2019. május 4., szombat

Maggie Rohm: Felhőfoszlató

Szeretném meg köszönni Maggie Rohm szerzőnek, hogy beszerezhettem a könyvét Felhőfoszlató címmel. Amilyen vékony annyira fordulatokkal bővelkedik a történet. Izgalmas és sok kérdést is felvetett olvasás közben. S a vége… Hát igen az döbbenet volt… Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet. A könyv Publioobox Kiadó gondozásában jelent meg.


Maggie Rohm:
FelhőfoszlatóTartalom:

 Nicolas arra az elhatározásra jut, hogy körbevitorlázza a földet. Miért határoz így, és vajon sikerül-e a terve? Mitől indulnak foszlásnak a felhők? Lesliet - a gépek nagy szakértőjét és fiatal katonát - egy folyómenti kis falu mellé vezényelik. El tudja-e sajátítani a felhőfoszlatás tudományát? Lilla megtalálja-e azt az embert, akivel nagyon szeretne találkozni? Hogyan fonódnak össze ismeretlen emberek sorsai? Ezekre a kérdésekre megtalálhatja a választ a kedves olvasó Maggie Rohm első, fordulatokban bő kisregényéből, ami hosszú utat jár be a valóság és a képzelet tájain.

Véleményem
5/5

Egy igazán remek olvasmány volt számomra ez a történet.  Három ember különös története és a végkifejlet pedig megdöbbentő. Nem gondoltam volna, hogy így lesz vége. Főleg Nicolas útjára nagyon nem számítottam. Sőt ilyen véggel…. Vajon tényleg, így ér végett az életünk? Tovább élhetünk egy más életben, újjászületve? Mennyi a valóság vagy képzelet ebben a könyvben?
Nicolas, aki elvesztette a feleségét, hogy feldolgozza a fájdalmat elment körbehajózni. Hajókázás közben felszed két embert Lillát és Ervint, aki csalók után kutatnak. Közben megismerhettem Leslie-t és Georgie-t a két fiatal, aki egymásban szeretnek egy nyári napon és egy igazán szenvedélyes kapcsolatukat, ismerhetjük meg a könyv lapjain. Igazán különleges történet, mely a könyv végén derül ki, hogyan fonódnak egymáshoz az ismeretlen emberei sorsok. Tetszett ez a történet, amikor kezembe került ez a könyv s megláttam, hogy mennyire vékony igazán elgondolkodtam, vajon milyen történet lehet, hogy ilyen vékonyka könyvet kapott.  Nagyot tévedtem, hogy vastag könyv ehhez. Nem! Sőt! Több mint elég...
A történet vége pedig.. Szóhoz sem jutottam. Még így nem fordult elő velem, hogy ne tudjak megszólalni. Igazán meglepett a szerző. Nem erre számítottam s arra sem, hogy Leslie-vel történt. Sajnáltam Nicolas-t, de aztán később, ahogy haladtam és a végéhez közeledtem, már örültem a végkifejletnek. Abszolút megnyert, hogy a következő kötetét is elolvashassam. Kiknek is ajánlanám a könyvet? Azoknak, akik esetleg kíváncsiak halál utáni életre, hogy a lelkünkkel mi lesz, hova kerül… Kíváncsiak az emberi sorsokról, döntésükről, hogyan fonódik össze az emberi sorsok

Nagyon köszönöm Maggie Rohm szerzőnek. Várom a következő könyvét, hogy újra elmerülhessek az ő világában. 


A könyvet itt tudod beszerezni: