2019. május 20., hétfő

Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak és Ludányi Bettina szerzőnek, hogy lehetőségem volt elolvasni Meghasadt valóság c. könyvet. Egy számomra izgalmas és egy nem mindennap történetet olvashattam. Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával fog ragadni és ez lesz a kedvencem a szerzőtől, hiszen már elolvastam az első kettőt a szerzőtől, de ez a könyv Meghasadt valóság… Imádom. Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet.


Ludányi Bettina:
Meghasadt valóság


Tartalom:

Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál? 
Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját? 
Sophia biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra. 
Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk? 
Ludányi Bettina legújabb regénye megmutatja, hogy nem hihetsz a szemednek és nem bízhatsz az emlékeidben. Egy izgalmakkal, titkokkal és kérdésekkel teli világba kalauzolja el az olvasót, ahol semmi sem valódi, semmi sem igaz. Csupán egy hazugság része. Egy meghasadt valóság. 
Húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság.



Véleményem
5/5

Aztanemjójátneki! Meg waoo, meg ááhh… sorolhatnám tovább… Hihetetlenül izgalmas történetet hozott össze Ludányi Bettina. Most nagyon magasra tette a mércét. Mert ezek után ehhez a könyvhez, történethez fogom viszonyítani a jövőben megjelenő könyveit. Nem az első kettőhöz. Mert azok kis lépések voltak, hogy egy nagyobb és jobb, kiforrottabb történetet kaphassunk.
Mert ez a könyv, maga az etalon! A borító meg, egyenesen fantasztikus. Pacsi a készítőnek. Még több ilyet!
Bírtam Sophia-t. Tetszet a stílus, hogy nem olyan nyávogós kiscsaj, hanem egy kissé bunkós, amolyan nemszeretekénsenkitsemdenemisakarokszeretnisenkit stílus. Később, ahogy haladt a történet és az események, bizony ő is rájön, hogy jó, ha van valaki, akit szerethet, bízhat benne és átölelhet. S, ahogy olvastam Meghasadt valóságot több kérdésem is akadt. Tényleg ilyen lennének a pszichopaták? Érzéketlenek, manipulatívok? Ki tudja, nem találkoztam még… Viszont érdekes volt erről olvasni. Elérte nálam a szerző, hogy tovább kutakodjak ebben a kérdés körben. Később feltűnt Nico és Robeto. Nico, hát lehetett volna kicsit többet megtudni róla, hogy ki ő stb. Kevésnek találtam, amit mesélt vagy meséltek róla. Roberto egy édes, aranyos kissrác, aki vágyik a szeretetre és a barátságra. Ezt  Sophiától megkapta. Aztán felbukkan Doriano,Sophia testvére és a szülei. Nem kevés titok van körülötte, s ráadásul Doriano rébuszokba beszélt Sophiaval. Sok titok, keserűség és csalódás fog kibontakozni a történetben. A vége pedig letaglózott, erre a befejezésre abszolút nem erre számítottam. Nem gondoltam volna, hogy így is vége lehet egy történet. Hiszen annyi minden történt Sophiával és Nicoval, Robertóval…

Végülis bármilyen valóságban élhetünk, amit át kell élni vagy érezni az bármikor, bárhol bármilyen idősikon vagyunk, úgyis átéljük. Valamikor egyszer, valahol…. Kiváncsan várom szerző következő regényét, vajon überelni tudja-e ezt a történetet. Ajánlom azoknak, akik szeretnek elmerengeni az élet adta lehetőségeken, lélektani történeteket, pszicho-thrillereket. 

Kedvenc idézetek:




A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése