2019. május 12., vasárnap

Mosonyi Mara: Olmec

Pár hete beszereztem Mosonyi Mara: Olmec c. könyvet. Nos mit is mondhatnék, kedvencem lett ez a könyv. Igazi gyöngyszem a thrillerek világában és semmiképpen sem szabad kihagyni azoknak, akik olvasták Ken Follett , Tom Clancy könyveket az szeretni fogja ezt a könyvet is. Akik olvasták e két zseniális szerzőtől könyveket,nagyon ajánlom Mosonyi Mara könyvét. Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet. Én pedig köszönöm a szerzőnek, hogy megírta és elolvashattam.


Mosonyi Mara:
Olmec



Tartalom:
Az ​izgalmas nyomozás elkalauzol bennünket Latin-Amerika nyomornegyedeibe, fényűző szórakozóhelyeire, árvaházaiba vagy éppen drogbáróinak otthonaiba.
Egyéni sorsokat követve tanúi lehetünk szerelmek, barátságok születésének, ellenségek küzdelmeinek, múltbéli titkok felszínre bukkanásának, miközben egyre közelebb kerülünk ahhoz, aki a háttérből a szálakat mozgatja: Olmechez, a titokzatos kartellfőnökhöz, akinek sokan még a létezését is vitatják.
Mexikóváros
Nóra, a magyar kislány, árvaházba kerül, ahol a kisstílű gyermekbűnöző, Andrés a védelmébe veszi. Felcseperedve Nora keményen tanul, míg a bátyjaként szeretett fiú könnyelműen él, viszonyt kezd egy drogbáró lányával, Milenával, aminek következtében mindannyiuk élete hajmeresztő fordulatot vesz.
Acapulco
Jake, a CIA fiatal hírszerzője Acapulco hírhedt szórakozónegyedében pitiánernek tűnő feladatot kap. Az este nem várt események hatására rémálommá válik. Jake kénytelen együttműködni egy frissen megismert nővel, ha meg akarják érni a reggelt.
Alapítvány
O’Connor, a CIA-től több mint egy évtizede tisztázatlan körülmények között távozó exkatona, létrehozza az Alapítványt. Ártalmatlan szervezet, vagy egy megcsömörlött elmebeteg bosszúhadjáratának eszköze?
A szereplők sorsa összefonódik, ésszép lassan minden titokra fény derül.

Véleményem
5/5


Hm...
Gondolkodóba ejtett a könyv, hogy hogyan is kezdjek véleményt írni. Mert ez a könyv telis tele volt izgalmakkal és csavaros fordulatokkal.
Nehezen tudom megállni, hogy ne spoilerezzem el. Letehetetlen, izgalmas, és ami tetszett nagyon, hogy bőségesen voltak csavarok, fordulatok a történetben. Igazából azt sem tudtam mire vagy kire, számíthattam, hiszen mire az utolsó oldalakig értem sok minden kiderült, viszont csomó kérdésem is lett ez által. Volt itt szerelem, árulás, intrika és akció kellő mennyiséggel. Szerző mesterien bánt a szavakkal és magával a történettel is. Élveztem az olvasást. Régen olvastam már ilyen műfajú könyvet, ahol jelen van CIA és a drogkartellek stb… S a nagy kérdés, ami foglalkoztatott végig a könyvben, hogy ki lehet Olmec…

 Hát mit ne mondjak Patrick O’Connorra tippeltem. De neeem… S még ezen is túltett a szerző. Egy darab centi utalás sem volt, hogy ki is lehetett lehet Olmec. Csak sejteni, tippelni és spekulálni lehetett.  Mindenkinek van titka, és szép lassan kiderülnek… Jake-nek, bátyjának Greorge-nak, Cole-nak és Andrés-nak is van… Patrick-nak is van ám titkai… És mindezt az utolsó lapokon derülnek ki nem kis megdöbbenésemre.
Tetszett az egész történet, a szerelmi szálak, a rejtélyek (ezeket imádom) a karakterek mind -mind érdekesek voltak.


Szóval kíváncsian várom a folytatást. Mi lesz a következő lépés?Mi lesz Norával, Jake-el…. Patrick-el ? Rengeteg kérdésem van… De nem merem feltenni, mert akkor elspoilerezném. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése