2021. január 18., hétfő

Amiket el szeretnék olvasni 3.rész - ( Egyre jobb,izgalmasabb könyvek jelennek meg. )

Íme a harmadik rész, Amiket el szeretnék elolvasni következő könyv listái. Mint mindig most sikerült kiválogatnom, amit egyszer elolvasnék. Bízom benne, hogy ti is tudtok kedvetekre találni a listából. A listában három könyv van, ami előjegyezhetőek.

Az ( E ) jelzésnél az Előjegyezhetőt jelent.

 


 

 Darvas Petra:
Ikrek Mágiája

(E)
(Hópelyhek májusban 1.)
(2021.febr.12.)

 

 Tartalom:

Gary szerint a lány, aki az előbb pattant ki a szomszédos ágyból, legalább annyira nem illik ebbe a középkori környezetbe, mint ő. 
Aggasztó a helyszín: szokatlan időjárás, furcsa növények, titkolózó, szorongó emberek. Ráadásul ott van velük egy néma, csuklyás fickó, na meg az a barátságtalan fiú is. Aztán újabb lány érkezik a világukból, akinek már sokkal jobban tetszik Navatlon városa és a királyi kastély. 
Végül nincs más választásuk, elindulnak az erdei úton egy elátkozott várban nyugvó mágikus kőért, a gloxánért. Annak varázsereje az egyetlen, mely megvédheti a népet a gyilkos tűzmágustól, őket pedig hazajuttathatja. 
Vagy nem.



Maddie Grand:
Gyöngyöm

 Tartalom:

Belegondoltál valaha abba, hogy mit tennél, ha a legnagyobb boldogságban veszítenéd el azt, akit a legjobban szeretsz? Ha az életed olyannyira üres és fájdalommal teli lenne, hogy nem is akarnád már élni? Vagy mit tennél, ha éppen akkor szakítanának el az élettől, amikor az a legnagyobb kincset tartogatja a számodra? Te tovább tudnál lépni?

Pearl, Zack és Angie. Egy férfi, két nő és egy halálos baleset.

Három ember élete fonódik össze, három kilátástalannak tűnő élethelyzetben. Vajon ők hogyan döntenek? Képesek megtalálni a megoldást, vagy csak sodródnak az árral? Megadják magukat a sorsnak, vagy küzdenek? Az életért. A boldogságért.

Ez a történet azoknak szól, akik vágynak érezni az élet édes perceit, de ha kell, a kínjait is. Azoknak, akik nem félnek érezni, hogy élnek, és akik mernek hinni. Ha hiszel a szerelemben, hinned kell a csodában is!

  Renata W. Müller:
Lázadó

1-2

Tartalom:

Egyszer még a legfelhőtlenebb gyermekkornak is véget kell érnie. Amina al-Hosani azon a napon válik brutális hirtelenséggel felnőtté, amikor apja közli vele, kijelölte számára a jövendőbelijét és hamarosan férjhez kell mennie egy idegenhez. Addigi gondtalan élete pillanatok alatt darabjaira hullik. Amikor egyre több titok kerül napfényre valódi származásáról és múltjáról, a szülőföld eddig biztosnak hitt talaja végképp meginog a lába alatt. Aminának szívszaggató döntést kell hoznia. Fejet hajt apja akarata, a család kívánsága és a tradíció előtt, vagy szakít addigi kiváltságos helyzetével, és új életet kezd egy idegen országban. Miként birkózik meg egy szigorú hagyományok között felnőtt lány a nyugati világ szabadosságával? Mi történik akkor, ha szívét követve, saját lelkiismeretével is szembe kerül? Lehet-e egyszerre két férfit szeretni? 
Ez Amina igaz története két világ, három szív, hagyományok és előítéletek összecsapásáról.

 
Baráth Viktória:
Egymás szemében

(E)
(2021.május.25)

Tartalom:

Jo mindig arról álmodozott, hogy egyszer írónő lesz. Tudta, meg kell küzdenie azért, amire vágyik, hisz a Kaliforniai Egyetem nem a legolcsóbb iskola az Államokban. Már csak egy év választja el a diplomájától, de hogy továbbra is finanszírozni tudja a tanulmányait, mindenféle munkát kénytelen elvállalni. Egy nap a kezébe kerül egy újsághirdetés, amelyben bejárónőt keresnek. Ez az állás tökéletes lenne Jo számára, csupán egy a bökkenő: leendő munkaadója, James, a magának való vak férfi már az első találkozásnál elutasítja a lányt. Ő azonban addig jár James nyakára, amíg az be nem adja a derekát. A férfi nem kedveli Jót, és ez az érzés kölcsönös, ám egy idő után rádöbbennek, talán mégsem különböznek annyira, mint hitték.

Mennyire számítanak a belső értékeink egy olyan világban, ahol mindenki a külsőségek rabja? Átláthatunk-e a rózsaszín ködön, ami folyamatosan körülvesz minket? Szabad-e még hinnünk a szemünknek?
 

Sienna Cole:
Ahol a százszorszépek nyílnak

Tartalom:

A ​szociális fóbiával küzdő fiatal nő, Molly O'Hara úgy érzi, csak egy kis környezetváltozásra van szüksége, hogy úrrá legyen a félelmein. Az élete minden szempontból gyökeres fordulatot vesz, amikor Londonba költözik, ő mégis ugyanazokkal a kínzó problémákkal találja szembe magát. Talán túlzott félénksége nem csupán jellemhiba, ahogy korábban hitte, hanem valami egészen más áll mögötte? 
Molly szomszédságában egy rejtélyes férfi él, aki nem emlékszik a múltjára. Norman Harris napjai a jelen pillanat zűrzavarában telnek, melyben az egyetlen kapaszkodót egy régi, hű barát, Daisy jelenti. Ő azonban haldoklik, és vele együtt az emlékezés reménye is örökre eltűnhet. Amikor Molly a házba költözik, Norman élete hirtelen új értelmet nyer. 
A szálakat tovább bonyolítja a karizmatikus világfi, Mason Reid, aki boldogságot és szerelmet ígér a főhősnőnek, ám lehet, hogy egészen más szándékok vezérlik. 
Hármójuk sorsszerű találkozása nem csupán a jelent forgatja fel, de a múltat is megkérdőjelezi. A válaszokért Mollynak nemcsak saját eltemetett titkait kell felszínre hoznia, de Norman eltűnt emlékeit is meg kell találnia. Vissza kell mennie oda, ahol a százszorszépek nyílnak.


Karina Halle:
Északi Dinasztiák sorozat

Tartalom:

Egyedülálló romantikus regény. 
Elsőre csak egy átlagos, húszas évei vége felé járó, jóképű fickónak tűnök. Önbizalomból soha nem szenvedtem hiányt. Tetovált testem olyan, mint egy skandináv félistené, és legalább úgy szeretem a nőket, ahogy ők engem. 
Ha nem siklóernyőzöm vagy száguldok az autómmal, akkor az éppen aktuális nőmmel élvezem az életet. Egy átlagos szingli férfinak ez pont elég. 
Csak hogy én nem vagyok átlagos szingli férfi. 
Magnus herceg vagyok, Norvégia trónörököse. A legutóbbi botrányommal sikerült az egész királyi családot lejáratnom. Csak egyetlen módon tehetem mindezt jóvá: ha összeszedem magam, és felnövök a feladathoz. Máskülönben nem én leszek a trón várományosa. Tehát vagy lemondok a trónról, vagy… megházasodom. 
Feleségül veszek egy kékvérű idegent. 
Például a lichtensteini Izabella hercegnőt. 
Csendes, intelligens, és hihetetlenül szép. Neki sem tetszik a házasság gondolata, és ezt nem fél a tudtomra adni. Azt mondja, igazi nőcsábász vagyok, semmit nem veszek komolyan, és akkora az egóm, hogy nem férek be a palotába. Szerintem eltökélt szándéka, hogy megkeseríti az életemet. 
Annak ellenére, hogy a házasságunk maga lesz az állóháború, elhatároztam, hogy megtöröm Ella távolságtartó, prűd hozzáállását, és felszínre hozom a vad, szexi nőt, aki benne lakozik. Megmutatom, milyen az igazi királynő. 
Már csak az a kérdés, hogy engedi-e. 

 Carol McLogan:
A túra

Tartalom:

Részlet: 
​Nézz a lábad elé! – figyelmeztette Jack. 

Ashley csak ránézett, de nem válaszolt. Most ez végig engem fog figyelni? Miért nem foglalkozik mással? Különben is, azért jöttünk, mert ezt látni akartuk. Mi az, hogy nézzek a lábam elé? Nem nézhetek fel a fák lombjai közé? Ez szándékosan piszkál engem. 
Most jutott csak eszébe, hogy el sem mondta neki, mi a véleménye a hotelban tett szemtelen megjegyzéséről. Ezt nem tudja neki elfelejteni, majd alkalomadtán a fejére olvassa. Egy meredekebb részhez érve kissé hangosabb lett a csapat: ebből is látszott, hogy nehezebb a felkapaszkodás. Csúszós volt a talaj a vizes avar miatt. Ashley-nek azonnal a felszakadt heréjű férfi jutott az eszébe, és már látni vélte Jonathant, ahogy a Tina nevű nő a lába közt matat. Te jó ég! Elhessegette a képet, felegyenesedett, hogy egy pillanatra megpihenjen. Maga mögé nézett, hol jár Jack, és azt vette észre, hogy őt nézi. 
– Ügye nem a fenekemet nézted? 
– Én mindig az orrom elé nézek. Ha az volt ott, akkor azt. 
– Hát ez baromi jó! – méltatlankodott Ashley és előre fordult. Nem vette észre, hogy Jack alig észrevehetően mosolyra húzta a száját.

 Tira Nael:
Moments

Tartalom:


Egy szerelem története.
Lehetne szokványos szerelem is, mégsem az…

A tizenhat és fél éves Shawn beleszeret az angolirodalom-tanárába. Érzései viszonzásra találnak, és úgy tűnik, a kettőjük közt szövődő szenvedélyes kapcsolat a férfi zavaros múltjának árnyai ellenére is képes mindent és mindenkit legyőzni. Amíg a sors nem szembesíti őket a ténnyel, hogy léteznek legyőzhetetlen akadályok…

Létezik élet a szerelmen túl? 

 Hayden Moore és Becca Prior:
Egy szívdobbanással később


Tartalom:

Austin ​Howard úgy érzi, ő a sors kedvenc játékszere. Az élete balszerencsés események sorozata, és úgy tűnik, már nem is fordulhat jóra. Veleszületett szívbetegségének következtében transzplantációra vár, de fogytán az idő.

Noah Davies a világ legboldogabb embere. A férje, Greg, a megtestestesült tökély. Ők ketten álompárként élik az életüket, és éppen a családalapítást tervezik.

Aztán, egy szívdobbanással később…

A melegregények rajongói között méltán elismert írónők, Hayden Moore és Becca Prior ezúttal közösen ejtik rabul olvasóik szívé
t.

 Virgin Bergh:
Lázadás 2.0

Tartalom:

Portland, Oregon 
Natalie Wood végre úgy érzi, megvalósította legnagyobb álmát, amikor bekerül a város egyik legjobb egyetemének restaurátor szakára. 
Barátaival egy klubba megy ünnepelni, iszogatnak, táncolnak. Legjobb barátnője még egy kissé kihívó ruhára is képes rábeszélni, azonban az este a lehető legrosszabb fordulattal zárul, és Natalie a rendőrségen köt ki. A szomszédos cellában egy fiúval, akinek ugyancsak nem kellene ott tartózkodnia. 
A való világban az útjuk talán sosem keresztezte volna egymást, valami mégis összeköti őket. Natalie pedig minden erejével küzdeni kezd a láthatatlan kapocs ellen.

 Erdős Zsuzsanna:
Vedd már észre sorozat

Tartalom:

Soma ​és Niki régóta kerülgetik egymást. Amikor már úgy tűnik, hogy semmi sem mentheti meg őket attól, hogy egy pár legyenek, mindig összekavarodnak a dolgok. 
Ez az egyszerre könnyed és komoly történet hűen mutatja meg a kamaszlélek összes rezdülését – mindkét szemszögből. Niki hitelesen hozza a lányok tipikus félelmeit, problémázásait és Soma azt, hogy mitől reagál másképp egy fiú ugyanarra a helyzetre. 
A Vedd már észre! naplószerű visszaemlékezéseit olvashatod egymás után, előbb az egyik szereplő, majd a könyvet megfordítva a másik szereplő szemszögéből is, vagy úgy, hogy összefonod a két szálat. Bármelyik történettel indulsz is neki, ha eljutsz az Ellenpontok felirathoz, akkor átlapozhatsz a másik naplóba és megnézheted, hogy ugyanazt a történést mennyire másként látják a szereplőink. 
Ez könyv neked szól, ha épp az első szerelem előtt állsz, vagy nyakig benne csücsülsz, de akkor is, ha jól esik visszagondolni rá. 
És hogy mi lesz a történet vége? Vágd fel a középső részt, és ez is kiderül!

 

Erdős Zsuzsanna:
Légből kapott szerelem

(E)
(2021.január.25.)

Tartalom:

Dóri ​tizenhat éves teljesen átlagos kamaszlány, megértő, jó fej szülőkkel, normális családdal a háta mögött. A mindennapjait maximum a bátyja, Alex piszkálódásai keserítik meg, de öccsével,Benivel nagyon jól megvannak, rendszerint együttes erővel szállnak szembe Alexszel. Dóri felhőtlen gondtalanságban éli a tinik mindennapi életét, suliba jár, közepesen érdekli a tanulás, találkozik a barátnőivel, titokban harcművészetet tanul és mindeközben sejtelme sincs róla, hogy rendezett kis élete hamarosan fenekestül felfordul. Az események akkor gyorsulnak fel, amikor Dóri osztálytársaival együtt Angliából repül hazafelé egy háromhetes nyelvtanfolyamról. És ettől a naptól kezdve szó szerint elszabadul körülötte a pokol. Eleinte értetlenül, majd egyre ijedtebben szembesül vele, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt saját maga felett és hamarosan rájön, hogy minden, ami vele és körülötte történik valamilyen fura módon a repülőgépekhez és a repüléshez kapcsolódik. Vajon mi okozza ezeket a furcsa, és lassan ijesztővé váló jelenségeket? Ekkor Dóri nyomozni kezd… De vajon jól teszi?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése