2021. január 24., vasárnap

Előolvasás: Fróna Zsófia: Démonok közt (Fegyverforgató 2.) - ("Úgy tűnik a második tanév is tartogat meglepetéseket mint iskolán belül, és kívül is. Egy percet sem unatkoztam, vártam, hogy mi jöhet még.")

 ~~~ Előolvasás~~~ 

Szeretném megköszönni Fróna Zsófia írónőnek, hogy megjelenés előtt elolvashattam a kedvenc könyvet a Démonok közt címmel, Fegyverforgató 2. részét. A második résszel csak még izgalmasabb és félelmetesen jó volt. Mire megkaptam a válaszaimat az első rész után, most még több kérdésem lett a második rész elolvasása után. Enyje… Igencsak erős függővéggel lett vége a történetnek. Már tegnapra várom a következőt. Mindenesetre nagyon köszönöm a lehetőséget.  

Fróna Zsófia:
Démonok közt

(Fegyverforgató 2.) 


Tartalom:

A Fegyverek Házában lezárult az első tanév, Megaira azonban nem lélegezhet fel.
Sötét fellegek gyülekeznek a fegyverforgatók feje fölött, a gonosz beférkőzött közéjük és újabb áldozatokat szed.
Ezt már a Legfelső Tanács sem nézheti tétlenül, és Megaira legnagyobb meglepetésére az ő segítségét kérik a nyomozáshoz.
Minden jel arra mutat, hogy az elkövetőnek köze van Edwarhoz.
Megairának fel kell nőnie a feladathoz, és harcossá kell válnia, ha szembe akar szállni a véreskezű gyilkossal. Ehhez szüksége van a tőrére, Setan Koberre is, de megbízhat a fegyverében, aki sötét titkokat őriz?
A lánynak olyan döntéseket kell meghoznia, melyek következtében démonok közt találja magát. Vajon ezek a lények tényleg olyanok, mint a fegyverforgatók történeteiben?
Megaira az életét kockáztatva kerül közelebb a válaszhoz, miközben a tanév végéhez közeledve újabb, nem várt események kavarják fel életét és teszik kérdésessé vizsgái sikerességét.
Ha elbukik, már nem csupán az ő sorsa kerül veszélybe…

Véleményem

5/5

Atyagatya!!!! EZ MESTERMŰ! És még hol a vége! Te jó isten! A vége meg... Azt hittem ott helyben kapok infarktust. Így ilyen erős függővéget írni... Nem szívbajos az írónő az egyszer biztos!

Viszont meg kell, hogy köszönjem kicsit kihúzott a válságból.
Ugyanis hónapok óta küszködök az olvasással, noha sok könyvet olvastam, de lehetett volna több is. Most végre hangulatom is kezd visszajönni, és nincs meló sem.
Szóval kanyarodjunk vissza a könyvre. Chris és Meg. Nem semmi egy páros. Annyira imádom őket, második részben sem kellett nélkülözni a szópárbajt. Ami az első részben voltak kérdéseim részben megkaptam a második részben, de jöttek újak is, sajnos. Így viszont várnom kell a következő kötetre.

Igazán meglepett és fordulatos történetet hozott össze az írónő. Nem gondoltam, hogy lesznek húzásai a karakterek kiiktatására, illetve újakat behozni a történetben.
Lukasz és Szvetlana páros lepett meg. Érdekes volt erről az érzelmes oldaláról olvasni. Ugyanígy Szvetlanáról, mert végig azt hittem szívtelen, nincsenek érzelmei, vagy csak szimplán elfojtja. S ráadásul emiatt, kicsit ferdén is néztem rá.

Úgy tűnik a második tanév is tartogat meglepetéseket mint iskolán belül, és kívül is. Egy percet sem unatkoztam, vártam, hogy mi jöhet még.
Voltak benne kedvenc jeleneteim, ezt meg is említettem az írónőnek. Az egyik havas rész, a másik, pedig amikor Chris eléggé zavarba jön. Ezeket nagyon szerettem. Remélem, lesznek még ilyen jelenetek.

Kiváncsian várom, hogy harmadik résszel mennyire fogja tudni überelni a másodikat. Jó, tudom elvileg az elsővel, kellene, de nekem a második kötet volt számomra a legjobb, izgalmasabb rész. Hisz teljesen a legvégéig nem tudni ki az a Démon, aki iskola falai belül mozog. Szvetlanára tippeltem, de buktam, rendesen. Köszönöm Zsófia! Igencsak fájdalmas volt.(mosolygok.)

Emellett jó volt megismerni Setant, Meg szüleiről, Szvetlanáról és Lukászról is. Sok mindent tudok, de még többet szeretnék. Pl Edward-ról lehetett volna kicsit több, de gondolom majd a következő kötetekből, többet lehet majd tudni.

Egy szóval kicsit adott is, de el is vett az írónő. Brenda és Brandon esete, a tanuló az iskolából, Megaira szövetsége a démonokkal. Mind-mind érdekes adalék a Fegyverforgatók életéből. Szívből ajánlom nektek, ha szeretnétek valami izgalmasat olvasni. Letehetetlen volt számomra ez a könyv. 

 

A könyvet itt tudjátok előjegyezni. 

Megjelenés.: 2021.Febr.5.

Fróna Zsófia hivatalos oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése