszdráma Budapesten. Ilyen még nem volt. Budapest kellős közepén feszült percekből órák lesznek. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy ebből, miként mászik ki a rabló? Voltak benne érdekes részek és vicces jelenetek a könyvben. Például, ahogy Váradi asztalba verte a fejét vagy a szarkasztikus válasz, szigszalaggal kapcsolatban. Nekem nagyon bejött ez a könyv.
Viszont a történet végével nem vagyok megelégedve. Igazából nem erre számítottam. Szerző igencsak meglepett ezzel a húzással. Őszintén megmondom, most nehezen tudok úgy véleményt írnom, hogy el ne szóljam magam, ne spoilerezzem el a történetet. Azt bizton állíthatom érdemes kézbe venni a könyvet. Így annyit mondhatok, nagyon megérdemli az 5 csillagot. Sőt , még el tudnám képzelni egy folytatásos történetet Váradi Gáborral és Katona Szilvia karakterrel és Tóth őrnaggyal…

Szóval vegyétek, vigyétek, megéri elolvasni. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni: