2019. május 23., csütörtök

Csernovszki – Nagy Alexandra: Lina múltja (Gyarmaty Karolina történetei 1.)

Szeretném, megköszöni Csernovszki – Nagy Alexandrának a lehetőséget, hogy elolvashattam ezt a csodás történetet Lina múltja (Gyarmaty Karolina történetei 1.) címmel. Molyon olvastam, a felhívást s jelentkeztem is rá. Először azt hittem lecsúsztam róla. Nem is én lennék, ha lekések valamiről…
Végül kézhez kaptam a könyvet, amit azóta kedvencemmé avattam. Egy nem mindennapi történet, ami tele van rejtélyekkel is izgalommal. Bővebben lentebb olvashatod, mit gondolok a könyvről.


Csernovszki – Nagy Alexandra
Lina múltja
(Gyarmaty Karolina történetei 1.)


Tartalom:

 „Tél vége felé döbbenetes dolog borzolta a kedélyeket ebben az álmos kis városkában. Olyan, amiről a legvadabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy megtörténhet ezen a helyen! A viharoknak és esőzéseknek köszönhetően a víz kimosott egy női holttestet a földből, nem messze a Lévay család otthonától. A ház népe összeszaladt, rég lehetett már ekkora izgalom a környéken.”


Véleményem
5/5

Nagyon szeretem a történelmi romantikus könyveket különösen az 1800-as 1900-as évek közötti időket. S ami a legjobban szeretem még, hogy egy kis nyomozás is van benne. Ezt különösen nagyon szeretem. S ebben aztán minden volt, hogy jó történetet kaphassam. Izgalom, rejtély, titkok, és krimi fűzte össze az egész eseménysort. Még most is befejezés után itt kattog fejemben Márton és Lina története, hogy vajon mi lesz velük. Hogyan folytatódik tovább a történetük? Illetve mi történhetett Gyulával? Mik derülhetnek még ki Lévay családról, vagy Lina múltjában? Imádtam Linát, hogy annyira makacs és önfejű. Amit nem is csodálkozom, amiket átélt, és amiket fog még átélni később. Csodálom és becsülöm, hogy nem törte meg az élet, hanem emelt fővel igyekszik élni. Tetszettek azok a részek is, amikor voltak a visszaemlékezések, ami sajnos nem mindig jók. Így egy kicsit többet tudhatunk Lináról.  Mártonról valahogy nem sokat tudnék mit mondani… Néha olyan, mint az időjárás. Egyik percben mérges Linára, másik percben meg majd megvesz az aggodalomtól. Mégis ők lettek a kedvenceim. Olyan aranyosak.
Viszont kissé morcoska vagyok, mert általában mindig kiszúrom a naagy gonosz karaktert. Hát nem! Pofára is estem… Mert abszolút nem így gondoltam vagyis, nem pont ő rá gondoltam. Hihetetlen!! De egy szó, mint száz nagy élmény volt olvasni. Imádtam. Még Édesanyám is olvasta, és alig tudtam leállítani, hogy ne mesélje el mi volt benne! Pedig aztán nem szokott mesélni, amiről olvas. Első könyves szerzőként gratulálni tudok e remek műhöz. Várom nagyon a folytatást. Lennének kérdéseim, de sajnos nagyon spoileres a kérdéseim, így biztosan ellőném a poént…

Akkor nekem csak egy kérdésem van csupán. Mikor is lesz a folytatás? Mert szinte üvölt a folytatásért!!

Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a történelmi, romantikus történeteket és cseppet sem zavar, ha gyilkosságokkal, tiktokkal és rejtélyekkel találják szembe magukat olvasás közben.



A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése